Cadeautips voor een peuter

Cadeautjes zijn natuurlijk heel persoonlijk, maar op jonge leeftijd vaak nog wel leeftijdgebonden. We hebben in samenwerking met o.a. bol.com een lijstje met cadeautips gemaakt, omdat de meeste moeders (en tantes) dat wel kunnen gebruiken.

De eerste verjaardag van een kind is vaak een grote mijlpaal in het leven van ouders, maar het échte spelen komt daarna pas. Wat vindt het kind leuk en waar is het aan toe? Is het bijvoorbeeld helemaal gek van poppen, dino’s of buiten spelen? Dan is een gericht cadeau, geschikt voor de peuterleeftijd, een perfect cadeau.

Hieronder een lijstje met cadeau’s voor peuters. Nog een tip: vind je een cadeau wat aan de dure kant? Leg met een aantal geld bij elkaar en verras de peuter met een groter cadeau.

SpeelgoedSpeelgoed

Een Wobbel €99.-

Kinderen vermaken zich vaak het best met de meest simpele dingen. Een Wobbel is daar een goed voorbeeld van. Deze kromme plank zorgt voor oneindig veel mogelijkheden. Kinderen kunnen klauteren, klimmen en oefenen met balans. Perfect voor een klimgrage peuter.

Reuzenkwartet €6.99

Langzaam komt de mogelijkheid om samen een spel te spelen tot stand. Het begint bij plaatjes zoeken, letten op kleuren en oefenen met ‘om de beurt’. Dit kwartet van Dick Bruna is speelplezier voor de komende jaren.

Magnetisch visspel €25.-

Goed voor het oefenen van de concentratie, oog-handcoördinatie en kleuren. Een mooi houten visspel met vier hengels zorgt voor urenlang speelplezier. Je hebt ook nog een kartonnen versie of als spel met dobbelsteen.

Een vlieger €10

Naar buiten als het waait was nog nooit zo leuk met deze vlieger. Ga voor deze meeuw, een regenboog of een van deze dieren.
Simpel te besturen en veel pret in de wind.

Duplo €8 – 80

Duplo is tijdloos en favoriet bij veel kinderen en van jongs af aan al prima te doen. Je hebt pakketten van kleine prijsjes, zoals babydieren of een brandweer en grote pakketten zoals een kermis, een huis of een treinbaan.

Een paraplu €10-18

Wat papa of mama heeft, wil de peuter vaak ook. Hoe leuk is het als je een eigen paraplu hebt, met poezen, waar je ook nog eens de regendruppels op kunt zien?
De keuze is reuze.

Een vogelhuisje €16,95

Creatief bezig zijn met je peuter. Schilder samen dit vogelhuisje en hang deze in de tuin of op het balkon.

Houten puzzel €23,31

Deze houten puzzel is leuk voor peuter én straks als kleuter. Je oefent hiermee de kleuren, het ruimtelijk inzicht en de volgorde van het alfabet.

Treinbaan €29.95

Deze houten treinbaan van Ikea is bij ieder kind wel een succes. Banen bouwen, treinen laten rijden (en botsen) en heerlijk spelen op de grond. Ook zijn hier losse onderdelen beschikbaar om de baan uit te breiden.

Pizza 24 delig €9.99

Heeft de peuter al een speelkeuken? Dan is deze pizza van Ikea een leuke aanvulling. De peuter kan zelf kiezen wat er op de pizza komt en deze serveren aan de visite.

Een museumjaarkaart €33.-

Geef je liever een uitje cadeau en zijn papa en mama ook van de musea? Dan is een museumjaarkaart voor kinderen een leuk idee. Vanaf 2 jaar verlenen de meeste musea namelijk niet meer gratis toegang.

Heb je zelf nog een leuke tip? Laat deze dan achter in een reactie onder dit artikel. Wij hebben wat cadeau’s uitgelicht, maar vraag of de ouders een verlanglijstje hebben of geef een boek, entreekaartje van een speeltuin/pretpark of coole zonnebril cadeau. Peuters houden van de meest simpele dingen.

BoekenBoeken

Dit zijn onze laatste berichten:

MAANdag: tekens van het universum

Vandaag in MAANdag ga ik het hebben over tekens van het universum. Je kunt ze overal tegenkomen. Hoe je ze kunt zien en wat ze betekenen, dat leg ik in dit artikel uit.

Slow Saturday: badderen

De zaterdag heb ik omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deel ik een traditie, een activiteit of een dag uit mijn slow living lifestyle voor inspiratie voor lekker langzaamaangaan in deze snelle wereld. Deze keer: badderen.

VIDEO: Details van april

Dit jaar heb ik het voornemen iedere maand een video te maken met de details uit mijn leven. De kleine dingen waar ik blij van word en wil onthouden voor later. Mega leuk om terug te kijken vind ik altijd en voor jou een kijkje in mijn leven. Enjoy!

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

3 gedachten over “Cadeautips voor een peuter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: