6 x mindful voor thuis

Mindful hoeft niet alleen maar op de yogamat. Ook thuis kun je aan de slag met mindfulness, want zeg nou eerlijk soms voelen we allemaal wel eens wat onrust in ons lijf. Deze periode van veel thuis zijn is het geschikte moment om te oefenen met deze tips.

Sinds de maatregelen vanuit het kabinet omtrent het Coronavirus zijn ingevoerd ben je meer thuis te vinden. Je gaat alleen voor boodschappen of een ommetje het huis uit. Het is voor ons allemaal nieuw, het is spannend en het kan voor wat onrust in je lijf zorgen. Maak gebruik van deze tijd door thuis mindful-momenten toe te passen en te genieten van de kleine dingen.

Durf niets te doen

Naast het thuiswerken of met je kinderen bezig zijn, kun je als je wat tijd voor jezelf hebt er ook voor kiezen om even niets te doen en ook dat is oké. Ga even liggen of staar even een half uur naar de wolken. Even helemaal niks. Probeer eens te voelen wat je lichaam je wilt vertellen. Voel je ergens spanning? Probeer het los te laten.

Geef aandacht

In het hier en nu zijn. Makkelijker gezegd dan gedaan, dat weten we allemaal. Dit kun je oefenen en je zult merken dat het je steeds beter af gaat. Begin eens bij het drinken van je eerste kop koffie of thee van de dag. Hoe voelt de warmte van de beker in je handen? Wat proef je? Hoe ruikt het? Wat voor gevoelens roept die geur op?
Dit kun je ook eens doen als je aan het douchen bent. Hoe ruikt je shampoo, hoe voelt het masseren van de shampoo op je hoofd, wissel de temperatuur van het water eens bewust af. Wat voel je?

Wandel

Wandel om het wandelen, wandel met wandelen als doel. Wandel langzaam en kijk om je heen, inhaleer de geuren van bepaalde bomen en bloemen. Welke herinneringen of gevoelens komen er naar boven?

Leg je telefoon weg

Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je een paar momenten op de dag op je telefoon kijkt. Zet deze op stil zodat je niet afgeleid (of verleid) wordt om toch even tussendoor te kijken. Ook als je met je kinderen speelt of aan het lezen bent, doe het met aandacht en doe het zonder telefoon. Als je telefoon niet in de buurt ligt, ben je ook minder geneigd hem te pakken.

Geniet

Geniet van je vrije tijd. Van je huis, van de zon die naar binnen schijnt of op je huid schijnt tijdens een wandeling. Geniet van je kinderen en de activiteiten die jullie nu allemaal ondernemen. Geniet van het bellen met je vrienden, het lachen om grapjes en ja, waarvan eigenlijk niet?

Laat los

Houd je gedachten onder controle. Heb je het gevoel dat je heel veel dingen ‘moet’ of voel je je schuldig als je weinig hebt gedaan. Lukt het thuiswerken niet helemaal met je kinderen om je heen? Relax. Laat het los. Stel prioriteiten, (maximaal drie op een dag) en kijk verder wat lukt, kijk wat goed voelt en waar je je aandacht aan wilt besteden.

Heb jij nog een fijne ontspanningstip voor onze lezers? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel. Iets in stilte doen werkt voor ons ook fijn, bij jou ook?


Leestip van de redactie:
‘Mind Gym’ van Wouter de Jong.
In 12 weken meer focus, rust én energie.

Lees hier onze laatste berichten:

MAANdag: tekens van het universum

Vandaag in MAANdag ga ik het hebben over tekens van het universum. Je kunt ze overal tegenkomen. Hoe je ze kunt zien en wat ze betekenen, dat leg ik in dit artikel uit.

Slow Saturday: badderen

De zaterdag heb ik omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deel ik een traditie, een activiteit of een dag uit mijn slow living lifestyle voor inspiratie voor lekker langzaamaangaan in deze snelle wereld. Deze keer: badderen.

VIDEO: Details van april

Dit jaar heb ik het voornemen iedere maand een video te maken met de details uit mijn leven. De kleine dingen waar ik blij van word en wil onthouden voor later. Mega leuk om terug te kijken vind ik altijd en voor jou een kijkje in mijn leven. Enjoy!

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

6 gedachten over “6 x mindful voor thuis

  1. Pingback: Het nieuwe normaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: