Goed voor de weerstand: op blote voeten lopen

Op blote voeten lopen is voor de één vanzelfsprekend en voor de ander een hoge uitzondering. Bij welke groep hoor jij? Wist je dat op blote voeten lopen goed is voor de weerstand en dat het daarnaast nog meer voordelen heeft?

Er is een grote groep mensen die zo vaak mogelijk op blote voeten loopt, zomer of winter en dan met name binnenshuis, want in de winter op je blote voeten de deur uit zien wij niet zoveel mensen doen. Als jij niet tot die groep behoort, kun je je dat misschien niet zo goed voorstellen. Misschien heb je een hekel aan dingen onder je voeten voelen, misschien vind je je voeten niet zo mooi of houd je gewoon van lekkere warme sokken. Misschien wordt je na het lezen van dit artikel uitgenodigd om wat vaker de sokken uit te laten en wel hierom.

Gerelateerd artikel: Lees '6 x mindful voor thuis' 

Op blote voeten om te aarden

Contact maken met de aarde doe je nou eenmaal beter op blote voeten. Door met je blote voeten te voelen hoe de grond waarop je loopt voelt, maak je echt contact. Ga maar eens na hoe het voelt om in de zomer op warme stoeptegels te lopen of door het gras of het zand. Ook kun je op deze manier de energie die door je lichaam loopt kwijt en is de kans groter dat je minder stress ervaart. Op blote voeten voelt bevrijdend en kan je een gevoel van geluk leven.
Zou je buiten de deur ook wel eens op blote voeten willen lopen, er zijn in Nederland en België verschillende ‘blotevoetenpaden’ die steeds populairder worden.

Goed voor je lichaam

Minder stress is sowieso goed voor de weerstand. Als jij je goed voelt, voelt je lichaam je ook goed en zul je beter slapen en minder last hebben van stemmingswisselingen. Daarnaast heeft het lopen op blote voeten ook voordelen voor je lichaam zelf. Je voeten worden er namelijk sterker van, je gebruikt veel meer spieren dan wanneer je schoenen draagt. Schoenen zijn voorgevormd, terwijl er zoveel verschillende soorten voeten zijn. Ook zit er veel schoenen zit een hak (ook in sneakers) en neemt je lichaam een andere houding aan tijdens het lopen. Het lopen op teenslippers schijnt best goed te zijn voor je voeten, ook omdat het bandje tussen je tenen tegen een bepaald drukpunt aankomt die in verbinding staat met je inwendige organen en hersenen.

Gerelateerd artikel: Lees de 'Selfcaresundaytip: een voetmassage'

Kleine stapjes

Het betekent niet dat je direct helemaal een blote voeten lifestyle moet aannemen, maar wil je toch proeven van de voordelen, begin dan met het zetten van kleine stapjes. Doe thuis eens wat vaker je sokken uit, loop op slippers en een paar uurtjes per dag op je blote voeten. Je zult merken dat het hebben van koude voeten best meevalt. Kom je langs een veldje of het strand, doe je schoenen dan lekker uit en woel even met je tenen door het zand of het gras. Laat je voeten vrij en je zult merken dat je steeds vaker op blote voeten wilt lopen.

Op deze website kun je schoenen vinden zonder hak en een flexibele zool, deze worden ook wel ‘minimalistische schoenen’ genoemd. Voor meer informatie is de website van Goedvoets.com ook heel interessant.

Leestip van de redactie:
Lees ‘Zen & de kunst van eenvoudig leven’ van Shunmyo Masuno waarin 100 eenvoudige manieren zijn beschreven om eenvoudig te leven en dat is soms precies wat je nodig hebt.


Dit zijn onze laatste berichten:

MAANdag: nieuwe maan in Maagd

Aanstaande woensdag is het nieuwe maan in Maagd. Weer een mooi moment om nieuwe intenties en wensen te maken voor de aankomende maand. Welke invloeden en energie je kunt voelen met de maan in Maagd, lees je hier.

Zelfzorgzondag: schilderen

Iedere zondag delen wij een zelfzorg activiteit aan de stand van de maan. De maan staat deze zondag in het teken van Leeuw, het teken wat gaat over plezier, een beetje aandacht trekken en kunstzinnigheid.

Column: ‘New York, I love you’

New York, the city that never sleeps en de stad die voor altijd in mijn hart zit. Vandaag op 9/11 deze column. Ik ben ondersteboven van New York, van jongs af aan al. Hoe die fascinatie voor New York is ontstaan komt vertel ik je in deze column.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: