Slow Saturday: Harry Potter

De zaterdag hebben wij omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deelt Loes een traditie, een activiteit of een dag uit haar slow living lifestyle. Deze keer: Harry Potter.

Slow living is een levensstijl waarbij je een stapje terug doet uit de snelle wereld en het een tikkeltje rustiger aan doet. Je hoeft de dingen niet ineens ‘langzaam’ te gaan doen, maar je doet dingen juist met meer aandacht, je geniet meer van de kleine dingen, je geniet meer van de natuur, van thuis zijn, van je familie en laat de snelle veranderingen, zoals het nieuws, mode, de hipste hotspots gewoon even aan je voorbijgaan en je kiest liever voor langdurige favorieten. Kwaliteit over kwantiteit dus eigenlijk.

Gerelateerd artikel: Lees 'Uitgelegd: de eigenschappen van de planeten'

Herfsttraditie

Sinds de komst van de herfst ben ik echt in m’n nopjes, ik deelde al eerder 25 slow living tradities voor de herfst en één daarvan is het lezen van de Harry Potter boeken. Ik heb ervoor gekozen de boeken in het Engels te lezen, dit maakt de boeken zoveel magischer. Ik had voor mezelf bedacht om na ieder uitgelezen boek ook de film te bekijken. Het is jaren geleden dat ik die voor het laatst heb gezien en ik heb ze niet eens allemaal gekeken. Ik heb zulke goede herinneringen aan het kijken van de films. De magische wereld van Harry Potter heeft veel indruk gemaakt – en niet op mij alleen.

Gerelateerd artikel: Lees 'Slow living ochtendroutine' voor de dag starten met je hart

Samen is alles leuker

Toen ik aan hubby vertelde wat ik van plan was, kreeg hij ook zin om de films te kijken. Ik vond mijn herfsttraditie al leuk, maar samen is het nóg leuker. Ik kon niet wachten om te vertellen dat ik het eerste boek uit had, ik zag hubby al letten op de hoeveelheid bladzijden die ik nog moest lezen en gister was het zover. Hummel in bed en wij, samen, knus onder een dekentje, met ieder een bakje chocolade pepernoten op onze schoot. Echt genieten. Dat is voor mij nou slow living, ultiem genieten van een zelfbedachte traditie die ik samen met hubby kan delen en misschien over tien jaar nog eens en dan samen met hummel erbij.

Wij hebben de film bekeken via Pathé Thuis, aangezien wij de films niet op dvd hebben (heb jij trouwens nog dvd’s in huis?) en ze via Netflix en Videoland niet te bekijken zijn. Hier kostte de eerste film 3 euro om te bekijken en het was het driedubbel en dwars waard. Inmiddels ben ik al bij het derde boek. Bekijk ook ons lijstje met herfstfilms voor meer kijktips.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Review: Seasons of motherhood circles, een cursus voor moeders

Via Mamaplaats Academy kreeg ik de kans om deel te nemen aan een cursus speciaal voor mama’s, ‘Seasons of Motherhood Circles’ van Nieuwe Mama’s, gemaakt door Evi Dekker-Weger. In deze blog een review van mijn bevindingen en een inkijkje in de cursus.

Leeslijstje van oktober

Op de redactie houden wij enorm van lezen en hebben bedacht maandelijks een lijstje te maken van de favoriete boeken die wij op dit moment lezen. We trappen af met het leeslijstje van oktober, een diverse maand met betovering. Lees snel verder om te ontdekken welke boeken er deze maand op ons lijstje staan.

Column: Ode aan onze brug

Vandaag is het drie jaar geleden dat wij voor het eerst op date gingen. Ons liefdesverhaal is begonnen bij een bruggetje in Haarlem en daar wordt ons liefdesverhaal ook vervolgd. Vandaag een ode aan onze brug.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

One thought on “Slow Saturday: Harry Potter

  1. Ja, ik heb nog DVD’s en onlangs een speler gekocht 😀 De Harry Potters lees ik ook graag in de herfst 🙂 Je kan trouwens de films van Harry Potter bekijken op Netflix als je Netflix instelt op de Amerikaanse/Engelse versie. Tot voor kort kon dat toch nog… wel dan zonder ondertiteling.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: