Zelfzorgzondag: journalling

Iedere zondag delen wij een zelfzorg activiteit aan de stand van de maan. De maan staat deze zondag in het teken van Schorpioen. Het teken van diepe emoties, een energie die kan transformeren, maar ook een schaduwzijde heeft.

Zelfzorg zou eigenlijk een deel moeten uitmaken van je routine. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je ook beter voor anderen zorgen. Door dagelijks of wekelijks te wandelen, jezelf een massage te geven, op te laden door met vrienden te bellen of uitgebreid te koken, neem je even een stapje terug en doe je wat jij fijn vindt en wat jij op dit moment nodig hebt.

Gerelateerd artikel: Lees 'Op afstand voor je familie zorgen' 

Zelfonderzoek

Het is algemeen bekend dat de meeste vrouwen nog lang met onafgemaakte zaken rondlopen in hun hoofd. Misschien herken jij dit wel bij jezelf. Dat je een dubbel gevoel hebt bij een situatie op werk of dat je geen hoogte krijgt van een vriendin en allerlei scenario’s in je hoofd laat afspelen. Kortom: je maakt je er druk om. Te lang rondlopen met dit soort dingen kunnen je stress geven. Schrijf vandaag deze stress van je af.
Iemand met het sterrenbeeld Schorpioen laat zich niet snel misleiden en kijkt soms dwars door dingen heen. Zij hebben een soort zesde zintuig voor dit soort zaken. Profiteer vandaag van deze energie en doe wat (zelf)onderzoek, maar let op: steek je neus niet in andermans zaken.

Gerelateerd artikel: Lees 'Voorkom dat je ziek wordt met deze tips' voor wat extra zelfzorg

Maan in Schorpioen

Een rustige, verhelderende activiteit voor deze zelfzorgzondag is journalling. Pak een schriftje of een los blad en start met het antwoorden van de volgende vragen en wie weet komt er nog veel meer uit je pen. Schrijf op welke dingen je dwars zitten. Dit kunnen grote dingen zijn, maar ook de kleinste irritaties of gevoelens die je ervaart. Welke negatieve gevoelens (jaloezie, hebzucht, onmacht, woede) krijg je hierbij ? Hoe kun je het oplossen? Wat zit je precies dwars? Welke oordelen heb je?

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Slow Saturday: Harry Potter

De zaterdag hebben wij omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deelt Loes een traditie, een activiteit of een dag uit haar slow living lifestyle. Deze keer: Harry Potter.

Review: Seasons of motherhood circles, een cursus voor moeders

Via Mamaplaats Academy kreeg ik de kans om deel te nemen aan een cursus speciaal voor mama’s, ‘Seasons of Motherhood Circles’ van Nieuwe Mama’s, gemaakt door Evi Dekker-Weger. In deze blog een review van mijn bevindingen en een inkijkje in de cursus.

Leeslijstje van oktober

Op de redactie houden wij enorm van lezen en hebben bedacht maandelijks een lijstje te maken van de favoriete boeken die wij op dit moment lezen. We trappen af met het leeslijstje van oktober, een diverse maand met betovering. Lees snel verder om te ontdekken welke boeken er deze maand op ons lijstje staan.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: