Column: ‘Het zal de leeftijd zijn’

In mijn laatste jaar als twintiger heb ik een bucketlist afgewerkt, het onderste uit de kan gehaald en vooral veel genoten. Nu ik dertig ben, geniet ik wederom van de dingen die ik doe. Vooral van de dingen die vroeger echt niet ‘cool’ waren.

Ik keek er erg naar uit om dertig te worden. Dertig voelde voor mij als écht volwassen en een mooie mijlpaal die zou staan voor rust. Rust op het gebied van carrière, rust op het gebied van mijn relatie en alle dingen die ik nog zou willen. In mijn laatste jaar als twintiger maakte ik een bucketlist, een website en nam iedereen mee op mijn reis naar de dertig, met als kers op een taart: een fantastisch verjaardagsfeest.

Natuurlijk heb ik nog steeds dingen op mijn bucketlist staan, maar de alledaagse dingen op een dag hebben prioriteit. Zo kies ik liever voor op tijd naar bed gaan, dan een avondje dansend in de kroeg, want mijn ochtendwandeling is heilig. Ik wandel en ik ben er dol op. Het zal de leeftijd wel zijn, genieten van de simpele dingen. Toen ik jong was maakte ik grapjes over het wandelen van mijn ouders, ik snapte het nut van het wandelen niet. Wandelen op de zaterdagmiddag? Een avondje wandelen in plaats van serie kijken, doei! En, kijk mij nu eens gaan. Ik ben aan de wandel. ‘Loops’, zou mijn oma zeggen. En ze hadden gelijk, het is nog verslavend ook. Heerlijk.

Zo niet cool

Dingen die vroeger niet cool waren, vind ik nu juist extra genieten. Het is denk ik vooral de zelfspot wat het zo leuk maakt. Als puber Loes mij nu zou zien of als ik dit 15 jaar geleden had geweten. Laatst, toen het een paar dagen non-stop regende bijvoorbeeld, haalde ik een oude regenbroek uit de kast (wie wat bewaard, heeft wat) en ging ik twee dagen op rij, met regenbroek de deur uit. Ab-so-luut niet cool, maar wel heel praktisch én het belangrijkste: droog. ‘Kijk mij nou eigenwijze pubers, jullie met je natte spijkerbroeken. Dit is hoe dertigers het doen’, dacht ik trots.
Nog zo’n eentje is zonder make-up de deur uitgaan. Vroeger écht niet cool, no way dat ik dat deed. Ik was té cool voor het blotebillengezicht op straat, maar wie hield ik nou voor de gek. Het is juist cool om zonder make-up de straat op te gaan, daar heb je lef voor nodig. Ach, het zal de leeftijd zijn. Iedere keer leer je weer en wie weet wat ik doe als ik de veertig gepasseerd ben.

Fotografie: Sandra Reeb-Gruber van Fotogenoten


Dit zijn onze laatste berichten:

Slow Saturday: Harry Potter

De zaterdag hebben wij omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deelt Loes een traditie, een activiteit of een dag uit haar slow living lifestyle. Deze keer: Harry Potter.

Review: Seasons of motherhood circles, een cursus voor moeders

Via Mamaplaats Academy kreeg ik de kans om deel te nemen aan een cursus speciaal voor mama’s, ‘Seasons of Motherhood Circles’ van Nieuwe Mama’s, gemaakt door Evi Dekker-Weger. In deze blog een review van mijn bevindingen en een inkijkje in de cursus.

Leeslijstje van oktober

Op de redactie houden wij enorm van lezen en hebben bedacht maandelijks een lijstje te maken van de favoriete boeken die wij op dit moment lezen. We trappen af met het leeslijstje van oktober, een diverse maand met betovering. Lees snel verder om te ontdekken welke boeken er deze maand op ons lijstje staan.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: