MAANdag: Eerste kwartier

Vorige week maandag was het nieuwe maan in Kreeft, vandaag zijn we aangekomen bij het eerste kwartier. Als je leeft met de maan, is dit ook weer een nieuwe fase. Wat dat betekent leggen we in dit artikel uit.

De maancyclus bestaat uit acht fasen, met twee hoogtepunten: nieuwe maan en volle maan. De cyclus start met nieuwe maan, gevolgd door de wassende maan en het eerste kwartier. Hierbij is de maan voor de helft te zien. Hierna groeit de maan door met nog een wassende maanfase met als resultaat de volle maan. Daarna wordt de maan weer kleiner in de afnemende maanfase, laatste kwartier en tot slot nog een keer de afnemende maan, waarna de cyclus opnieuw begint met nieuwe maan. De maan doorloopt in deze cyclus (van ongeveer 30 dagen) alle tekens in de dierenriem.

Gerelateerd artikel: Lees 'Een nieuwe maan ritueel, zo doe je dat'

Eerste kwartier fase

De maan is precies voor de helft verlicht tijdens het eerste kwartier. Vanaf nieuwe maan ben je misschien wel bezig geweest met het maken van nieuwe intenties en wensen tijdens je nieuwe maan ritueel. Het is een rustige periode die draait om dromen, potentie en een schone lei. Tijdens het eerste kwartier fase is het tijd om actie te ondernemen. Lees je intenties en wensen nog eens door, visualiseer deze en kijk wat je nodig hebt om je dromen te laten uitkomen.

Grijpen of laten gaan

In deze periode kun je je onzeker voelen over je dromen of intenties of er gebeurt iets waardoor het lastiger wordt om aan je droom te werken. Laat je niet zomaar uit het veld slaan. Het kan een test zijn, een test om te kijken of je betrokkenheid nog hoog is. Komt je droom echt vanuit je hart? Dit is ook het punt om je droom te laten gaan als dat niet zo is. Ook dat is oké. Laat je niet te erg beïnvloeden door je ego of andere mensen. Maak de keuze, ga je deze droom grijpen of laat je hem gaan?

Volle maan

Na de halve maan werkt de maan nogmaals wassend naar de volle maan toe. Jij hebt nog tijd om actie te ondernemen en je dromen waar te maken, want bij volle maan is het tijd om te evalueren, te reflecteren en langzaam los te laten. Ook hier komt een artikel over, een ritueel om tijdens volle maan uit te voeren. Heb je ondertussen moeite om tot actie te komen? Lees dan hier hoe je écht prioriteiten stelt. Wil je dagelijks bijhouden hoe de maan staat? Download deze app of kijk op deze website. Wij hebben het boek ‘Leven met de maan’ van Yasmin Boland op ons nachtkastje.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Slow Saturday: Harry Potter

De zaterdag hebben wij omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deelt Loes een traditie, een activiteit of een dag uit haar slow living lifestyle. Deze keer: Harry Potter.

Review: Seasons of motherhood circles, een cursus voor moeders

Via Mamaplaats Academy kreeg ik de kans om deel te nemen aan een cursus speciaal voor mama’s, ‘Seasons of Motherhood Circles’ van Nieuwe Mama’s, gemaakt door Evi Dekker-Weger. In deze blog een review van mijn bevindingen en een inkijkje in de cursus.

Leeslijstje van oktober

Op de redactie houden wij enorm van lezen en hebben bedacht maandelijks een lijstje te maken van de favoriete boeken die wij op dit moment lezen. We trappen af met het leeslijstje van oktober, een diverse maand met betovering. Lees snel verder om te ontdekken welke boeken er deze maand op ons lijstje staan.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: