Slow Saturday: DIY

De zaterdag heb ik omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deel ik een traditie, een activiteit of een dag uit mijn slow living lifestyle voor inspiratie voor lekker langzaamaangaan in deze snelle wereld. Deze keer: DIY.

Lekker langzaamaangaan werkt zo goed voor mij en ik ervaar dat het ook heel goed aansluit bij de belevingswereld van kinderen. Voor ons is het zo simpel om ‘even snel’ iets te kopen in de winkel en het thuis te gebruiken of neer te zetten. Het gaat vaak zonder na te denken. Consumeren noem je dat. Dat doen zonder nadenken, dat snelle, dat onbewust consumeren wil ik zo min mogelijk doen en dit wil ik ook doorgeven aan mijn kinderen. Dus daarom deze week een leuke DIY, do it yourself. Bedachtzaam, langzaam en vooral heel leuk.

Gerelateerd artikel: Lees 'Slow living ochtend routine' voor een langzame start van je dag

Pasen in huis

Slow living betekent voor mij ook dat ik cyclisch leef. Zo leef ik met de maan, de seizoenen en pak ik de meeste feestdagen in het jaar ook mee. Volgende week is het Pasen en bij Pasen horen paastakken, vind je ook niet? Natuurlijk hebben ze die takken in de supermarkt staan, maar mijn ouders wonen in een boerendorp waar zoiets altijd wel gratis te verkrijgen is. Mijn dochter is met oma op pad gegaan om paastakken te scoren en die heeft ze, zo trots als een pauw, mee naar huis genomen.
Eenmaal thuis zijn wij aan de DIY gegaan en heb ik samen met haar ornamenten gemaakt om op te hangen in de takken. We hebben de natuur in huis gehaald, lekker zitten knutselen samen en gepraat over de kleuren die bij Pasen en de lente passen. Dat mocht niet baten, want ze heeft een sterke voorkeur voor roze, haha.

Gerelateerd artikel: Lees 'Opvoeden zonder oordeel' in de categorie Momlife

Do it yourself én samen

Vorig jaar tijdens de lockdown, met gebrek aan toegankelijke koffietentjes, zijn we met Pasen in het park gaan brunchen met vrienden. Simpel, zelf en samen. Dat was zo’n succes, dat we dat dit jaar weer gepland hebben.
Ook hebben we met de moederclub een paaseieren-speurtocht georganiseerd in het park. Ook weer simpel, zelf en samen. De kindjes plezier en de ouders plezier. Ik kijk er erg naar uit!

Ben jij ook bezig met een leuk DIY project? Deel het vooral in de reacties onder dit artikel. Geniet van je zaterdag en go with the slow. Meer lezen? Lees hier meer artikelen uit de Slow Saturday reeks: stoppen en stilstaanfotoalbum maken maken en Harry Potter.

BoekenBoeken


Dit zijn mijn laatste berichten:

Leeslijstje van juni

Lezen is mijn lifestyle en daarom deel ik maandelijks een leeslijstje met de boeken die ik op dit moment lees. Bekijk de volledige boekenlijst voor nog meer inspiratie en links. Dit is het leeslijstje van juni.

Follow Friday: @belle_finance

Welkom bij Follow Friday, want sharing is caring. In de reeks Follow Friday deel ik een account die ik volg en enorm fan van ben. Deze keer in Follow Friday: @belle_finance. Volg jij haar al?

Onmisbaar voor iedere moeder: de moederclub

Afgelopen Moederdag zette ik mijn moederclub al even in het zonnetje, want deze groep vrouwen is echt onmisbaar. Een moederclub gun ik iedere moeder en er zijn zoveel redenen waarom.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

5 gedachten over “Slow Saturday: DIY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: