Zelfzorgzondag: cocoonen

Iedere zondag delen wij een zelfzorg activiteit aan de stand van de maan. De maan staat deze zondag in het teken van Kreeft, het teken wat gaat over gevoel en je terugtrekken.

Dat het teken Kreeft een gevoelsteken is, dat weet je vast al. Dit waterteken heeft een hard schild om zich heen, zodat hij zich terug kan trekken wanneer dat nodig is en dat is ook precies de activiteit van vandaag: lekker cocoonen.
Bij het woord ‘cocoonen’ denk ik in eerste instantie aan de winter, aan een rups in z’n cocon of aan een regenachtige dag, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Cocoonen kan ook buiten, in een lekkere stoel in de zon. Het belangrijkste van cocoonen is dat je een comfortabel plekje voor jezelf zoekt, waar je ongestoord even jezelf kan zijn. Of dit nou op de bank is of in bed, in de tuin of op je balkon. Cocoonen kan overal, zolang je maar niet gestoord wordt en lekker je ding kan doen.

Gerelateerd artikel: Lees het vorige artikel in de reeks 'Zelfreflectie'

Maan in Kreeft

Trek je vandaag even terug. Geef vandaag even toe aan de energie van de maan en maak geen plannen of zeg je plannen af. Geef aan dat je behoefte hebt aan wat rust, behoefte om je even terug te trekken.
Maak het jezelf comfortabel, doe losse kleding aan, je haar in een knot en sla een dekentje om je heen. Steek een paar kaarsjes aan, zet een rustig muziekje op of kijk een film. Misschien kijk je nog even naar de doelen van je vision board of besluit je juist vandaag om toch nog even je werk voor te bereiden. Doe wat goed voelt, thuis, in jouw cocon.

Fijne zondag, xx

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

MAANdag: tekens van het universum

Vandaag in MAANdag ga ik het hebben over tekens van het universum. Je kunt ze overal tegenkomen. Hoe je ze kunt zien en wat ze betekenen, dat leg ik in dit artikel uit.

Slow Saturday: badderen

De zaterdag heb ik omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deel ik een traditie, een activiteit of een dag uit mijn slow living lifestyle voor inspiratie voor lekker langzaamaangaan in deze snelle wereld. Deze keer: badderen.

VIDEO: Details van april

Dit jaar heb ik het voornemen iedere maand een video te maken met de details uit mijn leven. De kleine dingen waar ik blij van word en wil onthouden voor later. Mega leuk om terug te kijken vind ik altijd en voor jou een kijkje in mijn leven. Enjoy!

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

One thought on “Zelfzorgzondag: cocoonen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: