Edelstenen en kristallen opladen, zo doe je dat

Edelstenen en kristallen bevatten energie. Je kunt ze opladen, maar belangrijk is om ze eerst te reinigen en te ontladen. Wanneer je dat doet en hoe je dat doet lees je in dit artikel.

In mijn MAANdag artikel over edelstenen en kristallen vertel ik hoe je edelstenen en kristallen kunt kiezen die bij je passen. In dit artikel vertel ik hoe je ze reinigt, ontlaad en weer oplaad. Rustig maar, zoveel zorg hebben ze niet nodig, maar er zijn wel een paar handige dingen om te weten. Dit heeft te maken met het soort steen, de juiste tijd en de reiniging.

Gerelateerd artikel: Lees 'Een volle maan ritueel: zo doe je dat'

Wanneer en hoe reinig je een edelsteen of kristal?

Het eerste moment waarop je jouw steen reinigt en ontlaad van zijn energie is het moment wanneer je een steen in huis haalt. Of je hem nou zelf hebt gekocht of hebt gekregen, het is belangrijk de energie van de steen te reinigen voor je hem gebruikt voor je eigen energie.
Daarnaast kun je je steen reinigen wanneer jouw gevoel zegt dat het tijd is. Misschien kom je net uit een stressvolle periode en wil je nieuwe energie in huis halen of heb je het gevoel dat de steen z’n werk heeft gedaan, dan is het tijd voor een ontladingssessie.
Een steen reinig je door hem in een waterbad te leggen of te begraven in de aarde. Let wel op dat niet alle stenen tegen water of aarde kunnen. Zoek dit van tevoren even op. Laat de steen 24 tot 72 uur onder de aarde liggen. Dit kan buiten of binnen in potgrond zonder een plant. De veiligste manier is het wegblazen van de energie, dit is geschikt voor iedere edelsteen en kristal.

Gerelateerd artikel: Lees 'De vuurtekens in de astrologie'

Opladen van edelstenen en kristallen

Nadat je een steen hebt gereinigd en dus hebt ontladen is het tijd om de steen weer op te laden met energie zodat deze zijn werk weer kan gaan doen. Ontlaad eerst altijd een steen voor je een steen oplaad, want je kent het spreekwoord ‘ barsten van de energie’ vast wel.
Het opladen van edelstenen en kristallen kan ik maanlicht en in zonlicht. Kies voor extra vibraties en energie de periode van de volle maan. Je kunt het opladen van je stenen toevoegen aan je volle maan ritueel.
Let bij opladen in zonlicht op dat niet alle kristallen tegen zonlicht kunnen. Ze kunnen de kleur en hun werking verminderen en dat is juist wat je niet wil.

Heb je vragen of nog meer tips op het gebied van edelstenen en kristallen. Laat vooral een reactie achter onder dit artikel of stuur een berichtje.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Leeslijstje van juni

Lezen is mijn lifestyle en daarom deel ik maandelijks een leeslijstje met de boeken die ik op dit moment lees. Bekijk de volledige boekenlijst voor nog meer inspiratie en links. Dit is het leeslijstje van juni.

Follow Friday: @belle_finance

Welkom bij Follow Friday, want sharing is caring. In de reeks Follow Friday deel ik een account die ik volg en enorm fan van ben. Deze keer in Follow Friday: @belle_finance. Volg jij haar al?

Onmisbaar voor iedere moeder: de moederclub

Afgelopen Moederdag zette ik mijn moederclub al even in het zonnetje, want deze groep vrouwen is echt onmisbaar. Een moederclub gun ik iedere moeder en er zijn zoveel redenen waarom.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: