Voorkom dat je ziek wordt met deze tips

Alle kleine beetjes helpen en hoewel je je gezondheid niet altijd onder controle kunt houden, kan je er natuurlijk wel alles aan doen om te voorkomen dat je ziek wordt. De belangrijkste tips hebben wij even op een rijtje gezet.

Misschien pas je de meeste tips al toe in je dagelijks leven en is het een fijne reminder dat je goed bezig bent. Wellicht staan er één of twee tips tussen die je weer even kunt oppakken of toepassen zodat je de gezondste versie van jezelf bent. Een hippe huisvrouw zorgt goed voor zichzelf én haar geliefden. Dit is het moment voor actie.

Handen wassen

Onze handen wassen doen we natuurlijk met regelmaat, maar om te voorkomen dat je ziek wordt is het handig nu wat vaker en je handen wat grondiger te wassen en daarbij ook de handen van je kinderen (als je die hebt rondlopen thuis). Tip voor gevorderden: draag handschoenen als je de deur uit gaan.

Vermijd lichamelijk contact

Het klinkt een beetje streng, maar dit is nou eenmaal de manier waarop virussen worden doorgegeven. Kleine kinderen zijn vaak lopende snottebellen, dus houd ze schoon en op afstand – vooral oudere mensen moeten oppassen.
Geef geen handen, kussen of knuffels. Je eigen kind of partner niet kussen vinden wij erg ver gaan, maar als je écht wil voorkomen dat je ziek wordt, is het noodzaak.

Drink voldoende

En hier bedoelen we niet dat je je flink gaat bezatten, maar water en thee met bijvoorbeeld citroen is wat je lichaam goed kan gebruiken deze periode van vechten tegen bacteriën.

Frisse lucht

Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je huis. Zet minimaal een half uur per dag even een raampje in de woonkamer of keuken open. Laat je slaapkamerraam bij voorkeur altijd op een kier en zorg dat er voldoende frisse lucht je huis binnen komt.
Ga zelf ook elke dag even een blokje om, heb je gelijk even wat beweging, wat ook goed voor je is. Durf je het huis niet uit? Raampjes wat langer open en pak er een springtouw bij voor wat beweging.

Vitamine C

De vitamine die kan voorkomen dat je ziek wordt. Er zijn bruistabletten, vitamines in pilvorm, maar je kan ook, zoals omschreven bij de vorige tip, wat citroen in warm water doen. Ook lekker is om een halve citroen of limoen uit te persen en aan te vullen met water en je hebt je eigen homemade verse limonade. Ben je niet zo van de citroen, dan is en mix van sinaasappel en kiwi misschien wat voor jou.

Leestip van de redactie:
Geinspireerd geraakt door de sapjes? Lees dan het boek
‘Groene sapjes’ van Fern Green.

Meer lezen? Dit zijn onze laatste berichten:

Column: Help! Mijn kind heeft een hobby!

In het begin was het schattig, we noemden het ‘haar ding’, maar nu begin ik me toch een beetje zorgen te maken. Ik vraag mezelf af waarom zij vastloopt en zich niet verder ontwikkelt. Hoe lang zal deze fase duren? Help! Mijn kind loopt vast!

Selfcaresunday: plantjes verzorgen

Iedere zondag delen wij een selfcare activiteit aan de stand van de maan. Handcoach Melissa Kamstra vertelt ons hoe wij de stand van de maan kunnen toepassen in ons leven door op het juiste moment de juiste dingen te ondernemen. Deze week: plantjes verzorgen.

Slow living ochtend routine

Je kunt je dag op verschillende manieren beginnen. En een goed begin is het halve werk en haastige spoed is zelden goed. Dat zegt al genoeg, toch? Go slow, ook in de ochtend. Neem in de ochtend de tijd en je plukt er de hele dag de vruchten van.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd van schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

One thought on “Voorkom dat je ziek wordt met deze tips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: