Column: mijn na-bevalling-bucketlist

Deze tweede zwangerschap is toch echt heel anders dan de eerste. Ik ben nu veel meer bezig met wat ik na de bevalling allemaal weer wil (en kan). Ik kan niet wachten mijn lijf weer terug te hebben, dus bij deze: mijn na-bevalling-bucketlist.

De zwangerschap van hummel was echt een magische tijd. Ik was verwonderd over wat het lichaam doormaakt, genoot van de aandacht, de gevoelens, de wekelijkse buikfoto en het was een romantische en fijne tijd – los van wat kleine kwaaltjes en ongemakken uiteraard.
De zwangerschap daarna liep uit op een miskraam en juist net op het moment dat we dachten, we staken het zwanger worden even, want ik voel me mentaal niet in balans, bleek ik zwanger van het kleine kreeftje wat nu in mijn buik groeit. Chaos.

Gerelateerd artikel: Lees mijn vorige column 'Astrologisch nieuw jaar'

Ik wil mijn lijf terug

De eerste drie maanden waren mentaal echt pittig, ik ging door een diep dal en het was een tijd op veel vlakken stil. Ik was letterlijk even offline. Steeds meer kom ik mentaal in balans, alleen nu wil ik ook mijn lijf terug om helemaal in balans te komen. Die miskraam heeft er echt ingehakt, mijn gevoel wil zo snel mogelijk naar de bevalling, zodat ik zeker weet dat hij er veilig en gezond is. Dus genieten van deze zwangerschap gebeurt zoveel minder dan bij hummel en dat is jammer, maar hopelijk extra genieten als hij straks in mijn armen ligt.

Na-bevalling-bucketlist

Op mijn lijstje voor na de bevalling staan kleine, maar simpele dingen die ik weer kan en mag doen en al zo lang heb gelaten om zwanger te worden en nu om zwanger te zijn.

  • Een écht kopje koffie drinken. Decaf is een goede tijdelijke oplossing, maar de geur van échte koffie en die kleine kick die ik krijg. O man, ik kijk er zo naar uit om straks tijdens het borstvoeding geven weer terug te gaan naar één kopje échte koffie per dag.
  • Een wijntje drinken. Gewoon even lekker een wijntje met vriendinnen, ja! Even loslaten, even een goed glas rode wijn. Ik kijk er zo naar uit.
  • Yoga doen. Zoals ik in het artikel over thuissporten al schreef, als ik zwanger ben doe ik zo weinig sportiefs. Ik mis mijn yoga zo. Überhaupt bukken of bewegen zonder maagzuur is hemels.
  • Hardlopen. Terug naar de tijd dat ik een rondje van tien kilometer kon rennen, lekker door de bossen en langs het strand. Can’t wait!
  • Mijn eigen kleding weer aan. O, wat mis ik mijn flared broeken! Ik zat net zo lekker in m’n eigen stijltje. Ik had nog veel zwangerschapskleding bewaard, maar al die strakke skinny jeans zijn echt niet meer mijn stijl.

Zoals je kunt lezen, zijn het eigenlijk maar de kleine en simpele dingen die ik het meest mis. Het kreeftje begint flink te trappelen terwijl ik dit nu type, hij heeft vast ook zin om eruit te komen. Kom maar op met die bevalling. Nog (zo’n) tien weken te gaan!

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

MAANdag: tekens van het universum

Vandaag in MAANdag ga ik het hebben over tekens van het universum. Je kunt ze overal tegenkomen. Hoe je ze kunt zien en wat ze betekenen, dat leg ik in dit artikel uit.

Slow Saturday: badderen

De zaterdag heb ik omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deel ik een traditie, een activiteit of een dag uit mijn slow living lifestyle voor inspiratie voor lekker langzaamaangaan in deze snelle wereld. Deze keer: badderen.

VIDEO: Details van april

Dit jaar heb ik het voornemen iedere maand een video te maken met de details uit mijn leven. De kleine dingen waar ik blij van word en wil onthouden voor later. Mega leuk om terug te kijken vind ik altijd en voor jou een kijkje in mijn leven. Enjoy!

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: