De vuurtekens in de astrologie

Het alfabet van de astrologie, zo worden de tekens, de planeten, de huizen en de aspecten samen genoemd. Al deze factoren geven een beschrijving van een karakter, een gevoel of de energie die je voelt. Deze keer hebben we het over het vuurteken.

Er zijn vier tekens in de astrologie: vuur, water, aarde en lucht. De dierenriemen zijn hieronder verdeeld en kunnen in grote lijnen al iets over het karakter van iemand zeggen.

  • Vuur: Leeuw, Ram en Boogschutter.
  • Water: Kreeft, Schorpioen en Vissen.
  • Aarde: Steenbok, Maagd en Stier.
  • Lucht: Waterman, Weegschaal, Tweelingen.
Gerelateerd artikel: Lees ' MAANdag: nieuwe maan in Leeuw' en ontdek wat dit vuurteken kan doen voor jou deze maand.

Leeuw, Ram en Boogschutter

De drie sterrenbeelden die onder het vuurteken vallen zijn verbonden met het woord ‘passie’. Het enige teken dat licht geeft en dat zul je merken aan de energie die zij geven. Ze zijn gedreven, eerlijk en optimistisch. Ze laten zich niet makkelijk uit het veld slaan en geloven in zichzelf en de ander. Het vuurteken denkt groots en ziet mogelijkheden, maar vergeet daardoor soms de kleine, concrete dingen in het leven.
Het vuurteken houdt ook wel van aandacht en in de spotlight staan, van complimenten kun je een vuurteken letterlijk zien groeien en doen zij nog harder hun best. Wel hebben zij de ruimte nodig om zichzelf te zijn en kan het zijn dan zij zich van tijd tot tijd even terugtrekken.

Sterrenbeeld vs ascendant

Ben jij een vuurteken en herken je wel een aantal dingen, maar voelt het toch niet helemaal als jij? Dat is helemaal niet gek. We hebben allemaal ons sterrenbeeld, dit is berekend aan de hand van de dag van het jaar waarop we geboren zijn. Dat is hoe we van binnen zijn. Hoe we onszelf presenteren aan de buitenwereld en hoe we reageren, dat komt meer vanuit je ascendant, die wordt bepaald aan de hand van je geboortetijd. Dit kan dus een mix van bepaalde sterrenbeelden en tekens zijn, waardoor niet alles voor jou hoeft te gelden. Nieuwsgierig wat jouw ascendant is, bereken deze hier. Herken je jezelf of juist helemaal niet? Laat een reactie achter onder dit artikel.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Zelfzorgzondag: journalling

Iedere zondag delen wij een zelfzorg activiteit aan de stand van de maan. De maan staat deze zondag in het teken van Schorpioen, het teken met een een energie die kan transformeren, maar ook een schaduwzijde heeft.

MAANdag: nieuwe maan in Maagd

Aanstaande woensdag is het nieuwe maan in Maagd. Weer een mooi moment om nieuwe intenties en wensen te maken voor de aankomende maand. Welke invloeden en energie je kunt voelen met de maan in Maagd, lees je hier.

Zelfzorgzondag: schilderen

Iedere zondag delen wij een zelfzorg activiteit aan de stand van de maan. De maan staat deze zondag in het teken van Leeuw, het teken wat gaat over plezier, een beetje aandacht trekken en kunstzinnigheid.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: