Onze favo duurzame producten voor in de keuken

Stap voor stap duurzamer worden, investeren in spullen waar je langer mee doet, kan hergebruiken en waarbij je weinig of geen afval produceert. Wij zetten onze favo duurzame producten op een rij, welke heb jij al in je keuken?

Wegwerpproducten zoals plastic zakjes, plastic bakjes (hoeveel heb jij er daarvan in je keuken?), plastic spatels en afval van theezakjes en koffiecups. In de keuken produceer je veel afval, vooral van verpakkingen. Wij hebben ons verdiept in de zerowaste levensstijl en kleine stapjes richting een ‘groenere keuken’ gezet. Start vandaag nog met een omslag te maken en begin bewuste aankopen te doen, want iedere stap in de groenere richting is er eentje.

Gerelateerd artikel: Lees 'Onze favo duurzame spullen voor in de badkamer'

Herbruikbare coffeecups

Nespresso heeft de mogelijkheid om de gebruikte cups te recyclen, maar cups die je kan hergebruiken, geeft minder afval. Recyclen kost namelijk ook veel energie en met de cups van CafeCups ben je bewuster bezig met het zetten van een kopje koffie. Geniet van de geur van de gemalen koffie, het proces van het zetten en voel je goed doordat je hergebruikt!

Wreckpotten of inmaakpotten

Hoe fijn zou het zijn als je dit in je keuken zou zijn. Glazen potten gevuld met eten. Het oogt netjes, natuurlijk en je weet precies hoeveel je nog hebt. Weg met die kartonnen en plastic verpakkingen met allerlei kleuren. De potten van Natuurlijkerleven brengen sfeer en duurzaamheid in iedere keuken.

Schoonmaakazijn

Weg met die plastic flessen met vaak felle kleuren schoonmaakmiddel. Het maakt wellicht goed schoon, maar het is duur en niet goed voor het milieu. Een fles huishoudazijn of schoonmaakazijn kost 0,45 cent en maakt ook schoon.
Tip: gebruik citroen- of sinaasappelschillen om de azijn een geur te geven. Toevoegen en nacht laten staan voor gebruik.

Houten keukengerei

Natuurlijke producten in de keuken geven je keuken én een fijne uitstraling en het is beter voor het milieu. Gebruik houten spatels, lepels en tangen

Stoffen tasjes

Wij proberen in de winkel zo min mogelijk plastic mee te nemen en voor groente en fruit gebruiken wij de nettas van FineGoods. Ook handig om fruit in op te hangen in je keuken. Ze zien er leuk uit en zijn fijn in gebruik.


Dit zijn onze laatste berichten:

Slow Saturday: Harry Potter

De zaterdag hebben wij omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deelt Loes een traditie, een activiteit of een dag uit haar slow living lifestyle. Deze keer: Harry Potter.

Review: Seasons of motherhood circles, een cursus voor moeders

Via Mamaplaats Academy kreeg ik de kans om deel te nemen aan een cursus speciaal voor mama’s, ‘Seasons of Motherhood Circles’ van Nieuwe Mama’s, gemaakt door Evi Dekker-Weger. In deze blog een review van mijn bevindingen en een inkijkje in de cursus.

Leeslijstje van oktober

Op de redactie houden wij enorm van lezen en hebben bedacht maandelijks een lijstje te maken van de favoriete boeken die wij op dit moment lezen. We trappen af met het leeslijstje van oktober, een diverse maand met betovering. Lees snel verder om te ontdekken welke boeken er deze maand op ons lijstje staan.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

One thought on “Onze favo duurzame producten voor in de keuken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: