MAANdag: hét antwoord op de vraag die veel vrouwen stellen.

Er komen veel vragen binnen over cyclisch leven en dan specifiek de vragen: ‘Volg ik de cyclus van de maan of mijn menstruatiecyclus? Wat nou als beide cycli niet synchroon lopen en is het mogelijk om deze gelijk te laten lopen?’ Hele goede vragen en de antwoorden geven we je hier.

De maancyclus en de menstruatiecyclus hebben veel overeenkomsten. Beide hebben een gemiddelde cyclus van 28 dagen, met daarin twee hoogtepunten. Volle maan, die gelijk staat aan de ovulatie en nieuwe maan die gelijk staat aan de periode van menstrueren. Daarnaast zijn beide cycli verdeeld in vier fasen.

Beide cycli naast elkaar

De maancyclus en de menstruatiecyclus zijn in vier fasen verdeeld. Zo heb je de nieuwe maan, wat staat voor nieuwe intenties oftewel je bent niet zwanger en de cyclus begint opnieuw, je menstrueert in deze fase. De wassende maan staat voor actie, je hebt je nieuwe intenties en nieuwe ideeën, oftewel je folliculaire fase, de rijping van de eicel. Volle maan staat voor het uitkomen van je wensen, de ovulatie en deze energie kun je al een paar dagen voor het hoogtepunt voelen, net als dat je de paar dagen vóór je ovulatie het vruchtbaarst bent. En ten slotte de afnemende maan, wat eigenlijk al begint na volle maan, na je ovulatie en is het tijd voor afronding, rust en reinheid.

Welke cyclus volg je eerst?

Vanaf het moment dat je begonnen bent met menstrueren tot het moment dat je in de menopauze terechtkomt, volg je altijd als eerst je menstruatiecyclus. Leer je lichaam kennen en voel aan wat je lichaam en geest nodig heeft. Heb je een onregelmatige cyclus, PCOS, een uitblijvende cyclus of andere hormonale problemen? Probeer deze dan op te lossen, want in veel gevallen is dat echt mogelijk. Een aanrader is het boek: ‘In the FLO’ van Alissa Vitti.
Het zou nogal tegenstrijdig zijn als je menstrueert, wat een periode van rust hoort te zijn. Een periode waarin je je meer terugtrekt en de maan zegt dat je moet pieken. Luister naar je lichaam, de maan komt later.

Is het mogelijk om je cyclus te beïnvloeden?

De vraag of je je cyclus kan beïnvloeden zodat je ‘gelijk’ loopt met de maan, is helemaal geen gekke vraag. Als je je verbonden voelt met de natuur en graag gelijk wilt lopen met moeder natuur, kun je proberen je cyclus te beïnvloeden. Dit houdt in dat je vaker naar de maan moet kijken, vaak als je thuis zit, met de gordijnen dicht, krijg je weinig mee van de energie van de maan. Wil je je cyclus beïnvloeden, kijk dan vaker naar de maan.
Een ander belangrijk punt is het wegnemen van licht en dan vooral het blauwe licht van je tablet, televisie, laptop en vooral: smartphone. Ga er niet mee naar bed en wordt er niet mee wakker. Minimaal een uur nadat je wakker wordt en voor je weer gaat slapen, laat dat ding liggen. Kijk naar buiten, zie het langzaam licht of donker worden en ga mee met het ritme van de natuur.

Heb je nog meer vragen over de maan? Stel je gerust. Dat kan hieronder het artikel of stuur ons een berichtje via de mail of Instagram. Fijne MAANdag.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Het gezinnetje met baby Loes

Het schilderen van gezinnetjes is best bijzonder. Vaak krijg ik te horen voor wie het is en waarom en dat maakt het schilderen extra leuk. Om mijn werk te laten zien, deel ik zo nu en dan een gezinnetje. Deze keer: het gezinnetje met baby Loes.

Edelstenen en kristallen opladen, zo doe je dat

Edelstenen en kristallen bevatten energie. Je kunt ze opladen, maar belangrijk is om ze eerst te reinigen en te ontladen. Wanneer je dat doet en hoe je dat doet lees je in dit artikel.

Mijn slow living avondroutine

Slow living is een lifestyle waarbij je lekker langzaamaan gaat, je onthaast je en neemt tijd voor jezelf en je routines. Na al geschreven te hebben over een ochtendroutine, kon de slow living avondroutine niet uitblijven.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

4 gedachten over “MAANdag: hét antwoord op de vraag die veel vrouwen stellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: