Sta jij al op de kop?

Deed jij de handstand ook toen je kind was? Waarom nu eigenlijk niet meer? De handstand heeft namelijk veel voordelen voor je lijf en is makkelijk thuis te oefenen. Dus, waar wacht je op en sta op je kop!

Een ondergewaardeerde oefening als je het ons vraagt. Het lijkt misschien onmogelijk en de eerste paar keren gaat het misschien ook niet zo makkelijk, maar als je de smaak eenmaal te pakken hebt, sta je iedere dag op z’n kop.
Iedereen kan het, dus ook jij. Warm je polsen even op door ze warm te draaien, begin te oefenen tegen de muur en wie weet sta jij over een tijdje wel los. Wauw, wat een kick! Op je kop staan heeft voordelen waar ook jij wat aan hebt, wij zetten ze op een rijtje.

Kalm en energiek

Doordat je op je kop staat stroomt het bloed naar je hersenen en dat geeft je energie. Je wordt er vrolijk, kalm en energiek van. Ook neemt het stresshormoon cortisol af en heb je minder kans op een onrustig of neerslachtig gevoel. Even op je kop staan en je hebt de hele dag een vrolijk humeur.

Krachtig bovenlichaam

Zie de handstand maar als een krachttraining met je eigen lichaamsgewicht. Je staat namelijk op je twee handen en draagt je hele eigen gewicht. Je traint hiermee je armen, schouders, je rug en niet te vergeten je buikspieren. Probeer het de eerste paar keren 10 of 30 seconden en als je voelt dat je sterker wordt, daag je jezelf uit door langer te staan en misschien wel zonder hulp van de muur.

Balans

Zelfs al oefen je tegen de muur, ook dan ben je bezig met balans. Probeer naar de ruimte tussen je handen te kijken en niet voor je uit of naar je voeten. De volgende stap, de handstand zonder muur, is een echte balans oefening en het werkt om naar een vast punt te kijken. Ben je afgeleid of niet ‘aanwezig’, dan is de kans groot dat je het niet lang volhoud.

Tips voor het oefenen van de losse handstand:

  • Zet je handen schouderbreedte op de grond met je vingers iets gespreid, probeer een soort driehoek te maken. Dit is wederom ook je balanspunt om naar te kijken.
  • Zet eerst je handen neer en gooi gecontroleerd je benen in de lucht. Op deze manier maak je niet te veel vaart en klap je niet om.
  • Oefen iedere dag een paar keer, je zal snel vooruitgang merken.
  • Stop je shirt in je broek, zorg voor zo min mogelijk afleiding voor jezelf (en anderen).
  • Stop als je last heb van je polsen en oefen pas weer als je geen pijn meer voelt.

Lees hier onze laatste berichten:

MAANdag: tekens van het universum

Vandaag in MAANdag ga ik het hebben over tekens van het universum. Je kunt ze overal tegenkomen. Hoe je ze kunt zien en wat ze betekenen, dat leg ik in dit artikel uit.

Slow Saturday: badderen

De zaterdag heb ik omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deel ik een traditie, een activiteit of een dag uit mijn slow living lifestyle voor inspiratie voor lekker langzaamaangaan in deze snelle wereld. Deze keer: badderen.

VIDEO: Details van april

Dit jaar heb ik het voornemen iedere maand een video te maken met de details uit mijn leven. De kleine dingen waar ik blij van word en wil onthouden voor later. Mega leuk om terug te kijken vind ik altijd en voor jou een kijkje in mijn leven. Enjoy!

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

4 gedachten over “Sta jij al op de kop?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: