Selfcaresunday: begin, start, ga.

Iedere zondag delen wij een selfcare activiteit aan de stand van de maan. Handcoach Melissa Kamstra vertelt ons hoe wij de stand van de maan kunnen toepassen in ons leven door op het juiste moment de juiste dingen te ondernemen. Deze week: begin, start, ga.

Bij selfcare denk je misschien aan een maskertje en een warm bad of een bezoek aan de sauna, maar selfcare is meer dan dat. Selfcare zou je niet pas moeten toepassen op het moment dat je je gestresst voelt. Dan is het eigenlijk te laat. Selfcare zou eigenlijk iets moeten zijn wat je dagelijks of wekelijks doet, het zou een deel moeten uitmaken van je routine. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je ook beter voor anderen zorgen.

Gerelateerd artikel: Lees ons artikel over de slow living ochtendroutine, voor een goede, langzame start van de dag.

Gaan is een keuze

Besef je je wel dat starten en stoppen, een begin en een einde best dicht bij elkaar liggen? Als je nadenkt over je leven, dan is het (voor de meeste mensen) lang. Je geboorte en je dood liggen ver uit elkaar, maar een dag duurt maar 24 uur. Iedere dag heb je weer de keuze om te gaan en er iets van te maken.
Net als met hardlopen, aan het eind van je rondje, begin je ook weer direct weer aan een nieuwe ronde. Dat kan best motiverend werken als je erover nadenkt, want na ieder rondje kun je denken ‘ik stop’, maar als je ook maar één stap vooruit zet, ben je alweer begonnen aan een nieuwe ronde. De keuze is aan jou en deze selfcaresunday staat in het teken van die keuze. Wat ga je doen? Waarmee ga je starten?

Gerelateerd artikel: Lees 'Een voetmassage' in de selfcaresundayreeks.

Maan in Ram

Melissa vertelt ons dat Ram het eerste teken van de dierenriem is en dat het een perfect moment is om ergens een beginnetje mee te maken. Start met een nieuwe hobby, zoals breien, borduren of schilderen. Pak die kwast of dat boek dat al een paar weken op je ligt te wachten. Of zoek een hobby die je nog helemaal moet ontdekken. Heb je wel eens een workshop uitgezocht van iets wat je normaal nooit zou doen? Doe het, ga alleen of met een vriendin, waar wacht je op? Maan in Ram is dé tijd om iets te beginnen, te starten of om gewoon te gaan.


Dit zijn onze laatste artikelen:

Leeslijstje van juni

Lezen is mijn lifestyle en daarom deel ik maandelijks een leeslijstje met de boeken die ik op dit moment lees. Bekijk de volledige boekenlijst voor nog meer inspiratie en links. Dit is het leeslijstje van juni.

Follow Friday: @belle_finance

Welkom bij Follow Friday, want sharing is caring. In de reeks Follow Friday deel ik een account die ik volg en enorm fan van ben. Deze keer in Follow Friday: @belle_finance. Volg jij haar al?

Onmisbaar voor iedere moeder: de moederclub

Afgelopen Moederdag zette ik mijn moederclub al even in het zonnetje, want deze groep vrouwen is echt onmisbaar. Een moederclub gun ik iedere moeder en er zijn zoveel redenen waarom.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: