Sta jij al op de kop?

Deed jij de handstand ook toen je kind was? Waarom nu eigenlijk niet meer? De handstand heeft namelijk veel voordelen voor je lijf en is makkelijk thuis te oefenen. Dus, waar wacht je op en sta op je kop!

Een ondergewaardeerde oefening als je het ons vraagt. Het lijkt misschien onmogelijk en de eerste paar keren gaat het misschien ook niet zo makkelijk, maar als je de smaak eenmaal te pakken hebt, sta je iedere dag op z’n kop.
Iedereen kan het, dus ook jij. Warm je polsen even op door ze warm te draaien, begin te oefenen tegen de muur en wie weet sta jij over een tijdje wel los. Wauw, wat een kick! Op je kop staan heeft voordelen waar ook jij wat aan hebt, wij zetten ze op een rijtje.

Kalm en energiek

Doordat je op je kop staat stroomt het bloed naar je hersenen en dat geeft je energie. Je wordt er vrolijk, kalm en energiek van. Ook neemt het stresshormoon cortisol af en heb je minder kans op een onrustig of neerslachtig gevoel. Even op je kop staan en je hebt de hele dag een vrolijk humeur.

Krachtig bovenlichaam

Zie de handstand maar als een krachttraining met je eigen lichaamsgewicht. Je staat namelijk op je twee handen en draagt je hele eigen gewicht. Je traint hiermee je armen, schouders, je rug en niet te vergeten je buikspieren. Probeer het de eerste paar keren 10 of 30 seconden en als je voelt dat je sterker wordt, daag je jezelf uit door langer te staan en misschien wel zonder hulp van de muur.

Balans

Zelfs al oefen je tegen de muur, ook dan ben je bezig met balans. Probeer naar de ruimte tussen je handen te kijken en niet voor je uit of naar je voeten. De volgende stap, de handstand zonder muur, is een echte balans oefening en het werkt om naar een vast punt te kijken. Ben je afgeleid of niet ‘aanwezig’, dan is de kans groot dat je het niet lang volhoud.

Tips voor het oefenen van de losse handstand:

  • Zet je handen schouderbreedte op de grond met je vingers iets gespreid, probeer een soort driehoek te maken. Dit is wederom ook je balanspunt om naar te kijken.
  • Zet eerst je handen neer en gooi gecontroleerd je benen in de lucht. Op deze manier maak je niet te veel vaart en klap je niet om.
  • Oefen iedere dag een paar keer, je zal snel vooruitgang merken.
  • Stop je shirt in je broek, zorg voor zo min mogelijk afleiding voor jezelf (en anderen).
  • Stop als je last heb van je polsen en oefen pas weer als je geen pijn meer voelt.

Lees hier onze laatste berichten:

Column: Help! Mijn kind heeft een hobby!

In het begin was het schattig, we noemden het ‘haar ding’, maar nu begin ik me toch een beetje zorgen te maken. Ik vraag mezelf af waarom zij vastloopt en zich niet verder ontwikkelt. Hoe lang zal deze fase duren? Help! Mijn kind loopt vast!

Selfcaresunday: plantjes verzorgen

Iedere zondag delen wij een selfcare activiteit aan de stand van de maan. Handcoach Melissa Kamstra vertelt ons hoe wij de stand van de maan kunnen toepassen in ons leven door op het juiste moment de juiste dingen te ondernemen. Deze week: plantjes verzorgen.

Slow living ochtend routine

Je kunt je dag op verschillende manieren beginnen. En een goed begin is het halve werk en haastige spoed is zelden goed. Dat zegt al genoeg, toch? Go slow, ook in de ochtend. Neem in de ochtend de tijd en je plukt er de hele dag de vruchten van.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd van schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: