Het geboortecadeautje van Jamie

Zo nu en dan krijg je van die klanten die iets extra’s willen, zo ook Jamie. Zij wilde niet alleen een gezinnetje van hout bestellen, maar ik mocht een heel geboortecadeautje samenstellen. Lees verder om te kijken wat ik heb gemaakt.

Nadat ik een foto van een gezinnetje plaatste op Instagram kreeg ik een berichtje van Jamie met een bestelling voor een gezinnetje van drie. Een vriendin van haar had net een dochter gekregen. En grappig verhaal trouwens, ik kreeg nog een bestelling van een gezinnetje van drie en toen ik de foto’s kreeg, bleek het hetzelfde gezinnetje te zijn! De vrouwen sloegen de handen ineen en besloten het geboortecadeau samen te geven.

Gezinnetje in een stolp

Jamie vroeg of ik ook een stolp kon regelen en een geboortekaartje kon maken. Deze twee heb ik gecombineerd, een geboortekaartje aan de binnenkant van een stolp. Ik schilderde bloemen, wolken en schreef de naam van het kindje erop.
Dat ik een stolp vond met lichtjes was helemaal geweldig, want dit maakt het cadeautje extra bijzonder en een echte eyecatcher in huis.

Wil je ook een gezinnetje van hout in een stolp bestellen? Dat kan, wel heb ik een beperkte oplage, dus OP=OP.

Prijzen

Een gezinnetje van twee in stolp €25,50
Een gezinnetje van drie in stolp €28, 50
Een gezinnetje van vier in stolp € 32,50

Niet alleen leuk als geboortecadeau, maar ook als kerstcadeau te bestellen.


Dit zijn mijn laatste blogs:

Hét kerstcadeau voor 2022 vind je hier!

Bij kerst horen lichtjes en als je een leuk houten gezinnetje combineert met lichtjes én jouw huis in kerstsfeer, dan heb je het ultieme kerstcadeau! Lees snel verder en bestel jouw kerstcadeautje voor 2022.

Workshop ‘Handlettering & Aquarel’ 24 april 2022

Zin om creatief aan de slag te gaan en de basis van aquarel en handlettering te leren?Aanstaande zondag 24 april geef ik weer een workshop handletteren en aquarelleren. Lees hier de ins and outs en hoe je je kunt aanmelden.

Hét kerstcadeau voor 2022 vind je hier!

Bij kerst horen lichtjes en als je een leuk houten gezinnetje combineert met lichtjes én jouw huis in kerstsfeer, dan heb je het ultieme kerstcadeau! Lees snel verder en bestel jouw kerstcadeautje voor 2022.

Zelf werd ik instant verliefd op de stolp met lichtjes erin. Als ik mijn eigen gezinnetje zo zie stralen tussen die lichtjes word ik helemaal blij. Als jij hetzelfde voelt, bestel dan snel de stolp en leg hem onder de kerstboom – of zet het gezellig neer voor jezelf.

Informatie over de stolp

De stolp heeft een diameter van 11,8 cm en is 18 cm hoog. Het (plastic) glas staat op een houten voet en heeft een fijn lichtsnoer met led-verlichting die werkt op twee AAA batterijen, die ik er gelijk voor je in heb gedaan, zodat hij aan kan zodra je de stolp uit de verpakking haalt.

Achtergrond

Je kunt kiezen voor een achtergrond in de stolp; bijvoorbeeld je eigen huis in kerstsfeer, tekst of een andere achtergrond, handgemaakt en geverfd met aquarelverf. Wil je liever geen achtergrondje, dat kan ook. De prijs blijft hetzelfde. Geef dit aan als je je bestelling plaatst.

Prijzen

Stolp + achtergrond + gezin van twee: €25,50.-
Stolp + achtergrond + gezin van vier: €32,50

Prijzen zijn exclusief verzendkosten à €8,25 (ophalen mag ook) en de levertijd is binnen twee weken. Bestel op tijd, want aangezien ik een beperkte oplage heb, OP=OP!


Dit zijn mijn laatste blogs:

Het geboortecadeautje van Jamie

Zo nu en dan krijg je van die klanten die iets extra’s willen, zo ook Jamie. Zij wilde niet alleen een gezinnetje van hout bestellen, maar ik mocht een heel geboortecadeautje samenstellen. Lees verder om te kijken wat ik heb gemaakt.

Het gezinnetje dat strijdt tegen kanker

Het schilderen van gezinnetjes is best bijzonder. Vaak krijg ik te horen voor wie het is en waarom en dat maakt het schilderen extra leuk. Om mijn werk te laten zien, deel ik zo nu en dan een gezinnetje. Deze keer: het gezinnetje dat strijd tegen kanker. Help mee en doneer en deel dit bericht!

Leuk voor Vaderdag!

Voor Vaderdag tekende ik de huisjes van ons liefdesavontuur op een rij en wie weet wil jij ook zo’n leuke tekening aan jouw geliefde geven. Leuk voor Vaderdag, bestel het snel!

Wie verras jij met Valentijnsdag?

Over twee weken is het Valentijnsdag, de dag van de liefde. Een kleine daad is een bestelling doen bij de hippe huisvrouw voor een groot gebaar. Wie verras jij met een handgemaakt cadeau?

Op 14 februari is het weer Valentijnsdag en hoe leuk is het om een geliefde of een dierbare vriend of vriendin te verrassen met een handgemaakt cadeautje. In deze blog drie tips en als je snel besteld, heb je het op tijd binnen!

1. Een huisje van aquarel

Geef een huisje van aquarel cadeau, verras je geliefde bijvoorbeeld met zijn of haar huis of jullie eerste huisje of juist een hotel of vakantiehuisje waar jullie dierbare herinneringen hebben. Een leuk lijstje er omheen en voila, een origineel en dierbaar cadeautje.

Prijs vanaf €26,50

2. Huisjes op een rij

Heb je mooie herinneringen aan vorige huizen, bijvoorbeeld toen jullie net begonnen met daten of waar jullie samengewoond hebben. Ik teken jullie huisjes op een rij, met fineliner, en er kan ook nog een betekenisvolle quote bij.

Prijs €25.-

3. Een gezinnetje van hout

Verras je geliefde met jullie gezinnetje vereeuwigd in hout. Een origineel en duurzaam cadeau. Leuk om neer te zetten of om de kinderen mee te laten spelen. Ook huisdieren kunnen geschilderd worden.

Prijs vanaf €5,95

Wacht niet te lang met bestellen, want dingen met de hand maken gebeurt met zorgvuldigheid en dat neemt enige tijd in beslag. Bestellen via Instagram of via contact. Ik hoor graag of ik je kan helpen met een origineel cadeautje te maken.


Dit zijn mijn laatste blogs:

Seksuele voorlichting op de basisschool? Ik zeg ja!

Als moeder én leerkracht voelt het als roeping om me met dit onderwerp bezig te houden, want seksuele voorlichting kan op veel scholen veel beter. Het begon klein en werd een e-book en een workshop. Lees hier waarom ik voorstander ben van seksuele voorlichting op de basisschool.

Het huisje met een aangrijpend verhaal

Het schilderen van gezinnetjes en huisjes is best bijzonder. Vaak krijg ik te horen voor wie en waarom het is en dat maakt het schilderen extra leuk. Om mijn werk te laten zien, deel ik zo nu en dan een gezinnetje of een huisje. Deze keer: het huisje met een aangrijpend verhaal.

Peg dolls verven: zo doe je dat

Krijg je bij het zien van mijn peg dolls zin om zelf aan de slag te gaan met het verven van de houten poppetjes? Superleuk! In dit artikel geef ik je een aantal tips om het verven makkelijker te maken.

Workshop ‘Handlettering & Aquarel’ 24 april 2022

Zin om creatief aan de slag te gaan?Aanstaande zondag 24 april geef ik weer een workshop handletteren en aquarelleren. Lees hier de ins and outs en hoe je je kunt aanmelden.

Het lijkt me zo leuk mijn kennis te delen met de mensen die mijn werk volgen en ook hun creatieve kant willen (her)ontdekken. Creatief zijn we allemaal, het vergt alleen wat oefening. Misschien is handlettering en verven met aquarel wel iets voor jou. Meld je aan voor de workshop en kom gezellig samen schrijven en verven.

Ik houd de groep klein. Op deze manier heb ik voldoende aandacht voor iedereen én is er rekening te houden met de maatregelen vanuit de overheid. Er zijn nog zes plekken beschikbaar op zondag 24 april 2022 van 10.00 tot 13.00 in IJmuiden.

Reserveer je plek voor maar €32.- en meld je aan via Instagram of stuur een mailtje naar: schrijfwerkhaarlem@gmail.com.


Dit zijn mijn laatste blogs:

Het gezinnetje met baby Loes

Het schilderen van gezinnetjes is best bijzonder. Vaak krijg ik te horen voor wie het is en waarom en dat maakt het schilderen extra leuk. Om mijn werk te laten zien, deel ik zo nu en dan een gezinnetje. Deze keer: het gezinnetje met baby Loes.

Het gezinnetje van Anne

Het schilderen van gezinnetjes is best bijzonder. Vaak krijg ik te horen voor wie het is en waarom en dat maakt het schilderen extra leuk. Om mijn werk te laten zien, deel ik zo nu en dan een gezinnetje. Deze keer: het gezinnetje van Anne.

Handgemaakt: geef een gezinnetje cadeau

Leuk om weg te geven, maar vergeet ook niet je eigen gezin te bestellen. Leuk als kraamcadeau of voor een housewarming. Houten poppetjes van het gezin, helemaal leuk in combinatie met een huisje van aquarel.

Het gezinnetje dat strijdt tegen kanker

Het schilderen van gezinnetjes is best bijzonder. Vaak krijg ik te horen voor wie het is en waarom en dat maakt het schilderen extra leuk. Om mijn werk te laten zien, deel ik zo nu en dan een gezinnetje. Deze keer: het gezinnetje dat strijdt tegen kanker. Doe donatie en deel dit bericht.

Dit gezinnetje is niet zomaar een gezin, dit zijn twee hele belangrijke mensen in mijn leven. Dit zijn namelijk mijn beste vriendin Shanna en haar vriend Tommy en zij strijden op dit moment keihard tegen een agressieve vorm van kanker. Door deze blog vraag ik jullie voor een donatie, want bovenop alles, wordt de operatie die hij ondergaat, maar voor 75% vergoed.

Tommy de strijder

Dit is Tommy. Een vrolijke Zaanse krullenbol van dertig jaar. Een snel blij te krijgen vent, die houdt van muziek maken, vissen en bij z’n meissie zijn. Ik ken hem al tien jaar, nog langer dan ik Shanna ken. Tommy en Shanna zijn een magisch koppel die samen mooie reizen hebben gemaakt, altijd klaarstaan voor vrienden en familie en die dit jaar samen hun eerste huis hebben gekocht, helemaal verbouwd hebben en nog zoveel mooie plannen in het voorzicht hadden. In oktober zijn zij tien jaar samen en werd er gesproken over trouwen en een mooie reis, maar toen kwam dat ene bericht. Dat bericht dat insloeg als een bom.

Kanker.

Het begon met maagklachten, niks door zijn keel krijgen en afvallen. Tommy hoor je niet zeuren, maar toch maar eens naar de dokter. De dokter verwees hem naar het ziekenhuis en na een paar afspraken, onderzoeken en toch nog wat grondigere onderzoeken kwam daar het bericht wat níemand had verwacht: kanker.
En niet zomaar kanker, nee een erg agressieve en ernstige vorm van maagkanker, mét uitzaaiingen. Onze hele vriendengroep was in shock. Hoe kan dit?

In Nederland hebben ze geen oplossing voor hem en zeiden even hard door de bocht: ‘Sorry, we kunnen niks voor je doen’. Gelukkig gaven zij niet op en zochten verder. Bij ons buurland België, in Leuven om precies te zijn, zijn ze wat stappen verder op het gebied van deze ziekte en geloven ze dat Tommy dit kan aanvechten en dat is precies waar hij mee bezig is.

Strijden tegen kanker

Onze vriendengroep heeft een appgroep waarin hij ons updates geeft over hoe het gaat, wanneer hij een MRI heeft of chemo en wat de vervolgstappen zijn. Het is ongelofelijk hoe positief Tommy is en wat hij allemaal meemaakt op dit moment. Nog steeds voelt deze situatie zo onwerkelijk en wat het nog erger maakt is dat zijn leer-werkplek zijn contract heeft beëindigd omdat hij zich “te veel heeft ziekgemeld” én dat de verzekering de operatie van zijn maagverwijdering niet vergoed omdat het in België wordt uitgevoerd. Dus bovenop het ziek zijn, verliest hij zijn baan bij een (f*cking) zorginstelling en krijgt een rekening thuisgestuurd van 33.000 euro..

Crowdfunding

Als vriendengroep steunen wij hen natuurlijk, maar dat redden we niet alleen en dus vragen we hulp van iedereen die kennen om deze prachtkerel en mijn lieve vriendin Shanna te steunen in deze strijd tegen kanker, want na die rekening van 33.000 euro stopt het natuurlijk niet. Er komen nog meer kosten aan, wellicht aanpassingen in huis, medicatie, vervolgscans en weet ik het. Al het geld wat we ophalen kunnen zij gebruiken en wat over is, wordt aan een goed doel geschonken.

Iedere donatie heeft een enorme impact en dankjewel als je ook maar een tientje kan missen. Doneer en deel dit bericht en ik ben je enorm dankbaar. Doe via deze link een donatie en deel dit bericht.


Dit zijn onze laatste berichten:

Handgemaakt: bestel een huisje in aquarel

Op zoek naar een origineel en persoonlijk cadeau? Dan ben je hier aan het juiste adres. Laat je (oude) huis schilderen, stop het in een leuk lijstje en je hebt een fantastisch duurzaam en tijdloos cadeau te pakken. Bestel hier je huis in aquarel!

Review: SNURK beddengoed

Wij kregen een pakketje van SNURK Amsterdam toegestuurd met beddengoed om te reviewen. Een hip, Amsterdams merk met een leuke naam en fijn beddengoed, wij zijn fan.

Leuk voor Vaderdag!

Voor Vaderdag tekende ik de huisjes van ons liefdesavontuur op een rij en wie weet wil jij ook zo’n leuke tekening aan jouw geliefde geven. Leuk voor Vaderdag, bestel het snel!

Het idee kwam doordat hubby een tijd geleden vroeg of ik niet eens ons vorige huis wilde schilderen, dat zou hij wel leuk vinden zei hij. Weet je wat dacht ik, ik teken de drie huisjes van ons liefdesavontuur op een rij met wat leuke tekstjes erbij. Leuk voor Vaderdag, dacht ik. Ik deelde de tekening met vriendinnen en die waren zo enthousiast geworden dat ze gelijk een bestelling deden.

Gerelateerd artikel: Lees 'Handgemaakt: bestel een huisje van aquarel'

Verrassing

De verrassing voor hubby is nu weg, want ik wilde het graag online delen om nog meer mensen blij te maken met zo’n leuk vaderdagcadeau. Hij heeft zijn vaderdagcadeau dus al vroeg gehad dit jaar, maar gelukkig heb ik nog wat anders achter de hand – gniffel, gniffel.

Kies je eigen avontuur

Dit is natuurlijk leuk voor Vaderdag, maar ook voor een anniversary of gewoon zomaar. Wat ik van jou nodig heb zijn foto’s van de huisjes en de tekst die je erbij wilt hebben en dan kan ik aan de slag. Dit is voorlopig de laatste opdracht die ik aanneem, daarna ga ik ook op schilderverlof en richt ik mij even op de komst van ons tweede kindje.

De prijs van deze tekening is €19,50 en kan getekend worden op A4 of A5 formaat.
Stuur een berichtje via schrijfwerkhaarlem@gmail.com of via mijn Instagram.


Seksuele voorlichting op de basisschool? Ik zeg ja!

Als moeder én leerkracht voelt het als roeping om me met dit onderwerp bezig te houden, want seksuele voorlichting kan op veel scholen veel beter. Het begon klein en werd een e-book en een workshop. Lees hier waarom ik voorstander ben van seksuele voorlichting op de basisschool.

Drie jaar geleden ben ik moeder geworden van een dochter en al gauw fantaseerde ik over de eerste hapjes, stapjes en eerste woordjes. Ik zat heerlijk op mijn roze wolk tot ik ging nadenken over haar eerste verliefdheid, haar eerste zoen, haar eerste relatie en ook de eerste keer seks. ‘Laat haar alsjeblieft zo lang mogelijk ons kleine meisje blijven, met al haar onschuld en vertrouwen in de mens’, dacht ik toen.

Gerelateerd artikel: Lees 'Menstrueren kun je leren'

Hoe het begon

Het begon met een paar ‘luchtige’ vragen aan hubby. Ik vroeg hem: ‘Hoe gaan we haar jeweetwel noemen?’ en ‘Hoe zou je reageren als ze op vrouwen valt of zich van binnen een jongen voelt?’ Ook vroeg ik hem hoe hij heeft geleerd over zijn lichaam en het lichaam van de vrouw en ben ik nagegaan hoe ik ben voorgelicht over dit onderwerp. Het antwoord was: zo goed als niet.
Ik begon me steeds meer te verdiepen in dit onderwerp en ook op social media zag ik dat er zich een sterke stroming vormt om de taboes over dit onderwerp te doorbreken en daar kan ik me helemaal in vinden. Ik zou graag willen dat ik open gesprekken met mijn dochter kan voeren over haar lijf, mijn lijf, over het lijf van een man, over gevoelens en over relaties. Maar ook over de positieve en negatieve invloed van (social) media, over aangeven wat je fijn vindt en over het aangeven van grenzen.

Deze gedachten wakkerde een vuurtje aan en ik voelde me steeds meer verplicht als moeder én als leerkracht om ieder kind goed voor te lichten en ieder kind te leren, meisjes én jongens, dat het oké is om over je lichaam, seks en gevoelens te praten. Als leerkrachten kunnen wij het beeld wat kinderen van hun ouders meekrijgen verbreden en de basis leggen voor een neutraal beeld over het lichaam, seks en relaties waar zij de rest van hun leven wat aan zullen hebben.

Workshop en e-book

Vorige maand was mijn eerste workshop ‘Lessen over het lichaam’ en bracht ik mijn ideeën en kennis over aan andere leerkrachten, in de hoop dat zij hier wat mee doen in de klas en andere leerkrachten inspireren om dit onderwerp ook bespreekbaar te maken op school. Op veel scholen zit de seksuele vorming vaak wel voldoende, maar de seksuele voorlichting wordt vaak gelaten. Uit gemak, schaamte of met het idee ‘dat de leerlingen daar nog niet aan toe zijn’, maar niets is minder waar.

Gerelateerd artikel: Lees 'Dag van de leerkracht' voor een inkijkje op school

Het belang van voorlichten

Kinderen krijgen steeds eerder te maken met veranderingen in en aan hun lichaam, zoenen, seks en de toegang tot materiaal die met seks te maken heeft. Die toegang, die in de meeste gevallen via een mobiele telefoon verleend wordt, geeft hen toegang tot (social) media.
De kinderen hebben toegang tot enorm veel filmpjes en foto’s. Dit materiaal kan uiteenlopen van echte porno, maar ook het modebeeld dat wordt vertoond, heeft invloed op het zelfbeeld het kind en de manier waarop zij over liefde en seks denken. Het is dus van belang om kinderen ook eerder voor te lichten, nog vóór zij op de middelbare school zitten en meer vrijheid en zelfstandigheid ervaren.
Het is van belang dat kinderen een realistisch beeld van schoonheid ontwikkelen, een realistisch beeld van seks krijgen, voordat zij denken dat alles wat zij zien op social media de standaard is.

Interesse in mijn e-book? Je kunt deze bestellen voor 22,50 door een mailtje te sturen naar schrijfwerkhaarlem@gmail.com.

Wil je dat ik op jouw school mijn workshop kom geven en de informatie, lesideeën en leuke werkvormen uit mijn e-book deel? Neem dan ook contact op, ik kom graag langs!


Het huisje met een aangrijpend verhaal

Het schilderen van gezinnetjes en huisjes is best bijzonder. Vaak krijg ik te horen voor wie en waarom het is en dat maakt het schilderen extra leuk. Om mijn werk te laten zien, deel ik zo nu en dan een gezinnetje of een huisje. Deze keer: het huisje met een aangrijpend verhaal.

De houten poppetjes en huisjes die ik schilder kunnen voor meerdere doeleneinden worden gebruikt. Ze zijn leuk als kraamcadeau, na een verhuizing of voor kinderen om mee te spelen. Ze zijn origineel, handgemaakt en gaan lang mee. Een tijdloos cadeau, dus aan wie geef jij een huisje van aquarel cadeau?

Ik vind het zo bijzonder en leuk om huisjes en gezinnetjes te schilderen. Het persoonlijke verhaal achter het cadeau maakt het soms extra aangrijpend en ben ik echt dankbaar dat ik dit kan doen voor iemand.

Gerelateerd artikel: Lees 'Het gezinnetje met baby Loes' om nog meer werk te zien

Huisje met een aangrijpend verhaal

Een vriendin deed een bestelling voor haar oma die eind van de maand jarig is. Ik mocht het huisje schilderen en opa, oma, haar vader en moeder, zus en aanhang en haar eigen dochter in houten poppetjes maken. Een leuke bestelling!
Toen ze de bestelling op kwam halen vertelde ze dat haar oma sinds kort in een verzorgingstehuis woont en ook niet meer terug naar huis gaat. Dat lijkt mij zo ingrijpend voor een oud stel, dat je na al die jaren apart woont omdat het thuis niet meer gaat. Het huisje van aquarel en de poppetjes komen bij oma in het verzorgingstehuis te staan, zodat ze toch nog een beetje naar haar vertrouwde plekje kan kijken en naar haar gezin, met kleinkinderen en al. Mooi hé.


Wil jij ook een gezinnetje van hout of een huisje van aquarel bestellen? Stuur een mailtje naar schrijfwerkhaarlem@gmail.com of neem contact op via Instagram.


Peg dolls verven: zo doe je dat

Krijg je bij het zien van mijn peg dolls zin om zelf aan de slag te gaan met het verven van de houten poppetjes? Superleuk! In dit artikel geef ik je een aantal tips om het verven makkelijker te maken.

De hangemaakte gezinnetje die je bij mij kunt bestellen, kun je natuurlijk ook zelf maken. Steek de handen uit de mouwen en ga zelf aan de slag. Toen ik begon heb ik ook wat poppetjes verpest, dus in dit artikel geef ik wat tips om wat gepruts te voorkomen. De houten poppetjes, ook wel ‘peg dolls’ genoemd, kun je op veel plekken online bestellen. Via Wish en Ali Express bijvoorbeeld, waar je wel even op moet wachten, maar je hebt ze ook wat duurder via bol.com, maar dan heb je ze wel binnen twee dagen binnen.

Gerelateerd artikel: Lees 'Slow Saturday: DIY' voor nog meer doe-het-zelf-inspiratie

Kwasten in verschillende maten

Als je peg dolls gaat verven is het handig om kwasten in verschillende maten te hebben. Met de grove kwasten schilder je de grotere oppervlakken, zoals het haar of de kleding. Met de fijne kwasten schilder je de kleine details en met de fijnste kwast schilder je de ogen, die schilder je vaak heel klein. Ik wissel meestal tussen vier kwasten: twee grove (nr 8 en 6) en twee fijne (nr 1 en 0,5). Ik gebruik de verf van het merk Amsterdam.

Werk in delen

Als je meerdere peg dolls tegelijk aan het verven bent, een leuk gezinnetje bijvoorbeeld. Dan kun je per poppetje werken, maar in verband met het tussendoor laten drogen van de verf (wat erg belangrijk is), is het handiger om te werken in je delen en zo hoef je tussendoor ook niet zo vaak van kwast te veranderen.
Ik start altijd met het haar van alle poppetjes. Zodra ik klaar ben met het laatste poppetje, is het haar van het eerste poppetje weer droog. Daarna doe ik de grote vlakken van de kleding, het gezicht en ten slotte de details op het gezicht.

Gerelateerd artikel: Lees 'Verveel je nooit met dit datenight abc'

Schets

Vind je het spannend om direct met verf aan de slag te gaan? Dan kun je ook met een potlood eerst licht – echt licht – de lijnen of details schetsen waar je binnenin wilt gaan verven. Bedenk wel dat je het niet uit kunt gummen, dus als je lichte verf gebruikt zou ik geen lijnen schetsen.

Zorg voor schone handen

Dit ging regelmatig fout bij mij. Ik had niet snel genoeg door dat de verf aan mijn vingers nog nat was en een peg doll oppakte en vlekken maakte. Ai, daar gaat je poppetje. Tegenwoordig heb ik een natte en een droge doek op tafel liggen en maak ik regelmatig mijn handen schoon. Heb je toch een klein foutje gemaakt, dan kun je altijd proberen er nogmaals overheen te verven (dit werkt het best met donkere verf) of proberen het vlekje weg te schuren met een klein stukje schuurpapier.

Heb je vragen? Stel ze gerust. Heb je een leuk gezinnetje gemaakt? Deel gerust een foto!
Wil je een gezinnetje bij mij bestellen? Klik dan op deze link.

BoekenBoeken


Het gezinnetje met baby Loes

Het schilderen van gezinnetjes is best bijzonder. Vaak krijg ik te horen voor wie het is en waarom en dat maakt het schilderen extra leuk. Om mijn werk te laten zien, deel ik zo nu en dan een gezinnetje. Deze keer: het gezinnetje met baby Loes.

De houten poppetjes die ik beschilder kunnen voor meerdere doelen worden gebruikt, ze zijn leuk als kraamcadeau, ze zijn leuk in combinatie met een huisje van aquarel na een verhuizing of voor kinderen om mee te spelen. Ze zijn origineel, handgemaakt en gaan lang mee. Een tijdloos cadeau, dus aan wie geef jij een gezinnetje cadeau?

Gerelateerd artikel: Lees 'Review:SNURK beddengoed'

Het gezin met baby Loes

Dit gezinnetje is besteld door een vriendin. Zij gaat dit gezinnetje als kraamcadeau geven, samen met een huisje van aquarel. Het gezin is net verhuisd én heeft er net een kleintje bij. Het leuke is dat de pasgeboren baby een naamgenoot is, de baby heet ook Loes. Zo leuk! Op deze manier krijg ik al gelijk een band met het gezinnetje dat ik schilder, terwijl ik ze helemaal niet ken.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen, klik dan op deze link. Wil je een bestelling plaatsen of heb je een vraag, stuur een mailtje naar schrijfwerkhaarlem@gmail.com

BoekenBoeken


Het gezinnetje van Anne

Het schilderen van gezinnetjes is best bijzonder. Vaak krijg ik te horen voor wie het is en waarom en dat maakt het schilderen extra leuk. Om mijn werk te laten zien, deel ik zo nu en dan een gezinnetje. Deze keer: het gezinnetje van Anne.

De houten poppetjes die ik beschilder kunnen voor meerdere doelen worden gebruikt, ze zijn leuk als kraamcadeau, ze zijn leuk in combinatie met een huisje van aquarel na een verhuizing of voor kinderen om mee te spelen. Ze zijn origineel, handgemaakt en gaan lang mee. Een tijdloos cadeau, dus aan wie geef jij een gezinnetje cadeau?

Gerelateerd artikel: Lees 'Review: Seasons of motherhood circles, een cursus voor moeders'

Het gezin van Anne

Anne heeft een vriend, een zoontje van bijna drie en is verwachting van een tweede zoon. Ze heeft haar eigen gezinnetje besteld, plus alvast een poppetje van de baby. Dit heeft zij gedaan om haar zoontje voor te bereiden op de komst van de baby.
Best bijzonder om haar gezin te mogen te mogen schilderen, wetende dat er fijn gespeeld mee gaat worden en dat het zo’n mooi doel heeft. De bestelling ging samen met een huisje door de brievenbus en Anne vertelde dat de poppetjes direct kusjes kregen en er fijn mee werd gespeeld.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen, klik dan op deze link. Wil je een bestelling plaatsen of heb je een vraag, stuur een mailtje naar schrijfwerkhaarlem@gmail.com

BoekenBoeken


Handgemaakt: geef een gezinnetje cadeau

Leuk om weg te geven, maar vergeet ook niet je eigen gezin te bestellen. Leuk als kraamcadeau of voor een housewarming. Houten poppetjes van het gezin, helemaal leuk in combinatie met een huisje van aquarel.

Vereeuwig je gezin in de vorm van houten poppetjes, ook wel peg dolls genoemd. Neer te zetten als decoratie, voor kinderen om mee te spelen of om te krijgen als kraam- of huwelijkscadeau. Of geef je moeder voor Moederdag of haar verjaardag jullie gezin cadeau. Duurzaam, origineel en handgemaakt.

Hoe werkt het?

Wil jij een handgemaakt gezinnetje weggeven of lekker zelf houden? Stuur ons een berichtje via de contactpagina of stuur een email naar schrijfwerkhaarlem@gmail.com.

Nadat we je wensen hebben besproken, heb ik een foto nodig van het gezin wat ik ga schilderen. De standaard maten van de poppetjes zijn de volwassenen groot. Bij meerdere kinderen gebruik ik verschillende maten om de leeftijd te weergeven en dieren zijn altijd klein. Mocht je hier specifieke wensen in hebben, dan kan dit natuurlijk worden aangepast. Dus geef vooral aan wat je wil.

Maten en prijzen

De maten van de houten poppetjes zijn:
– volwassenen poppetjes zijn maat L 6,5 cm en maat M 5,5 cm
– kinderen poppetjes maat S 4,5 cm of maat XS 3,5 cm
– dieren maat XS 3,5 cm

De prijzen van de maat L en M zijn €5,95, de maat S en XS zijn €4,95.
Voor een gezin van vier poppetjes heb ik een combinatieprijs van €18 euro.

  • De prijzen zijn exclusief verzendkosten en de leveringstijd is gemiddeld 2 weken.

Combinatieprijs met een huisje

Geef je een gezinnetje cadeau in combinatie met een huisje van aquarel dan heb ik ook een leuke combinatieprijs voor je:
Een a4 huisje met een gezinnetje van vier is € 47,95
Een a4 huisje met een gezinnetje van twee is € 40,95

Een a5 huisje met een gezinnetje van vier is € 37,95
Een a5 huisje met een gezinnetje van twee is € 31,95

Stuur een bericht via de contactpagina of mail naar schrijfwerkhaarlem@gmail.com voor vragen en bestellingen.


Handgemaakt: bestel een huisje in aquarel

Op zoek naar een origineel en persoonlijk cadeau? Dan ben je hier aan het juiste adres. Laat je (oude) huis schilderen, stop het in een leuk lijstje en je hebt een fantastisch duurzaam en tijdloos cadeau te pakken. Bestel hier je huis in aquarel!

Ga je verhuizen en wil je een leuke herinnering aan je oude huis. De plek waar je voor het eerst bent gaan samenwonen of waar je kinderen kreeg, waar je bent gestart met je onderneming of waar je met je ouders hebt gewoond?
Leuk voor jezelf of leuk als cadeau voor een ander. Geef een huisje cadeau, een origineel en duurzaam cadeau. Leuk voor aan de muur of op een kastje.

Duurzaam, leuk en origineel

Ik schilder huisjes. Ik ben ermee begonnen toen ik zelf een leuk housewarming cadeau voor mijn vriendinnen zocht. Een kleinigheidje, een schilderijtje van hun nieuwe huis, waar ze beide zo hard aan het klussen en verbouwen waren. Om te oefenen schilderde ik van meerdere vrienden hun huisje en zo is het idee ontstaan om dit te gaan verkopen. In verschillende huizen staan nu huisjes van mij te pronken aan de muur of in een lijst in de hal en het zorgt voor leuke reacties. Vandaar dat ik mijn huisjes nu aanbied, zodat ook jij een duurzaam, leuk en origineel cadeau van weggeven of lekker zelf kunt houden.

Prijzen en bestellen

Bestel je huisje door een bericht te sturen via de contactpagina of stuur een mail naar schrijfwerkhaarlem@gmail.com.
Bestel een huisje a4 formaat voor € 37,50
Bestel een huisje a5 formaat voor € 26,50
Bestel een huisje op vierkante canvas van 20cm bij 20cm voor €29,95

  • De prijzen zijn exclusief verzending via de post.

Ook leuk: geef een gezinnetje cadeau

Je kunt het huisje van aquarel uitbreiden door er houten poppetjes bij te bestellen. In combinatie met een huisje een leuk housewarming- of kraamcadeau. Klik hier voor meer informatie en prijzen.

BoekenBoeken


Review: SNURK beddengoed

Wij kregen een pakketje van SNURK Amsterdam toegestuurd met beddengoed om te reviewen. Een hip, Amsterdams merk met een leuke naam en fijn beddengoed, wij zijn fan.

Slapen is belangrijk voor een mens en je beseft dit vaak pas als je een paar nachten slecht slaapt. Je vergeet dingen, laat vaker wat uit je handen vallen en hebt meer behoefte aan koffie of zoetigheid. Als je een vaste avondroutine hebt en een uur voor je naar bed gaat ‘unplugged’ en je schermen uitschakelt, geeft dat rust voor je ogen en weten je hersenen: het is tijd om te gaan slapen. En dat gevoel van slapen in een schoon bed is toch het fijnste gevoel aller tijden?

Gerelateerd artikel: Lees ‘MAANdag: hét antwoord op de vraag die veel vrouwen stellen

Beddengoed

Hoeveel bedovertrekken heb jij? Ik heb er een drie. Een lievelings, eentje voor de lente en zomer en eentje voor de herfst en winter. Zo leef ik minimalistisch en toch heb ik de afwisseling. Ik zat aan een nieuw dekbedovertrek te denken toen SNURK Amsterdam ons een bericht stuurde voor een review. Perfect timing. SNURK Amsterdam heeft als motto: ‘for horizontal living’ en die quote klinkt als muziek in onze oren. Ik vind het heerlijk om naar mooi beddengoed te kijken, het maakt het naar bed gaan ook een stuk aantrekkelijker.

Gerelateerd artikel: Lees 'Voorkom dat je ziek wordt met deze tips' 

Hippe dekbedovertrekken

SNURK Amsterdam heeft een groot assortiment van unieke en hippe dekbedovertrekken, voor volwassenen en kinderen en je kunt het zo gek niet bedenken en ze hebben het. Heb jij altijd al onder kartonnen dozen willen slapen of in een zwembed? Droomt jouw kind van een ruimtereis maken of een dansen als een ballerina? SNURK heeft hier goed op ingespeeld en de leukste designs dekbedovertrekken gemaakt. Daarnaast worden deze hippe dekbedovertrekken met zorg gemaakt in Portugal, wat het voor ons een extra fijn product maakt.

Ben je toe aan een nieuw dekbedovertrek voor jou of je kind? Bekijk dan zeker even het assortiment van SNURK Amsterdam.

BoekenBoeken