Column: De laatste keer

Het is iets langer dan een maand dat we vanuit het kabinet de maatregelen te horen kregen en sindsdien ziet mijn leven er best anders uit. Ik zat naar buiten te kijken, naar de rust op straat en begon na te denken over mijn laatste keren toen alles nog ‘normaal’ was.

Als ik op straat loop of fiets kom ik in mijn woonbuurt weinig mensen tegen. Als ik langs het centrum van Haarlem fiets, zie ik dat het daar drukker is, maar in mijn buurt, is het rustig. De rust voelt fijn, maar ook onwerkelijk. De rust is namelijk niet een momentopname, het is de nieuwe standaard, het nieuwe normaal en ik ben echt benieuwd hoe het er de komende maand aan toe zal gaan.

Gerelateerd artikel: Lees 'Het nieuwe normaal' over het verlagen van de standaard tijdens het Coronavirus.

De gang van de dag

Drie dagen in de week werken, oppas van opa en oma, de kinderopvang, afspreken met vriendinnen en familie voor een koffietje, een etentje of een borreltje. Het was de normaalste zaak van de wereld. De agenda stond vol met leuke dingen, we gingen met de flow en die flow is nu ineens heel slow. De agenda is zo goed als leeg, we leven per dag. We kijken naar het weer, we kijken naar onze stemming en bepalen of we in de ochtend of in de middag even een rondje gaan wandelen of fietsen. Boodschappen doen doen we apart en we denken qua maaltijden veel vooruit. De gang van de dag is veranderd en het heeft een dubbel gevoel.

Gerelateerd artikel: Lees 'Go with the slow' voor een langzame levensstijl

De laatste keer

Ik wist niet dat laatste keer dat ik met mijn kleuters in de kring zat, voorlopig de laatste keer zou zijn. Ik wist niet dat de laatste keer dat ik in mijn favoriete koffietentje zat, met mijn handen om een warme latte met kokosmelk, voorlopig alleen maar coffee to go’s zouden worden. En de laatste keer uit eten, volgens mij was dat op mijn verjaardag, midden februari. Echt lang geleden. De laatste keer dat ik mijn vriendinnen heb geknuffeld en gezellig gegeten heb met de hele familie. Ik begin het nu wel echt te missen, de gezelligheid, de nabijheid. Laat dit alsjeblieft de laatste keer zijn dat we zoiets meemaken en onze manier van leven aanpassen, zodat de wereld het red en wij dus ook. ‘There is no planet B.’


Dit zijn onze laatste artikelen:

MAANdag: hét antwoord op de vraag die veel vrouwen stellen.

Er komen veel vragen binnen over cyclisch leven en dan specifiek de vragen: ‘Volg ik de cyclus van de maan of mijn menstruatiecyclus? Wat nou als beide cycli niet synchroon lopen en is het mogelijk om deze gelijk te laten lopen?’ Hele goede vragen en de antwoorden geven we je hier.

Zelfzorgzondag: journalling

Iedere zondag delen wij een zelfzorg activiteit aan de stand van de maan. De maan staat deze zondag in het teken van Schorpioen, het teken met een een energie die kan transformeren, maar ook een schaduwzijde heeft.

MAANdag: nieuwe maan in Maagd

Aanstaande woensdag is het nieuwe maan in Maagd. Weer een mooi moment om nieuwe intenties en wensen te maken voor de aankomende maand. Welke invloeden en energie je kunt voelen met de maan in Maagd, lees je hier.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: