Zelfzorgzondag: Dankbaarheidsdagboek

Iedere zondag deel ik een zelfzorg activiteit aan de stand van de maan. Het is deze zondag volle maan in het teken van Weegschaal, het teken wat gaat over balans. Ik heb het over een dankbaarheidsdagboek en deel een volle maan ritueel.

Zelf heb ik de vruchten echt geplukt van de afgelopen nieuwe maan. Ik heb hard gewerkt aan mijn website en mijn eigen bedrijf de afgelopen twee weken. Zo heb ik een lekker ritme van artikelen schrijven ontwikkelt en ben ik online gegaan met mijn huisjes van aquarel en handgemaakte gezinnetjes, een origineel en duurzaam cadeau.
Bewust heb ik mijn opdrachten vrijdag afgerond, zodat ik tijdens de volle maan (waarvan je de energie al een paar dagen eerder kunt voelen) kan rusten.

De eerste volle maan in de lente wordt ook wel de lentemaan genoemd en is uiterst geschikt om te kijken waarin je wil groeien en wat je belemmert. Past perfect bij het teken van de Weegschaal.

Gerelateerd artikel: Lees het vorige artikel in de reeks 'Zelfzorgzondag: adem in en uit'

Volle maan in Weegschaal

Deze zondag staat de maan in het teken van Weegschaal. Een teken wat gaat over balans. Tijdens de volle maan is het een geschikte tijd om de afgelopen periode te evalueren, het is dan ook niet handig om de periode rondom volle maan nieuwe dingen te gaan doen of belangrijke afspraken te plannen – mits dit echt niet anders kan uiteraard. Dit is een mooie dag om een dankbaarheidsdagboek te starten of misschien je oude weer eens uit de kast te pakken. Maak de balans op, hoe gaat het met je? Wat heb je de afgelopen periode gedaan om je leven mooier te maken? Welke veranderingen bevallen, wat bevalt niet en hoe kun je dit met de volgende nieuwe maan gaan aanpakken?

Benieuwd hoe je een volle maan ritueel doet? Lees dan mijn artikel: Een volle maan ritueel: zo doe je dat

Fijne zondag, xx Loes

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Het gezinnetje met baby Loes

Het schilderen van gezinnetjes is best bijzonder. Vaak krijg ik te horen voor wie het is en waarom en dat maakt het schilderen extra leuk. Om mijn werk te laten zien, deel ik zo nu en dan een gezinnetje. Deze keer: het gezinnetje met baby Loes.

Edelstenen en kristallen opladen, zo doe je dat

Edelstenen en kristallen bevatten energie. Je kunt ze opladen, maar belangrijk is om ze eerst te reinigen en te ontladen. Wanneer je dat doet en hoe je dat doet lees je in dit artikel.

Mijn slow living avondroutine

Slow living is een lifestyle waarbij je lekker langzaamaan gaat, je onthaast je en neemt tijd voor jezelf en je routines. Na al geschreven te hebben over een ochtendroutine, kon de slow living avondroutine niet uitblijven.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

One thought on “Zelfzorgzondag: Dankbaarheidsdagboek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: