Het gezinnetje dat strijdt tegen kanker

Het schilderen van gezinnetjes is best bijzonder. Vaak krijg ik te horen voor wie het is en waarom en dat maakt het schilderen extra leuk. Om mijn werk te laten zien, deel ik zo nu en dan een gezinnetje. Deze keer: het gezinnetje dat strijdt tegen kanker. Doe donatie en deel dit bericht.

Dit gezinnetje is niet zomaar een gezin, dit zijn twee hele belangrijke mensen in mijn leven. Dit zijn namelijk mijn beste vriendin Shanna en haar vriend Tommy en zij strijden op dit moment keihard tegen een agressieve vorm van kanker. Door deze blog vraag ik jullie voor een donatie, want bovenop alles, wordt de operatie die hij ondergaat, maar voor 75% vergoed.

Tommy de strijder

Dit is Tommy. Een vrolijke Zaanse krullenbol van dertig jaar. Een snel blij te krijgen vent, die houdt van muziek maken, vissen en bij z’n meissie zijn. Ik ken hem al tien jaar, nog langer dan ik Shanna ken. Tommy en Shanna zijn een magisch koppel die samen mooie reizen hebben gemaakt, altijd klaarstaan voor vrienden en familie en die dit jaar samen hun eerste huis hebben gekocht, helemaal verbouwd hebben en nog zoveel mooie plannen in het voorzicht hadden. In oktober zijn zij tien jaar samen en werd er gesproken over trouwen en een mooie reis, maar toen kwam dat ene bericht. Dat bericht dat insloeg als een bom.

Kanker.

Het begon met maagklachten, niks door zijn keel krijgen en afvallen. Tommy hoor je niet zeuren, maar toch maar eens naar de dokter. De dokter verwees hem naar het ziekenhuis en na een paar afspraken, onderzoeken en toch nog wat grondigere onderzoeken kwam daar het bericht wat níemand had verwacht: kanker.
En niet zomaar kanker, nee een erg agressieve en ernstige vorm van maagkanker, mét uitzaaiingen. Onze hele vriendengroep was in shock. Hoe kan dit?

In Nederland hebben ze geen oplossing voor hem en zeiden even hard door de bocht: ‘Sorry, we kunnen niks voor je doen’. Gelukkig gaven zij niet op en zochten verder. Bij ons buurland België, in Leuven om precies te zijn, zijn ze wat stappen verder op het gebied van deze ziekte en geloven ze dat Tommy dit kan aanvechten en dat is precies waar hij mee bezig is.

Strijden tegen kanker

Onze vriendengroep heeft een appgroep waarin hij ons updates geeft over hoe het gaat, wanneer hij een MRI heeft of chemo en wat de vervolgstappen zijn. Het is ongelofelijk hoe positief Tommy is en wat hij allemaal meemaakt op dit moment. Nog steeds voelt deze situatie zo onwerkelijk en wat het nog erger maakt is dat zijn leer-werkplek zijn contract heeft beëindigd omdat hij zich “te veel heeft ziekgemeld” én dat de verzekering de operatie van zijn maagverwijdering niet vergoed omdat het in België wordt uitgevoerd. Dus bovenop het ziek zijn, verliest hij zijn baan bij een (f*cking) zorginstelling en krijgt een rekening thuisgestuurd van 33.000 euro..

Crowdfunding

Als vriendengroep steunen wij hen natuurlijk, maar dat redden we niet alleen en dus vragen we hulp van iedereen die kennen om deze prachtkerel en mijn lieve vriendin Shanna te steunen in deze strijd tegen kanker, want na die rekening van 33.000 euro stopt het natuurlijk niet. Er komen nog meer kosten aan, wellicht aanpassingen in huis, medicatie, vervolgscans en weet ik het. Al het geld wat we ophalen kunnen zij gebruiken en wat over is, wordt aan een goed doel geschonken.

Iedere donatie heeft een enorme impact en dankjewel als je ook maar een tientje kan missen. Doneer en deel dit bericht en ik ben je enorm dankbaar. Doe via deze link een donatie en deel dit bericht.


Dit zijn onze laatste berichten:

Hoera! Mijn broertje is vader geworden

Mijn broertje is vader geworden en uiteraard schilderde ik hun kersverse gezinnetje in hout. Een feestelijke dag en niet alleen om de geboorte van zijn zoon. Lees snel verder..

Het geboortecadeautje van Jamie

Zo nu en dan krijg je van die klanten die iets extra’s willen, zo ook Jamie. Zij wilde niet alleen een gezinnetje van hout bestellen, maar ik mocht een heel geboortecadeautje samenstellen. Lees verder om te kijken wat ik heb gemaakt.

Hét kerstcadeau voor 2022 vind je hier!

Bij kerst horen lichtjes en als je een leuk houten gezinnetje combineert met lichtjes én jouw huis in kerstsfeer, dan heb je het ultieme kerstcadeau! Lees snel verder en bestel jouw kerstcadeautje voor 2022.

Gepubliceerd door Loes

Gepassioneerd over schrijven, lesgeven, mama'n en huisvrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: