Nieuwe maan ritueel: zo doe je dat

De maan is magisch en zodra je je begint te verbinden met die magische witte bol, zul je merken dat de cyclus van de maan invloed heeft op onze energie, emoties, herinneringen, je maandelijkse cyclus en stemming. Verbind je met de natuur, de kosmos en jezelf en maak jezelf dit nieuwe maan ritueel eigen.

Je kunt dit natuurlijk zo zweverig maken als je wilt, maar als je er kriebels van krijgt, dan start je eerst met het lezen van dit artikel en kies je de elementen uit die bij jou passen om langzaam in de flow te komen. De informatie die wij delen komt gedeeltelijk uit het boek ‘Leven met de maan’ van Yasmin Boland. Een boek die standaard op je nachtkastje hoort.

Gerelateerd artikel: Lees over focus in het stuk 'Zo stel je écht prioriteiten'.

De nieuwemaanfase

Het doel van de maanrituelen is het manifesteren van je dromen. De nieuwe maan kan aanvoelen als een rustige tijd, maar eigenlijk is het de start van iets nieuws. In deze fase plant je de zaden van je dromen en ben je bezig met een schone lei, potentie en dromen.
Je dromen, wensen of intenties maak je aan de hand van de dierenriem waar de maan zich in bevind, zo werk je iedere maand aan een ander aspect van je leven. Hierbij kun je ook nog rekening houden met je eigen sterrenbeeld, je ascendant en de huizen en tekens (maar daarover later meer, laten we simpel beginnen).

Het ritueel van nieuwe maan

  1. Maak een lijstje met (minimaal) vijf mensen of dingen waarvoor je dankbaar bent. Schrijf deze op, denk aan deze mensen en dingen en zend hen liefde.
  2. Zet spirituele muziek op waar je je prettig bij voelt (is dit nog too much, dan laat je dat). Steek een kaarsje aan of je diffuser met een fijne geur.
  3. Bepaal je wensen voor de komende vier weken en schrijf deze op. Ze hoeven niet SMART-geformuleerd te worden, ze mogen lekker vaag zijn – heerlijk gevoel hé.
  4. Lees je wensen door en visualiseer dat deze wens uitkomt. Probeer je in te beelden dat je wens is uitgekomen, want dit stukje is heel belangrijk. Voel de vreugde, voel het resultaat en houd dit gevoel vast.
  5. Bedenk een affirmatie bij je wens en schrijf deze erbij.
  6. Ga je wensen na en bedenk in kleine stapjes wat je moet doen om je wens te laten uitkomen. Schrijf deze eventueel op.
  7. Mediteer ten slotte minimaal 15 minuten. Ben je een beginner dan doe je minimaal 5 minuten.
  8. Beëindig je meditatie door je gehechtheid aan je wensen los te laten. Dit kun je doen door letterlijk te zeggen: ‘Ik laat mijn gehechtheid aan mijn wensen los’ of door drie keer de mantra: ‘Om Namo Narayani’ te herhalen.
  9. De rest van de week denk je terug aan je affirmaties en doe je er alles aan om je wensen uit te laten komen.
  10. Kijk bij de volgende nieuwe maan terug naar je wensen, maak bijvoorbeeld een speciaal maanschriftje en bedank het universum. Ga na hoe je je voelt en welke wensen je meeneemt bij de huidige nieuwe maan.

Hier leggen wij uit wat visualiseren, affirmaties, mantra’s en meditaties zijn.

Nieuwe maan in 2020

Nieuwe maan in Kreeft 20 juli 2020.
Nieuwe maan in Leeuw 19 augustus.
Nieuwe maan in Maagd 17 september.
Nieuwe maan in Weegschaal 16 oktober.
Nieuwe maan in Schorpioen 15 november.
Nieuwe maan in Boogschutter 14 december.

Meer weten over de maan? Nadi heeft een leuke en informatieve website genaamd ‘Volle Maan Kalender’ en Melissa Kamstra (bekend van de selfcaresundayartikelen), schrijft echt killer nieuwsbrieven, dus we raden je aan je in te schrijven voor fijne updates over de maan. En nogmaals, het boek van Yasmin Boland ‘Leven met de maan’ is echt een aanrader als je meer te weten wilt komen over jezelf en anderen.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Slow Saturday: Harry Potter

De zaterdag hebben wij omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deelt Loes een traditie, een activiteit of een dag uit haar slow living lifestyle. Deze keer: Harry Potter.

Review: Seasons of motherhood circles, een cursus voor moeders

Via Mamaplaats Academy kreeg ik de kans om deel te nemen aan een cursus speciaal voor mama’s, ‘Seasons of Motherhood Circles’ van Nieuwe Mama’s, gemaakt door Evi Dekker-Weger. In deze blog een review van mijn bevindingen en een inkijkje in de cursus.

Leeslijstje van oktober

Op de redactie houden wij enorm van lezen en hebben bedacht maandelijks een lijstje te maken van de favoriete boeken die wij op dit moment lezen. We trappen af met het leeslijstje van oktober, een diverse maand met betovering. Lees snel verder om te ontdekken welke boeken er deze maand op ons lijstje staan.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

2 gedachten over “Nieuwe maan ritueel: zo doe je dat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: