Op afstand voor je familie zorgen, hoe doe je dat?

Zorgen voor je familie is voor vele van ons gelukkig vanzelfsprekend, maar soms kan de afstand óf het advies omtrent het COVID-19 virus om afstand te bewaren is het soms wat lastiger maken om voor de mensen die je lief hebt te zorgen. Hier wat tips om de afstand te verkleinen.

De ouderen in ons land zijn de risicogroep van het virus wat wereldwijd heerst en vele van hen worden verzorgt door hun kinderen of werknemers in de zorg. Veel van deze ouderen zijn afhankelijk van hen die drager van het virus kunnen zijn, iets om goed in je oren te knopen bij het contact met deze mensen.
Om toch voor je ouders of ouderen in je omgeving te zorgen, hebben wij ons gebogen over de behoeften van de ouderen en deze te vervullen terwijl we ook de nodige afstand te bewaren.

Kook een extra maaltijd

Misschien kook je al regelmatig extra en breng je dit naar je (groot)ouders of ouderen in de buurt toe, maar wellicht kunnen zij wel wat extra’s gebruiken. Misschien wat lekkere belegde broodjes of wat fruit. Verzamel wat maaltijden bij elkaar en zet dit in een kratje of tas bij de deur. Bel aan, zwaai even door het raam en ga er weer vandoor. Veiligheid staat bovenop.

Stuur een kaartje

Stuur ouderwets een kaartje naar familie op afstand of doe een kaartje bij de boodschappen die je bij de deur zet. Een lief handgeschreven berichtje is altijd fijn om te krijgen. Zeker weten dat de ouderen hier blij van worden.

Laten we even bellen

Grote kans dat zij ook de nodige voorzorgsmaatregelen nemen en (nog) minder buiten komen. Veel ouderen voelen zich al eenzaam en telefonisch contact is in ieder geval beter dan helemaal geen contact. Misschien zijn je (groot)ouders wel zo handig dat ze zelfs kunnen videobellen, nog leuker. Kunnen ze misschien de kleinkinderen ook even zien. Het is helemaal niet gek om dagelijks even te bellen, te vragen hoe het gaat, afspraken te maken over het ophalen en brengen van wasgoed, maaltijden of andere benodigheden.

Zorg voor vermaak

Heb je nog een leuk boek in huis liggen of een pak kaarten, een puzzelboekje of misschien wat naaiklusjes. Wie weet vindt jouw oma het wel leuk om wat kleedjes te haken of een knuffel voor hun kleinkind. Vraag wat ze zouden willen doen and make it work. De hele dag vanachter de geraniums naar buiten kijken gaat écht vervelen!

Stel ze gerust

Hoewel wij om ons heen merken dat de meeste ouderen zich vrij rustig houden – zij zijn wel wat ergers gewend – snappen wij ook dat zij zich zorgen kunnen maken. Om zichzelf of om anderen. Stel je (groot)ouders of de ouderen in het verzorgingstehuis gerust, vertel ze dat het goed met jou en je kinderen gaat. Stuur leuke foto’s (als ze een smartphone of mailadres hebben) en zeg dat ze maar niet te veel naar het nieuws moeten luisteren.


Heb jij nog goede tips? Laat een reactie achter of reageer op social media. Zorg dat je naast het zorgen voor anderen, ook goed voor jezelf zorgt. You got this, powervrouw!

Meer lezen? Dit zijn onze laatste berichten:

Het gezinnetje met baby Loes

Het schilderen van gezinnetjes is best bijzonder. Vaak krijg ik te horen voor wie het is en waarom en dat maakt het schilderen extra leuk. Om mijn werk te laten zien, deel ik zo nu en dan een gezinnetje. Deze keer: het gezinnetje met baby Loes.

Edelstenen en kristallen opladen, zo doe je dat

Edelstenen en kristallen bevatten energie. Je kunt ze opladen, maar belangrijk is om ze eerst te reinigen en te ontladen. Wanneer je dat doet en hoe je dat doet lees je in dit artikel.

Mijn slow living avondroutine

Slow living is een lifestyle waarbij je lekker langzaamaan gaat, je onthaast je en neemt tijd voor jezelf en je routines. Na al geschreven te hebben over een ochtendroutine, kon de slow living avondroutine niet uitblijven.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

One thought on “Op afstand voor je familie zorgen, hoe doe je dat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: