Selfcaresunday: de natuur in

Iedere zondag delen wij een selfcare activiteit aan de stand van de maan. Handcoach Melissa Kamstra vertelt ons hoe wij de stand van de maan kunnen toepassen in ons leven door op het juiste moment de juiste dingen te ondernemen. Deze week: de natuur in.

Selfcare zou eigenlijk een deel moeten uitmaken van je routine. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je ook beter voor anderen zorgen. Door dagelijks of wekelijks te wandelen, jezelf een massage te geven, op te laden door met vrienden te bellen of uitgebreid te koken, neem je even een stapje terug en doe je wat jij fijn vindt en wat jij op dit moment nodig hebt.

De natuur roept

Vele van ons werken binnen, kijken veel naar het scherm van hun computer, telefoon of televisie en hebben misschien zelfs weinig groen in hun straat of huis. Ja, oke, vast wel een cactus of een mooie Monstera in de hoek, maar dat is niet genoeg om te aarden.
Op de website van Staatsbosbeheer lezen wij dat de natuur opzoeken bijdraagt aan een positieve gezondheid. Daar bedoelen zij mee dat het niet alleen lichamelijke ziektes kan verminderen, maar er ook voor zorgt dat je mentaal sterker in je schoenen staat. De natuur in gaan zorgt voor minder stress, het stimuleert beweging en het kan zorgen sociale contacten. Allemaal dingen die ervoor zorgen dat je happy bent.

Gerelateerd artikel: Lees 'Slow living oefeningen' om je dag wat af te remmen

Maan in Steenbok

Melissa vertelt dat de maan in Steenbok staat vandaag. Een steenbok heeft het aardse teken en houdt van de natuur. Omdat het morgen volle maan is, kan de energie die in de lucht hangt kan een gevoel van onrust geven. Het bos, het strand, maar ook het park om de hoek kan ervoor zorgen dat je je gedachten op een rijtje kunt zetten en fris aan een nieuwe week kunt beginnen. Ga wandelen, samen of alleen en zoek de natuur op.

Fijne zondag, xx


Dit zijn onze laatste artikelen:

Slow Saturday: Harry Potter

De zaterdag hebben wij omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deelt Loes een traditie, een activiteit of een dag uit haar slow living lifestyle. Deze keer: Harry Potter.

Review: Seasons of motherhood circles, een cursus voor moeders

Via Mamaplaats Academy kreeg ik de kans om deel te nemen aan een cursus speciaal voor mama’s, ‘Seasons of Motherhood Circles’ van Nieuwe Mama’s, gemaakt door Evi Dekker-Weger. In deze blog een review van mijn bevindingen en een inkijkje in de cursus.

Leeslijstje van oktober

Op de redactie houden wij enorm van lezen en hebben bedacht maandelijks een lijstje te maken van de favoriete boeken die wij op dit moment lezen. We trappen af met het leeslijstje van oktober, een diverse maand met betovering. Lees snel verder om te ontdekken welke boeken er deze maand op ons lijstje staan.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: