Slow Saturday: win-win

De zaterdag heb ik omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deel ik een traditie, een activiteit of een dag uit mijn slow living lifestyle voor inspiratie voor lekker langzaamaangaan in deze snelle wereld. Deze keer: win-win.

Het weekend betekent voor de meeste mensen vrije tijd. Tijd om te doen waar je blij van wordt, tijd voor hobby’s en tijd om te luieren. Doordat hubby van een baan met ploegendiensten naar een maandag tot en met vrijdag-baan is gegaan, is ons weekend echt alleen op zaterdag en zondag. Ook al werk ik maar drie dagen en begint mijn weekend op donderdag, ‘echt vrij’ ben ik niet, want ik zorg voor onze hummel. Dus als het ‘weekend’ is, dan willen we hier in het gezin allemaal wat.

Gerelateerd artikel: Lees 'Verveel je nooit met dit datenight-abc'

Win – win

Wat ik fijn vindt is om even de natuur in te gaan en te wandelen, wat hij fijn vindt is zijn routine van zwemmen in de natuur en wat onze hummel fijn vindt is denk ik zoveel mogelijk spelen met papa en mama.
Hubby en ik kunnen die dingen natuurlijk ook alleen gaan doen (en soms doen we dat ook), maar nog leuker is om een win-win te creëeren en gehoor te geven aan ieder z’n wens. Zo gaan we nu bijna iedere zaterdag samen de natuur in. We lopen een stuk (precies wat ik nodig heb), nemen het pad met de heuvels (hummel loves it), verzamelen takken en stenen en kijken samen hoe hubby het koude natuurwater in duikt (hij gaat goed op onze aanmoedigen). Win-win dus.

The familylife

Soms is het leven met een gezin niet makkelijk. Toen je alleen was of met z’n tweetjes, kon je doen en laten wat je wil. Zonder oppas of te denken of de activiteit kindvriendelijk is. Op deze manier hebben we er allemaal plezier aan en we zijn nog eens samen ook. Van deze momenten geniet ik zo, van die momenten waarop we allemaal iets doen wat we leuk vinden en tijd samen doorbrengen, want zo’n weekend vliegt altijd voorbij.

Hoe creëer jij thuis een win-win? Laat een reactie achter onderaan dit bericht.

Geniet van je zaterdag en go with the slow. Meer lezen? Lees hier meer artikelen uit de Slow Saturday reeks: DIY, stoppen en stilstaanfotoalbum maken maken en Harry Potter.

BoekenBoeken


Dit zijn mijn laatste berichten:

MAANdag: tekens van het universum

Vandaag in MAANdag ga ik het hebben over tekens van het universum. Je kunt ze overal tegenkomen. Hoe je ze kunt zien en wat ze betekenen, dat leg ik in dit artikel uit.

Slow Saturday: badderen

De zaterdag heb ik omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deel ik een traditie, een activiteit of een dag uit mijn slow living lifestyle voor inspiratie voor lekker langzaamaangaan in deze snelle wereld. Deze keer: badderen.

VIDEO: Details van april

Dit jaar heb ik het voornemen iedere maand een video te maken met de details uit mijn leven. De kleine dingen waar ik blij van word en wil onthouden voor later. Mega leuk om terug te kijken vind ik altijd en voor jou een kijkje in mijn leven. Enjoy!

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

2 gedachten over “Slow Saturday: win-win

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: