Slow living oefeningen

Weinig tot geen afleiding van de buitenwereld, want zo goed als alles is dicht. Misschien is het fijn om wat rustiger aan de te doen, zoals we in het artikel ‘Go with the slow’ al omschreven. Deze activiteiten passen bij deze slow living levensstijl.

Even wat rustiger aan doen en een activiteit écht even bewust doen, met al je aandacht. Single tasking heet dat. Sinds we zo gehecht zijn geworden aan onze telefoon, pakken we hem vaker dan je denkt bij. Tijdens het wachten op de bus, als we onderweg een mooi landschap zien, als we lezen, als we een serie kijken, als we in gezelschap zijn (even snel social media checken), als we sporten of zelfs als we op het toilet zitten. Die telefoon is er bijna altijd bij. Single tasking draait om één ding doen. Is dit moeilijk of nieuw voor je, begin dan klein. Voor de volgende oefeningen heb je maar vijf minuten nodig en vijf minuten op een dag, zonder telefoon of iets anders ‘aan’, hebben we allemaal wel.

Gerelateerd artikel: Lees 'Zo ga je op een digitaal dieet' voor meer rust in je leven.

5 minuten slow living oefeningen

 • Adem langzaam in en uit
 • Kijk met aandacht naar een heel klein detail
 • Maak iets met je handen (van een touwtje, zand, een blaadje, stof)
 • Luister naar muziek met je ogen dicht
 • Kijk naar de wolken
 • Luister naar een het gezang van een vogel
 • Kijk eens naar wat een mier doet
 • Mediteer
 • Schets of tekenen iets wat er in je opkomt (zonder dat je aan het bellen bent)
 • Ervaar een kopje thee of koffie bewust; de geur, het geluid van het zetten, de smaak, hoe het eruit ziet en de warmte
 • Zet je telefoon op stil (of leg hem weg) en ga lunchen
 • Focus je op geluiden, geuren en het zicht van koken
 • Schrijf op waar je dankbaar voor bent
 • Lees een gedicht hardop voor
 • Aai je huisdier met al je aandacht
 • Bekijk je kind met al je aandacht
 • Kijk naar andere mensen
 • Ruik aan bloemen
 • Wiebel met je tenen in het gras of zand
 • Ga met je vingers langs de contouren van je gezicht

Al is het maar 5 minuten, iedere dag even maar met één ding bezig zijn. Zonder dat je er een foto van maakt, zonder dat je ook iets anders doet. Je kan het ook samen met iemand doen, in stilte of lees elkaar een gedicht hardop voor en ervaar wat het met je doet. Veel plezier en go with the slow.


Dit zijn onze laatste artikelen:

Column: ‘Het zal de leeftijd zijn’

In mijn laatste jaar als twintiger heb ik een bucketlist afgewerkt, het onderste uit de kan gehaald en vooral veel genoten. Nu ik dertig ben, geniet ik wederom van de dingen die ik doe. Vooral van de dingen die vroeger echt niet ‘cool’ waren.

Zo stel je écht prioriteiten

Een hippe huisvrouw houdt veel ballen in de lucht. Je bent op de hoogte, je regelt je zaakjes en houdt ook nog eens bij wie er wanneer jarig is. Je zorgt voor het huishouden, de boodschappen en oja, vergeet je selfcare niet onderaan je lijstje niet. Prioriteiten stellen is belangrijk, lees hier hoe je écht prioriteiten stelt.

Selfcaresunday: begin, start, ga.

Iedere zondag delen wij een selfcare activiteit aan de stand van de maan. Handcoach Melissa Kamstra vertelt ons hoe wij de stand van de maan kunnen toepassen in ons leven door op het juiste moment de juiste dingen te ondernemen. Deze week: begin, start, ga.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: