Slow Saturday: stoppen en stilstaan

De zaterdag heb ik omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deel ik een traditie, een activiteit of een dag uit mijn slow living lifestyle voor inspiratie voor lekker langzaamaangaan in deze snelle wereld. Deze keer: stoppen en stilstaan.

‘Het gaat om de reis en niet de eindbestemming.’ Vooral als je opleiding met wat pedagogische vakken hebt gedaan, zit dat zinnetje er bij jou vast ook goed in. Tijdens mijn opleiding vond ik het vreselijk. Ja, erg leuk dat proces, maar ik wil de opdrachten afronden en door. Bij slow living draait het juist om dat proces, om die kleine dingen die het grote geheel mooier, beter en waardevoller maken.

Gerelateerd artikel: Lees 'Slow living oefeningen' om meer van het proces te genieten

De geboorte van een moeder

Als ik even terugdenk, dan is het langzaamaangaan steeds meer een deel van mijn leven gaan uitmaken toen ik moeder werd. Opeens draait het om het ritme van een ander en gaf ik mij volledig over. In de babytijd deed ik overdag ook lekker dutjes, ging ik een stukje wandelen om het wandelen en genoot ik zo van ieder gaapje en ieder rimpeltje op dat kleine lijfje. Nu in de peutertijd gaan we dagelijks naar buiten. Vaak met als einddoel een speeltuin, maar gebeurt er onderweg zoveel meer. Bij iedere narcis, krokus en madeliefje wordt gestopt en even stilgestaan en ik dus ook.

Stoppen en stilstaan

Het is ondertussen een ritueel geworden waar ik zo van geniet. Het is niet dat ik voordat ik moeder werd niet naar zonsondergangen keek en mooie bloemen, maar nu gaat het vanzelf. Nu stop ik echt en kijk ik echt. Ik sta even stil bij de natuur, ik praat met mijn dochter over de natuur en ook zij merkt, er is zoveel te zien.
Ook zonder haar stop ik nu steeds vaker. Ook steeds vaker sta ik gewoon even stil, adem in een paar keer diep in en uit en neem ik het moment echt even in mij op.

Lees hier meer artikelen uit de Slow Saturday reeks: fotoalbum maken maken en Harry Potter.

BoekenBoeken


Dit zijn mijn laatste berichten:

Leeslijstje van juni

Lezen is mijn lifestyle en daarom deel ik maandelijks een leeslijstje met de boeken die ik op dit moment lees. Bekijk de volledige boekenlijst voor nog meer inspiratie en links. Dit is het leeslijstje van juni.

Follow Friday: @belle_finance

Welkom bij Follow Friday, want sharing is caring. In de reeks Follow Friday deel ik een account die ik volg en enorm fan van ben. Deze keer in Follow Friday: @belle_finance. Volg jij haar al?

Onmisbaar voor iedere moeder: de moederclub

Afgelopen Moederdag zette ik mijn moederclub al even in het zonnetje, want deze groep vrouwen is echt onmisbaar. Een moederclub gun ik iedere moeder en er zijn zoveel redenen waarom.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

6 gedachten over “Slow Saturday: stoppen en stilstaan

  1. Pingback: Slow Saturday: DIY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: