Column: Heel Holland hamstert

De angst wordt steeds groter, het Coronavirus neemt de dagelijkse gang van zaken over en mensen zijn aan het hamsteren geslagen. Is dit echt nodig of is het handelen uit angst?

Het nieuws volg ik nauwelijks, maar nieuws over het Coronavirus is niet meer te vermijden. Vriendinnen die appen dat ze in quarantaine zitten, berichten van de opvang met de richtlijnen die zij aanhouden met betrekking tot het brengen van je kind, feestjes die worden afgelast, mensen die thuiswerken en wat me nog het meest raakt: foto’s van lege schappen in de winkel.

Vrijwillig in quarantaine

Sinds de persconferentie is het wel een stukje serieuzer geworden en is wellicht de angst bij menig mens ook gegroeid. Theatervoorstellingen, concerten, sportwedstrijden en andere openbare en publieke plekken (zoals de bibliotheken en restaurants) sluiten hun deuren – in ieder geval tot 31 maart.
De meeste mensen zijn dus nu een soort van gebonden aan huis, kiezen er (hoogst waarschijnlijk) voor om vrijwillig in quarantaine te gaan en gaan massaal naar de supermarkt om daar met z’n allen flink in te slaan. Toiletpapier, blikken met eten, pasta en rijst, hele schappen zijn leeg. Ik ben helemaal een beetje flabbergasted.

Risicogroep

Gelukkig ben ik geen risicogroep, maar ik kan makkelijk een drager zijn. Ik nies wel veel, maar dat doe ik altijd wel als ik verkouden ben. Dochterlief is ook verkouden, maar ik maak me niet druk. Waar ik me wel druk om maak is mijn lieve oma, zij is long én hartpatiënt. We gaan express niet op bezoek, maar als ik ga werken, komt mijn schoonmoeder oppassen en zij zorgt ook voor oma. Als je zo gaat denken is het lijntje best kort en dan vind ik het best eng. Dan ga ik ook wel vrijwillig in quarantaine, alleen al om te zorgen dat het niet verder komt dan mijn eigen huis.

Handelen uit angst

“In plaats van handelen uit angst, kun je je ook afvragen waarin jij de verantwoordelijkheid kunt nemen om beter voor jezelf én voor de wereld te zorgen. Welke verandering is daarvoor nodig en ben je bereid het vanaf nu anders te doen dan je voorheen deed?”, mooi gezegd door Melissa Kamstra. Zij schreef een blog over waarom het Coronavirus juist nú uitbreekt. Interessant om te lezen en te doen als je lekker thuis zit dit weekend.

Meer lezen? Dit zijn onze laatste artikelen:

MAANdag: tekens van het universum

Vandaag in MAANdag ga ik het hebben over tekens van het universum. Je kunt ze overal tegenkomen. Hoe je ze kunt zien en wat ze betekenen, dat leg ik in dit artikel uit.

Slow Saturday: badderen

De zaterdag heb ik omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deel ik een traditie, een activiteit of een dag uit mijn slow living lifestyle voor inspiratie voor lekker langzaamaangaan in deze snelle wereld. Deze keer: badderen.

VIDEO: Details van april

Dit jaar heb ik het voornemen iedere maand een video te maken met de details uit mijn leven. De kleine dingen waar ik blij van word en wil onthouden voor later. Mega leuk om terug te kijken vind ik altijd en voor jou een kijkje in mijn leven. Enjoy!

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: