Column: Verlof in zicht

Inmiddels ben ik bijna 33 weken zwanger en mijn verlof is in zicht. Hoe voel ik me en wat ga ik in mijn verlof doen? Lees het in deze column.

De meivakantie was alvast een voorproefje van mijn verlof. Lekker thuis, lekker rustig aan en lekker moederen. Dat moederen voelde ik heel letterlijk toen hummel het weekend van Moederdag een flinke buikgriep kreeg en ik echt alleen maar aan het moederen was en de deur niet uitkwam.

Gerelateerd artikel: Lees mijn vorige column 'Mijn na-bevalling-bucketlist'

Vrijheid, blijheid

De aankomende versoepelingen maken dat ik ook wel weer meer uitkijk naar mijn verlof. Er kan weer gewinkeld worden zonder afspraak, op het terras worden gezeten en hopelijk kan ik ook nog een paar keer het zwembad in met hummel voordat de baby er is. De vrijheid om weer wat meer buitenhuis te kunnen ondernemen voelt fijn.
Mijn buik groeit lekker verder en collega’s en vrienden die ik een tijdje niet had gezien die waren verbaasd over de grootte van mijn buik. Hij lijkt met de dag wel groter te worden.
De groter groeiende buik geeft mij ook wel een gevoel van vrijheid, de vrijheid om steeds minder te doen. Het enige kwaaltje wat ik heb is maagzuur, wat zo’n beetje bij iedere beweging komt opspelen. Nog een reden om het lekker rustig aan te doen.

Verlof

Nog twee weken werken en dan start mijn verlof. Ik neem nu de 6 weken van tevoren om nog lekker met hummel te genieten en zo’n tweede zwangerschap is toch wat zwaarder voor mijn lijf. Ik heb snel last van mijn bekken en rug, lopen en fietsen is zwaar en slecht voor mijn maagzuur. Ik kijk uit naar de bevalling kan ik je vertellen!
Maar, om nog wel even van mijn verlof en de laatste loodjes te genieten heb ik toch een lijstje voor mezelf gemaakt waar ik even de tijd voor wil nemen.

Ik laat weer wimperextensions zetten zodat ik rondom de bevalling toch een fris gezicht heb, zonder er wat voor hoef te doen. De vorige keer is het mij best goed bevallen en ik kijk er wel naar uit weer een tijdje geen make-up te hoeven gebruiken.
Ook heb ik nog even een wax afspraak gemaakt, zodat dat ook netjes is en ik na de bevalling daar de deur niet voor uit hoef. Vind ik fijn.
En natuurlijk de vluchttas klaarzetten, het wiegje naast het bed, de kleertjes wassen en ruimte maken voor de spullen van de newborn. Kleine luiers aanschaffen en de hydrofiele doeken weer tevoorschijn halen, ik kijk er wel weer naar uit.

Bedankt voor het lezen en ik wens je een fijne dag. Loads of smiles, Loes


Dit zijn mijn laatste blogs:

Leeslijstje van juni

Lezen is mijn lifestyle en daarom deel ik maandelijks een leeslijstje met de boeken die ik op dit moment lees. Bekijk de volledige boekenlijst voor nog meer inspiratie en links. Dit is het leeslijstje van juni.

Follow Friday: @belle_finance

Welkom bij Follow Friday, want sharing is caring. In de reeks Follow Friday deel ik een account die ik volg en enorm fan van ben. Deze keer in Follow Friday: @belle_finance. Volg jij haar al?

Onmisbaar voor iedere moeder: de moederclub

Afgelopen Moederdag zette ik mijn moederclub al even in het zonnetje, want deze groep vrouwen is echt onmisbaar. Een moederclub gun ik iedere moeder en er zijn zoveel redenen waarom.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

2 gedachten over “Column: Verlof in zicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: