Het nieuwe normaal

Het nieuwe normaal speelt zich grotendeels binnenshuis af. Sinds de maatregelen omtrent het Coronavirus werken we thuis, onderwijzen we thuis en zijn we veel thuis. Deze nieuwe situatie vraagt om een nieuwe standaard, dus leg de lat niet te hoog voor jezelf.

Het nieuwe normaal is (voor de meeste mensen) echt nieuw. Het nieuwe normaal gaat over thuiswerken, thuis onderwijs geven en afstand houden. We leven nu een maand met de maatregelen die het kabinet heeft ingevoerd en ondertussen voelt het langzaam als normaal, voel jij dat ook?

Gerelateerd artikel: Lees '6 x mindful voor thuis' om het thuiszitten te benutten.

Hoge standaard

In het begin probeerden we “normaal” door te gaan, net zo productief te zijn en net zoveel werk en activiteiten te doen als voor de maatregelen waren ingevoerd. Maar als je logisch nadenkt, weet ook jij dat dat onmogelijk is. Bedrijven, scholen, ouders en managers, iedereen is opnieuw aan het uitzoeken wat het beste werkt in deze nieuwe situatie. Vraag aan je leidinggevende of klanten, partner of kinderen wat zij verwachten in deze nieuwe situatie in plaats van proberen de standaard net zo hoog te houden als voorheen. Pas je standaard aan, in plaats van vast te houden aan wat niet meer normaal is.

Behoud structuur

Of je nou alleen, met een partner of met kinderen woont, probeer structuur in je dag te houden. Laat je alles los, grote kans dat je dan het overzicht kwijt raakt. Wees flexibel, maar stel wel voor jezelf vast welke dagelijkse activiteiten je gedaan wil hebben en wat je eventueel nog zou kunnen doen. Op ons lijstje staat dat we dagelijks zorgen voor gezonde maaltijden, beweging, een opgeruimd huis, contact met vrienden of familie en een paar uur werk. Dat zijn onze prioriteiten. Wat we daarnaast eventueel nog kunnen doen zijn klusjes zoals spullen repareren, een leuke online actie bedenken, vooruitwerken en opruimen.

Gerelateerd artikel: Lees 'Go with the slow' voor een bewust stapje terug.

Tijd voor reflectie

Geen horeca, geen musea, geen theater en geen sportschool. De afleiding van buitenaf is zo goed als weg, een unicum als je het ons vraagt. Onze tip: maak daar gebruik van. Neem bewust een stapje terug en kijk even naar binnen bij jezelf. Leer jezelf opnieuw kennen en reflecteer. Wat mis je echt? Uit eten gaan? Wat mis je er dan aan? Wie mis je, hoe ervaar je het contact met anderen op dit moment. Wat vind je thuis fijn om te doen, misschien kan je dat blijven doen als de maatregelen niet meer gelden.
Neem deze tijd om te kijken wat werkt voor jou, wat je wil, wat je doelen zijn en waar je naar toe wilt. Blijf vooral gezond en zorg goed voor jezelf en anderen.


Dit zijn onze laatste berichten:

Slow Saturday: Harry Potter

De zaterdag hebben wij omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deelt Loes een traditie, een activiteit of een dag uit haar slow living lifestyle. Deze keer: Harry Potter.

Review: Seasons of motherhood circles, een cursus voor moeders

Via Mamaplaats Academy kreeg ik de kans om deel te nemen aan een cursus speciaal voor mama’s, ‘Seasons of Motherhood Circles’ van Nieuwe Mama’s, gemaakt door Evi Dekker-Weger. In deze blog een review van mijn bevindingen en een inkijkje in de cursus.

Leeslijstje van oktober

Op de redactie houden wij enorm van lezen en hebben bedacht maandelijks een lijstje te maken van de favoriete boeken die wij op dit moment lezen. We trappen af met het leeslijstje van oktober, een diverse maand met betovering. Lees snel verder om te ontdekken welke boeken er deze maand op ons lijstje staan.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: