Slow living ochtend routine

Je kunt je dag op verschillende manieren beginnen. En een goed begin is het halve werk en haastige spoed is zelden goed. Dat zegt al genoeg toch? Go slow, ook in de ochtend. Neem in de ochtend de tijd en je plukt er de hele dag de vruchten van.

Je zou kunnen snoozen, je zou nog wat langer in je bed kunnen blijven liggen, je zou je ontbijt onderweg kunnen eten of zelfs op werk. Je zou de auto kunnen nemen in plaats van de fiets, je zou tussendoor lunch kunnen kopen, je zou snel wat kleren uit de kast kunnen pakken en je zou dat wasje vanmiddag wel kunnen opvouwen.
Wat je ook zou kunnen doen is uit bed stappen zodra je wekker gaat. Je zou ontbijt kunnen maken en je lunch kunnen klaarzetten. Je zou rustig kunnen ontbijten terwijl je wat leest, je zou je was kunnen opvouwen en opruimen en kleding klaar kunnen leggen. Je zou nog even wat yoga kunnen doen of een rondje kunnen hardlopen. Je zou de fiets kunnen pakken naar werk en thuiskomen in een opgeruimd huis.

Gerelateerd artikel: Lees 'Go with the slow' voor een leven vol selfcare

Ochtendroutine

Hoe ziet jouw ochtend eruit? Gehaast, heb je net genoeg tijd of doe je het rustig aan? Een ochtendroutine volgens de slow living levensstijl is een ochtend waarin je de tijd neemt voor beweging, persoonlijke ontwikkeling en voeding. Zelfs als je kinderen hebt, is het mogelijk om je dag rustig te starten. Je staat op voor je kinderen wakker worden of je neemt je kinderen mee in je langzame ochtend.
Avondmensen liggen liever wat langer in bed omdat zij in de avond juist meer de tijd voor zichzelf nemen, mocht je het écht vreselijk vinden om eerder op te staan, dan is de ochtendroutine ook te verplaatsen naar de avond.

Gerelateerd artikel: Lees 'Slow living oefeningen' voor meer aandacht en focus op de kleine dingen

Rise and shine

Bepaal zelf hoe slow jij je ochtend start. Begin bijvoorbeeld met een half uurtje eerder opstaan dan gebruikelijk en neem dat half uur voor echt voor jezelf. Vul dat half uur met yoga en meditatie, maak uitgebreid ontbijt en prep je lunch of luister een podcast.
De week daarop sta je een uur eerder op en verdeel dit uur in blokken van een kwartier en kies vier activiteiten van selfcare. Je kan ook een uur gaan hardlopen. Wat jij wil.
Op deze manier ben je voldaan, tevreden en je dag gestart met tijd voor jezelf, daarna komen de dagelijkse dingen en ga je naar werk. Wij vinden het fijn om het weekend ook door te gaan met onze slow morning en staan inmiddels zeven dagen per week om vijf uur op en we hebben meer energie dan ooit.

Het is een kick al zoveel gedaan te hebben voordat de rest van de wereld wakker wordt.

Hoe ziet jouw ochtend routine eruit? Laat het ons weten door je reactie achter te laten onderaan deze pagina.


Onze laatste berichten:

MAANdag: hét antwoord op de vraag die veel vrouwen stellen.

Er komen veel vragen binnen over cyclisch leven en dan specifiek de vragen: ‘Volg ik de cyclus van de maan of mijn menstruatiecyclus? Wat nou als beide cycli niet synchroon lopen en is het mogelijk om deze gelijk te laten lopen?’ Hele goede vragen en de antwoorden geven we je hier.

Zelfzorgzondag: journalling

Iedere zondag delen wij een zelfzorg activiteit aan de stand van de maan. De maan staat deze zondag in het teken van Schorpioen, het teken met een een energie die kan transformeren, maar ook een schaduwzijde heeft.

MAANdag: nieuwe maan in Maagd

Aanstaande woensdag is het nieuwe maan in Maagd. Weer een mooi moment om nieuwe intenties en wensen te maken voor de aankomende maand. Welke invloeden en energie je kunt voelen met de maan in Maagd, lees je hier.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

2 gedachten over “Slow living ochtend routine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: