MAANdag: laatste kwartier in Tweelingen

We zijn in de laatste fase van de maancyclus aangekomen, het laatste kwartier oftewel afnemende maan. Na het hoogtepunt van de energieke volle maan, is het nu tijd om te ontspannen. Hoe dat zich uit met invloeden van de Tweelingen lees je hier.

Vorige week woensdag was volle maan in Vissen, het tweede hoogtepunt in de cyclus van de maan. De energie bouwde zich op en heeft voor afronding, resultaat en dankbaarheid gezorgd. Dat betekent dat aanstaande woensdag het laatste kwartier ingaat. Met het laatste kwartier in zicht kun je je vermoeid voelen. Je staat eigenlijk op een kruispunt. Welke weg sla je in? Wat neem je mee naar de nieuwe cyclus die over iets meer dan een week begint. Daarna is het tijd om te ontspannen en los te laten en ons voor te bereiden op de nieuwe maan (17 september). Adem maar een paar keer diep in en uit. Het laatste kwartier draait om kalmeren, zuiveren en ontspannen.

Gerelateerd artikel: Lees 'Mediteren kun je leren' voor ontspanning en diepgang

Laatste kwartier in Tweelingen

De maan neemt af en maakt zich weer kleiner voor nieuwe maan, een nieuwe cyclus waar je weer start met nieuwe intenties. Komen er de komende week conflicten op je pad, geef het dan aandacht. Rond het af en neem de lessen hieruit mee.
Door de invloeden van het sterrenbeeld Tweelingen kun je sterk voelen dat je bij anderen wil zijn, contact wil maken en graag naar de ander wil luisteren. Doe dit ook vooral. Luister en speel in op de behoeften van anderen, dit zal je gemakkelijker afgaan dan anders. Het kan je ego een boost geven, om je nodig te voelen. De planeet Mercurius, die bij het dierenriemteken hoort gaat over gedachten. Om letterlijk en figuurlijk lucht bij je gedachten te krijgen, is wandelen een goede activiteit.

De vorige keer stond het laatste kwartier in het teken van Stier, mocht je dat nog even willen teruglezen. Soms is er wat afstand nodig om te beseffen welke energieën je een bepaalde fase voelde, vooral als je het leven met de maan stap voor stap in je leven aan het toepassen bent.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Review: SNURK beddengoed

Wij kregen een pakketje van SNURK Amsterdam toegestuurd met beddengoed om te reviewen. Een hip, Amsterdams merk met een leuke naam en fijn beddengoed, wij zijn fan.

25 slow living tradities voor de herfst

Slow living draait om genieten van de kleine dingen, tradities volgen en genieten van wat de natuur te bieden heeft. Op 21 september is de herfst begonnen en wij zijn ook al heerlijk bezig met onze herfsttradities die we graag met jullie delen.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: