Zelfzorgzondag: zelfreflectie

Iedere zondag deel ik een zelfzorg activiteit aan de stand van de maan. Vandaag is het donkere maan staat deze zondag in het teken van Ram, het teken wat gaat over onafhankelijkheid, verkennen en uit de schaduw stappen.

De dag, of eigenlijk avond, voordat het nieuwe maan is, wordt ook wel de donkere maan genoemd. Het is de avond dat je geen maan in de lucht ziet en het helemaal donker is.
Een dag als deze kun je benutten door naar de donkere kant van jouw leven te kijken. Wat heb je te verwerken gehad? Wat zijn je trauma’s? Waar heb je verdriet van? En wat heb je nog niet verwerkt? Zoek de diepe gronden van jezelf eens op vandaag en start morgen, met de nieuwe maan met een plan om jouw donkere kant aan te pakken.

Gerelateerd artikel: Lees het vorige artikel in de reeks 'Zelfzorgzondag: carrièreplan maken'

Maan in Ram

De energie die je vandaag kunt voelen, is die van het dierenriemteken Ram. Een impulsief, driftig en vasthoudend teken. Je kunt je donkere kant misschien wel diep hebben weggestopt, maar onopgeloste zaken blijven knagen. Vroeg of laat zul je ermee aan de slag moeten en waarom niet vandaag, met de donkere maan in het verschiet vanavond.
Mediteer, voel en schrijf eens op wat je dwars zit. Praat met anderen over de situatie van toen of je trauma’s of besluit om in therapie te gaan. Wees net als een Ram vasthoudend, werk aan jezelf en stap uit de schaduw. Wees onafhankelijk en geen gevangene van je donkere kant.

Het klinkt misschien een beetje zwaar, maar soms is het even nodig om een laag dieper te graven en er beter uit te komen. Fijne zondag, xx

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

MAANdag: tekens van het universum

Vandaag in MAANdag ga ik het hebben over tekens van het universum. Je kunt ze overal tegenkomen. Hoe je ze kunt zien en wat ze betekenen, dat leg ik in dit artikel uit.

Slow Saturday: badderen

De zaterdag heb ik omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deel ik een traditie, een activiteit of een dag uit mijn slow living lifestyle voor inspiratie voor lekker langzaamaangaan in deze snelle wereld. Deze keer: badderen.

VIDEO: Details van april

Dit jaar heb ik het voornemen iedere maand een video te maken met de details uit mijn leven. De kleine dingen waar ik blij van word en wil onthouden voor later. Mega leuk om terug te kijken vind ik altijd en voor jou een kijkje in mijn leven. Enjoy!

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

One thought on “Zelfzorgzondag: zelfreflectie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: