Slow Saturday: Harry Potter

De zaterdag hebben wij omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deelt Loes een traditie, een activiteit of een dag uit haar slow living lifestyle. Deze keer: Harry Potter.

Slow living is een levensstijl waarbij je een stapje terug doet uit de snelle wereld en het een tikkeltje rustiger aan doet. Je hoeft de dingen niet ineens ‘langzaam’ te gaan doen, maar je doet dingen juist met meer aandacht, je geniet meer van de kleine dingen, je geniet meer van de natuur, van thuis zijn, van je familie en laat de snelle veranderingen, zoals het nieuws, mode, de hipste hotspots gewoon even aan je voorbijgaan en je kiest liever voor langdurige favorieten. Kwaliteit over kwantiteit dus eigenlijk.

Gerelateerd artikel: Lees 'Uitgelegd: de eigenschappen van de planeten'

Herfsttraditie

Sinds de komst van de herfst ben ik echt in m’n nopjes, ik deelde al eerder 25 slow living tradities voor de herfst en één daarvan is het lezen van de Harry Potter boeken. Ik heb ervoor gekozen de boeken in het Engels te lezen, dit maakt de boeken zoveel magischer. Ik had voor mezelf bedacht om na ieder uitgelezen boek ook de film te bekijken. Het is jaren geleden dat ik die voor het laatst heb gezien en ik heb ze niet eens allemaal gekeken. Ik heb zulke goede herinneringen aan het kijken van de films. De magische wereld van Harry Potter heeft veel indruk gemaakt – en niet op mij alleen.

Gerelateerd artikel: Lees 'Slow living ochtendroutine' voor de dag starten met je hart

Samen is alles leuker

Toen ik aan hubby vertelde wat ik van plan was, kreeg hij ook zin om de films te kijken. Ik vond mijn herfsttraditie al leuk, maar samen is het nóg leuker. Ik kon niet wachten om te vertellen dat ik het eerste boek uit had, ik zag hubby al letten op de hoeveelheid bladzijden die ik nog moest lezen en gister was het zover. Hummel in bed en wij, samen, knus onder een dekentje, met ieder een bakje chocolade pepernoten op onze schoot. Echt genieten. Dat is voor mij nou slow living, ultiem genieten van een zelfbedachte traditie die ik samen met hubby kan delen en misschien over tien jaar nog eens en dan samen met hummel erbij.

Wij hebben de film bekeken via Pathé Thuis, aangezien wij de films niet op dvd hebben (heb jij trouwens nog dvd’s in huis?) en ze via Netflix en Videoland niet te bekijken zijn. Hier kostte de eerste film 3 euro om te bekijken en het was het driedubbel en dwars waard. Inmiddels ben ik al bij het derde boek. Bekijk ook ons lijstje met herfstfilms voor meer kijktips.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Review: Seasons of motherhood circles, een cursus voor moeders

Via Mamaplaats Academy kreeg ik de kans om deel te nemen aan een cursus speciaal voor mama’s, ‘Seasons of Motherhood Circles’ van Nieuwe Mama’s, gemaakt door Evi Dekker-Weger. In deze blog een review van mijn bevindingen en een inkijkje in de cursus.

Leeslijstje van oktober

Op de redactie houden wij enorm van lezen en hebben bedacht maandelijks een lijstje te maken van de favoriete boeken die wij op dit moment lezen. We trappen af met het leeslijstje van oktober, een diverse maand met betovering. Lees snel verder om te ontdekken welke boeken er deze maand op ons lijstje staan.

Column: Ode aan onze brug

Vandaag is het drie jaar geleden dat wij voor het eerst op date gingen. Ons liefdesverhaal is begonnen bij een bruggetje in Haarlem en daar wordt ons liefdesverhaal ook vervolgd. Vandaag een ode aan onze brug.

Review: Seasons of motherhood circles, een cursus voor moeders

Via Mamaplaats Academy kreeg ik de kans om deel te nemen aan een cursus speciaal voor mama’s, ‘Seasons of Motherhood Circles’ van Nieuwe Mama’s, gemaakt door Evi Dekker-Weger. In deze blog een review van mijn bevindingen en een inkijkje in de cursus. 

De mothermood circles is een online programma en zodra je de cursus hebt aangeschaft en inlogt op de website van nieuwe-mamas.nl, heb je vrij toegang tot de circles. Je kunt het programma starten wanneer je wilt en ook zo snel (of langzaam) gaan als je wilt. Geen druk, geen gevoel van moeten. Fijn!

Gerelateerd artikel: Lees 'Podcasts voor ouders'

Iedere circle (het zijn er op dit moment tien en in december 2020 zijn het er twaalf) bestaat uit een inspiratieboek met oefeningen die je voor, na of tijdens de circle kan doen. De vormgeving is om te smullen vind ik persoonlijk. Mooie vormen, inspirerende quotes en de kleur oranje die veel gebruikt wordt geeft mij een warm gevoel.
Iedere circle heeft een ander onderwerp en neemt jou, als mama, stap voor stap mee naar meer zelfreflectie en zelfzorg én rust door middel van een meditatie die Evi iedere circle begeleid. Een aantal onderwerpen zijn: verbinding met jezelf, het kind in jou, hoe je grenzen stelt en muren afbreekt, eerlijk jezelf durven zijn en structuur en planning.

Gerelateerd artikel: Lees verder in Momlife 'Ik wil andere vrouwen met PCOS inspieren'

Precies op het juiste moment

Na mijn miskraam in juni leek het weer de goede kant op de gaan. Ik voelde me beter, mijn lichaam herstelde en ik ging weer als een trein, maar langzaam ging het ook weer slechter. Spanningen in mijn lijf, steeds vaker slecht slapen, terugkerende angsten over het kwijtraken van mijn man en dochter en het niet meer kunnen opbrengen de dagelijkse routines te volgen die zo goed voor me zijn.

De circles kwamen precies op het juiste moment. Het is tijd om opnieuw de balans op te maken, eens goed naar binnen te richten en inderdaad opnieuw de verbinding met mezelf te maken en goed voor mezelf te zorgen. Iedere vrijdag, na mijn yogales en als hummel op bed ligt, pak ik het inspiratieboek erbij, open ik het online programma en zegt Evi weer precies de dingen die ik moet horen om ervoor te zorgen dat ik voel dat ik er mag zijn, dat ik goed genoeg ben en vooral: dat ik lief moet zijn voor mezelf.

Inmiddels heb ik vier circles gedaan en door de opbouw van de oefeningen ga je steeds dieper in op je gedachten, wensen, dromen, angsten en onzekerheden. Het is fijn om hierover te schrijven, het werkt helend en voelt krachtig en als een mooi cadeau voor mezelf. Ik ben anders gaan kijken naar hoe ik mijn energie verdeel, mijn dag indeel en op welk gebied ik liever voor mezelf kan zijn, want ai, wat vraag ik weer veel van mezelf. Ik voel dat het programma met veel liefde is gemaakt en ook door de meditaties en playlist op Spotify kun je even helemaal een moment voor jezelf nemen.

Bekijk de website van ‘Nieuwe Mama’s’ en kijk of het wat voor je is, want de eerste circle kun je gratis proberen. Of kijk op de Mamaplaats Academy voor meer cursussen en workshops voor moeders.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Slow Saturday: Harry Potter

De zaterdag hebben wij omgedoopt tot ‘Slow Saturday’ en dan deelt Loes een traditie, een activiteit of een dag uit haar slow living lifestyle. Deze keer: Harry Potter.

Menstrueren kun je leren

Praten over menstrueren wordt weinig gedaan, het is taboe. Op de redactie van de hippe huisvrouw is niks taboe en wordt zo goed als alles wel besproken. Natuurlijk leven, cyclisch leven, in reine zijn met je lichaam en jezelf en je cyclus leren kennen kennen hoort allemaal bij vrouw zijn. Kortom: menstrueren kun je leren.

Review: SNURK beddengoed

Wij kregen een pakketje van SNURK Amsterdam toegestuurd met beddengoed om te reviewen. Een hip, Amsterdams merk met een leuke naam en fijn beddengoed, wij zijn fan.

Leeslijstje van oktober

Op de redactie houden wij enorm van lezen en daarom hebben wij bedacht maandelijks een lijstje te maken van de favoriete boeken die wij op dit moment lezen. We trappen af met het leeslijstje van oktober, een betoverende maand met diverse titels. Lees snel verder om te ontdekken welke boeken er deze maand op ons lijstje staan.

Lezen is een lifestyle, want als je zoveel leest als wij doen, breng je veel uren door op de bank of in bed, helemaal knus met een dekentje en een kaarsje aan, met je neus in de boeken. De herfst is een fijne tijd om heerlijk te cocoonen en helemaal op te gaan in je boek. We hebben een lijstje van 5 boeken gemaakt die op onze boekenstapel liggen. Wil je meer zien van wat wij lezen, kijk dan op onze boekenlijst.

Harry Potter en de steen der wijzen

Oktober is de maand van de spiritualiteit en wij hebben het lezen van de magische boeken van J.K. Rowling ook op ons lijstje van 25 slow living activiteiten voor de herfst gezet, want deze boeken zijn heerlijk om in te duiken. Wij lezen de boeken in het Engels, maar in het Nederlands zijn ze ook leuk!

Hallo witte mensen

Anousha Nzume beschrijft in dit boek het maatschappelijke debat over racisme. Een blijvend gesprek van de dag en een interessant boek om te lezen als je de achtergrond, terminologie en gevoelens van mensen van kleur en het debat wil begrijpen.

Het licht tussen ons

Laura Lynne is een medium. Zij heeft contact met mensen die zijn overleden en let op tekens om haar heen. In haar inmiddels twee boeken beschrijft ze hoe dit is ontstaan en vele mooie verhalen van mensen die door haar geholpen zijn en contact hebben met hun dierbaren. Vooral bij het boek ‘Tekens zijn overal’, lieten wij geregeld een traan.

Het boek waarvan je zou willen dat je ouders het hadden gelezen

En je kinderen blij zijn dat jij het doet. Ja, dat boek met die lange titel, waarvan we het nog niet is gelukt het in één keer goed uit te spreken. Dit boek van Philippa Perry is echt een eye-opener. Wat een fijn boek, vooral als je kinderen hebt of een kinderwens: dikke aanrader. Je kijkt terug naar je eigen opvoeding door simpele oefeningen en leert inzien wat voor effect jouw woorden en handelen hebben op de gevoelens van een kind (en volwassenen).

In the flo

Je vrouwelijke cyclus leren begrijpen is iets wat iedere vrouw zou moeten leren, want het is o, zo’n belangrijke cyclus. Vanaf het moment dat je begint te menstrueren tot het moment dat het stopt beïnvloed het je leven op zoveel vlakken, waarvan de meeste van ons tot op heden hebben geleerd te onderdrukken met bijvoorbeeld de pil. Een must have voor iedere vrouw dit boek van Alisa Vitti.

*Bestel je een boek via een van de links in dit artikel, dan krijgt de hippe huisvrouw een kleine bijdrage van bol.com. Kost jou niks extra’s, maar wij waarderen jouw steun enorm.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

25 slow living tradities voor de herfst

Slow living draait om genieten van de kleine dingen, tradities volgen en genieten van wat de natuur te bieden heeft. Op 21 september is de herfst begonnen en wij zijn ook al heerlijk bezig met onze herfsttradities die we graag met jullie delen.

Herfstrecept: easy cinnamon rolls

Op ons lijstje met tradities voor de herfst staat ook het bakken van cinnamon rolls, want deze kaneelbroodjes passen perfect bij de herfst. Wij kiezen voor de makkelijke variant, want easy does it.

Dag van de leerkracht

Het is weer maandagochtend, maar vandaag is het een andere maandag dan anders. Het is namelijk ‘Dag van de leerkracht’. Jaarlijks op 5 oktober wordt weer even benadrukt wat voor belangrijk en mooi vak het leraarschap is en wordt er ook stil gestaan bij de problematiek rondom het beroep.

Column: Ode aan onze brug

Vandaag is het drie jaar geleden dat wij voor het eerst op date gingen. Ons liefdesverhaal is begonnen bij een bruggetje in Haarlem en daar wordt ons liefdesverhaal ook vervolgd. Vandaag een ode aan onze brug.

De headerfoto op onze trouwdag is gemaakt door de geweldige Josi van Fotostudio Zandvoort.

Drie jaar geleden schreef ik een artikel voor Haerlems Bodem over hardlopen. Bij dat artikel sta ik in sportkleding bij de Gravenstenenbrug, mijn lievelinsgbrug in Haarlem, op de foto. Hubby was via Instagram bij dat artikel terechtgekomen en dat had indruk gemaakt, want een paar weken later herkende hij mij in de stad.
We waren beide voetbal kijken in de Studio in Haarlem. Ik zat in mijn Ajax shirt, met een biertje in mijn hand, bovenop een tafel zodat ik met mijn 1meter67 wat kon zien. Ik keek een beetje naar voetbal en een beetje naar alle mensen in de ruimte. Hubby viel op, want hij stak met z’n twee meter boven de meeste mannen uit en ik merkte dat hij regelmatig naar mij keek. Wat is dit nu?

Bekende Haarlemmer

In de rust gingen de meeste mensen even naar buiten en toen ik een slok van mijn biertje nam, stond hij ineens naast me. ‘Jij bent toch van Haerlems Bodem?’, vroeg hij. Ik was helemaal verrast en mega enthousiast en bevestigde zijn vraag. Hij vertelde dat hij mijn artikel had gelezen en dat hij de foto’s op de Instagram leuk vond en er kwam nog een bemoedigend ‘Ga zo door’, achteraan. Ik was in mijn nopjes, die lange, knappe vent die telkens naar mij keek, herkende mij dus gewoon van mijn hardloopartikel. Ik voelde me echt een bekende Haarlemmer. We begonnen elkaar ook privé te volgen op Instagram, maar het bleef bij foto’s liken, want we zaten beide nog in een relatie.

Het begon met een date

..en eindigde met een gezin. In de paar maanden na onze ontmoeting waren we beide vrijgezel geworden en uiteindelijk, na een twee weken praten over koetjes en kalfjes, op een gewone dinsdagmiddag, vroeg hij mij mee op date. We zijn samen gaan hardlopen en koffie gaan drinken. Na die ene date, volgde de ene na de andere date en werden we intens verliefd op elkaar. We zaten regelmatig bij Spaarne 66, onze favo date spot, met uitzicht op de brug waar hij mij voor het eerst zag en waar we samen hebben gestaan, waar ik zwanger op heb gestaan en de brug waar we als getrouwd stel direct naar toe gingen voor foto’s. Vandaag een ode aan onze brug en het plan om dit weekend een foto te maken van ons gezin van drie, want die hebben we nog niet in onze collectie.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Spotify herfst playlist

Luister nu naar de hippe huisvrouw herfst playlist ‘When life gives you leaves..’ en voel je knus op een koude, regenachtige herfstdag.

Favoriete artikelen van september

Een lijstje met onze vijf favoriete artikelen van de maand september. Al wat oudere artikelen die nog steeds goed gelezen worden en een heerlijk lijstje met herfstfilms. Heb jij ze al gelezen?

MAANdag: hét antwoord op de vraag die veel vrouwen stellen.

Er komen veel vragen binnen over cyclisch leven en dan specifiek de vragen: ‘Volg ik de cyclus van de maan of mijn menstruatiecyclus? Wat nou als beide cycli niet synchroon lopen en is het mogelijk om deze gelijk te laten lopen?’ Hele goede vragen en de antwoorden geven we je hier.

Menstrueren kun je leren

Praten over menstrueren wordt weinig gedaan, het is welbekend taboe. Op de redactie van de hippe huisvrouw is niks taboe en wordt zo goed als alles wel besproken. Natuurlijk leven, cyclisch leven, in reine zijn met je lichaam en jezelf en je cyclus leren kennen kennen hoort allemaal bij vrouw zijn. Kortom: menstrueren kun je leren.

Een vrouw leeft, net als de maan, in een cyclisch ritme. Een waardevolle en zeer belangrijke cyclus is die van de menstruatie. Zonder deze cyclus zouden jij en wij namelijk niet bestaan. Jammer genoeg hangt er een enorme taboesfeer om menstrueren heen, vinden veel vrouwen (en mannen) het vies en wordt in veel gevallen de menstruatie ook geremd door het gebruik van anticonceptie. Gelukkig zijn taboes er om doorbroken te worden en gaan wij het hebben over het leven met je cyclus.

Gerelateerd artikel: Lees in Momlife: 'Ik wil andere vrouwen met PCOS inspireren' als je een onregelmatige cyclus hebt

Cyclisch leven

De menstruatiecyclus is te verdelen in vier fases die je kunt vergelijken met de seizoenen van het jaar. De cyclus begint met de menstruatiefase, ook wel te vergelijken met de winter. Deze fase duurt ongeveer 4-7 dagen. Je bloedt. Zelfzorg en jezelf een beetje terugtrekken is in deze fase een extra goed idee.
Daarop volgt de folliculaire fase, oftewel de lente. De zon gaat schijnen (ook in je hoofd) en je hebt zin om de bloemetjes buiten te zetten. Er wordt een eitje gerijpt, klaar om bevrucht te worden. Dit is dan ook de fase waarin je het meest vruchtbaar bent en het verstandig is om voorbehoedsmiddelen te gebruiken als je niet van plan bent een gezin te stichten. Deze fase duurt gemiddeld 7 tot 10 dagen.
Daarna komt de proliferatieve fase, het hoogtepunt van de de fase. Het is tijd om te pieken in de zomer en de komende negen maanden te broeden. Gebeurt dat niet, dan kom je in de luteale fase terecht, oftewel de herfst. De bladeren vallen, je kunt je wat somber of onrustig voelen. Misschien voel je al de behoefte om je wat meer terug te trekken. Je bereidt je langzaam voor op de winter en je cyclus begint opnieuw.

Als je ook leeft met de maan, kan het soms verwarrend zijn welke cyclus je het beste kunt volgen. Lees het gerelateerde artikel hieronder voor hét antwoord op de vraag die veel vrouwen stellen.

Gerelateerd artikel: Lees 'Hét antwoord op de vraag die veel vrouwen stellen'

Leren leven zonder anticonceptie

Steeds meer vrouwen kiezen er tegenwoordig voor te leven zonder anticonceptie. Uit onderzoek blijkt dat jongeren ook later aan seks beginnen en wij vinden dit fantastisch nieuws, vooral het leven zonder anticonceptie juichen wij toe. Leer je lichaam kennen, leer de signalen herkennen die bij iedere fase horen en dan weet je precies wanneer je vruchtbaar bent of niet. Veel beter dan je lichaam extra hormonen te voeden en je natuurlijk organische cyclus te onderdrukken.

Een manier om je lichaam te leren kennen is om een voor minimaal drie maanden een dagboek bij te houden waarin je noteert wat je ervaart en hoe je je voelt. Barst je van de energie, doen je borsten pijn, schieten de pukkels als wortels je huid uit of menstrueer je? Noteer dit en je zult zien dat het iedere maand ongeveer op de zelfde dag valt. Ook voeding, stress en koffie en alcohol hebben invloed op je hormonen. Wil je hier meer over weten dan raad ik je aan de volgende boeken te lezen.

Voor vragen kun je altijd een bericht sturen, er is ook een e-book in de maak over seksuele voorlichting voor kinderen op de basisschool, maar misschien ook handig kan zijn voor jou, je dochter of ieder andere vrouw in je leven.

Meer lezen over dit onderwerp?

Koop dan het boek ‘De cyclus strategie’ van Maisie Hilll om je lichaam en je cyclus beter te begrijpen.

Zoek je meer verdieping over dit onderwerp? Dan is het boek ‘In the Flo’ van Alisa Vitti een must have op je boekenplank.
Luister je liever een podcast? Alisa Vitti praat over haar boek in podcastaflevering 305 van ‘The Highest Self Podcast’ van Sahara Rose op bijvoorbeeld Spotify.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Zelfzorgzondag: journalling

Iedere zondag delen wij een zelfzorg activiteit aan de stand van de maan. De maan staat deze zondag in het teken van Schorpioen, het teken met een een energie die kan transformeren, maar ook een schaduwzijde heeft.

MAANdag: nieuwe maan in Maagd

Aanstaande woensdag is het nieuwe maan in Maagd. Weer een mooi moment om nieuwe intenties en wensen te maken voor de aankomende maand. Welke invloeden en energie je kunt voelen met de maan in Maagd, lees je hier.

Zelfzorgzondag: schilderen

Iedere zondag delen wij een zelfzorg activiteit aan de stand van de maan. De maan staat deze zondag in het teken van Leeuw, het teken wat gaat over plezier, een beetje aandacht trekken en kunstzinnigheid.

Review: SNURK beddengoed

Wij kregen een pakketje van SNURK Amsterdam toegestuurd met beddengoed om te reviewen. Een hip, Amsterdams merk met een leuke naam en fijn beddengoed, wij zijn fan.

Slapen is belangrijk voor een mens en je beseft dit vaak pas als je een paar nachten slecht slaapt. Je vergeet dingen, laat vaker wat uit je handen vallen en hebt meer behoefte aan koffie of zoetigheid. Als je een vaste avondroutine hebt en een uur voor je naar bed gaat ‘unplugged’ en je schermen uitschakelt, geeft dat rust voor je ogen en weten je hersenen: het is tijd om te gaan slapen. En dat gevoel van slapen in een schoon bed is toch het fijnste gevoel aller tijden?

Gerelateerd artikel: Lees ‘MAANdag: hét antwoord op de vraag die veel vrouwen stellen

Beddengoed

Hoeveel bedovertrekken heb jij? Ik heb er een drie. Een lievelings, eentje voor de lente en zomer en eentje voor de herfst en winter. Zo leef ik minimalistisch en toch heb ik de afwisseling. Ik zat aan een nieuw dekbedovertrek te denken toen SNURK Amsterdam ons een bericht stuurde voor een review. Perfect timing. SNURK Amsterdam heeft als motto: ‘for horizontal living’ en die quote klinkt als muziek in onze oren. Ik vind het heerlijk om naar mooi beddengoed te kijken, het maakt het naar bed gaan ook een stuk aantrekkelijker.

Gerelateerd artikel: Lees 'Voorkom dat je ziek wordt met deze tips' 

Hippe dekbedovertrekken

SNURK Amsterdam heeft een groot assortiment van unieke en hippe dekbedovertrekken, voor volwassenen en kinderen en je kunt het zo gek niet bedenken en ze hebben het. Heb jij altijd al onder kartonnen dozen willen slapen of in een zwembed? Droomt jouw kind van een ruimtereis maken of een dansen als een ballerina? SNURK heeft hier goed op ingespeeld en de leukste designs dekbedovertrekken gemaakt. Daarnaast worden deze hippe dekbedovertrekken met zorg gemaakt in Portugal, wat het voor ons een extra fijn product maakt.

Ben je toe aan een nieuw dekbedovertrek voor jou of je kind? Bekijk dan zeker even het assortiment van SNURK Amsterdam.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Column: ‘New York, I love you’

New York, the city that never sleeps en de stad die voor altijd in mijn hart zit. Vandaag op 9/11 deze column. Ik ben ondersteboven van New York, van jongs af aan al. Hoe die fascinatie voor New York is ontstaan komt vertel ik je in deze column.

Uitgelegd: de eigenschappen van de planeten

Niet alleen jouw sterrenbeeld zegt iets over jou karakter en de manier waarop jij tegen het leven aankijkt, maar ook de planeten hebben invloed op gehad bij jouw geboorte. Om een inkijkje te geven welke planeet over welk sterrenbeeld en gebied gaat, hebben wij het hier een kort overzicht gemaakt.

MAANdag: laatste kwartier in Tweelingen

We zijn in de laatste fase van de maancyclus aangekomen, het laatste kwartier oftewel afnemende maan. Na het hoogtepunt van de energieke volle maan, is het nu tijd om te ontspannen. Hoe dat zich uit met invloeden van de Tweelingen lees je hier.

25 slow living tradities voor de herfst

Slow living draait om genieten van de kleine dingen, tradities volgen en genieten van wat de natuur te bieden heeft. Op 21 september is de herfst begonnen en wij zijn ook al heerlijk bezig met onze herfsttradities die we graag met jullie delen.

Cyclisch leven past goed bij slow living, langzaamaan gaan, leven met je vrouwelijke cyclus, de maancyclus en de cyclus van het jaar. Ieder seizoen heeft z’n charmes en ook al is het afscheid van de zomer niet altijd makkelijk, ook de herfst heeft veel te bieden. Als je alleen al kijkt naar de kleuren van de bomen, daar wordt je toch vrolijk van? We hebben een lijstje met leuke tradities voor de maand oktober gemaakt om in de herfst mood te komen, want het is nooit te laat om een nieuwe traditie te starten. Welke kan jij al afvinken?

 • Maak een moodboard van de herfst en hang deze op (gebruik bijvoorbeeld de magazines ‘Allerhande’ of de ‘Boodschappen’)
 • Verwissel je garderobe en haal je warme kleding tevoorschijn
 • Kijk op regenachtige dagen een van deze herfstfilms
 • Haal een pompoen (of meer) in huis en gebruik deze als decoratie
 • Koop een kinderboek in de Kinderboekenweek (zelf geen kinderen, maak er een traditie van een boek cadeau te doen)
 • Ga wandelen en open je zintuigen voor de kleuren en het geritsel van bladeren
 • Leuk je tuin of balkon op met winterheide plantjes
 • Organiseer een spelletjesavond met vrienden
 • Koop geurkaarsen en maak het knus in huis
 • Haal een ‘Pumpkin Latte’ bij Starbucks
 • Koop bij een bloemenstal bloemen uit het seizoen en zet deze thuis neer
 • Ga langs een van deze leuke pluktuinen en pluk appels, peren of bloemen
 • Ga samen met je kind/neefje/nichtje kastanjes en eikeltjes verzamelen
 • Lees alle boeken van Harry Potter (nog een keer)
 • Bak een appeltaart of deze easy cinnamon rolls
 • Investeer in een paar regenlaarzen, een regenjas en paraplu
 • Ga op bokkentocht, voor fijne bierplekken in Haarlem klik je hier
 • Start een hobby zoals breien, borduren of weven
 • Luister naar onze Spotify herfst playlist ‘When life gives you leaves..’
 • Lak je nagels okergeel, bordeauxrood of bruin
 • Zorg voor goede verlichting op je fiets
 • Start een online cursus of workshop
 • Zwijmel weg bij de prachtige herfstfoto’s op Pinterest
 • Maak mooie herfstfoto’s met je vriendinnen, partner of kinderen
 • Stamp weer eens in de plassen

Heb je zelf nog leuke tips? Sharing is caring en deel het hieronder of stuur ons een berichtje of foto van een leuke activiteit. ‘When live gives you leaves..all you have to do is fall in love’.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

5 x herfstfilms

Om alvast een beetje in de herfstsferen te komen; een lijstje met herfstfilms om bij op de bank te kruipen met een dekentje en een kaneelkopje thee in je handen. Steek wat kaarsjes aan en gaan, perfect voor op regenachtige dagen, kies een van de herfstfilms van dit lijstje.

Zelfzorgzondag: maak het knus

Iedere zondag delen wij een zelfzorg activiteit aan de stand van de maan. De maan staat deze zondag in het teken van Stier, het teken wat gaat over routine, gezelligheid en aarden. Omarm de verandering van het seizoen en maak het thuis knus voor jezelf.

5 x prentenboeken die rijmen

Dat kinderen baat hebben bij voorgelezen worden, dat weten we allemaal. Nóg leuker zijn verhalen die rijmen. Rijmen helpt kinderen het klankbewustzijn ontwikkelen, wat hen helpt bij het leren lezen. Wij hebben een lijstje gemaakt met een top 5 van onze favoriete prentenboeken die rijmen.

Herfstrecept: easy cinnamon rolls

Op ons lijstje met tradities voor de herfst staat ook het bakken van cinnamon rolls, want deze kaneelbroodjes passen perfect bij de herfst. Wij kiezen voor de makkelijke variant, want easy does it.

Voor deze heerlijke en makkelijke cinnamon rolls heb je weinig ingredienten nodig én wat vooral heel fijn is: ze zijn snel klaar. Lekker als toetje of bij een warm kopje koffie of thee. Enjoy!

Benodigheden: Bereidingstijd: 20 minuten
– een oven
– bakplaat met bakpapier of bakvorm

Ingrediënten:
– 1 rol super croissant deeg
– 25 gr boter
– 2 el bruine suiker
– 3 tl kaneel (of meer naar eigen smaak)

Om het glazuur te maken gebruik je 8 el poedersuiker en een paar druppels water.

Bereiding:
Kijk op de rol croissants hoe hoog de oven verwarmd moet worden, vaak is dit tussen de 180 en 200 graden. Smelt de boter en roer de kaneel hier goed door heen. Voorkom klonten. Rol het deeg uit en druk met de bolle kant van een lepel de stippellijnen dicht en verdeel het botermengsel over het deeg. Strooi de bruine suiker hier overheen en rol het deeg nu in een grote rol. Snijd vervolgens ongeveer acht kleinere rolletjes van en leg deze op de bakplaat of verdeel ze in een ingevette bakvorm. Bak de kaneelbroodjes ongeveer 8 tot 12 minuten – dit staat aangegeven op de verpakking van de croissants.

Maak ondertussen het glazuur. Je hebt echt maar een paar druppels water nodig. Verdeel het glazuur over de cinnamon rolls als deze een beetje afgekoeld zijn voilà, binnen 20 minuten een heerlijk herfst recept bereid. Lekker voor onder een dekentje met een goed boek (wel een beetje plakkerig misschien) of serveer ze als je bezoek krijgt met een lekker kopje thee. Geniet ervan!

Heb je ook een lekker herfstrecept? Deel het hieronder of tag @hippehuisvrouw in een foto op je feed of stories. ‘When life gives you leaves..all you have to do is fall in love’.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

MAANdag: Volle maan in Vissen

Aanstaande woensdag om 7.22 is het volle maan. Samen met de nieuwe maan, is de volle maan een hoogtepunt uit de maancyclus. Volle maan staat voor de alles-of-niets-fase en staat voor afronding, resultaat en dankbaarheid. In dit artikel lees je hoe dat tot uiting komt met invloeden van het teken Vissen.

Zelfzorgzondag: plannen maken

Iedere zondag delen wij een selfcare activiteit aan de stand van de maan. De maan staat deze zondag in het teken van Steenbok, het teken wat gaat over werk en doelen. Deze zondag is geschikt om plannen te gaan maken.

De vuurtekens in de astrologie

Het alfabet van de astrologie, zo worden de tekens, de planeten, de huizen en de aspecten samen genoemd. Al deze factoren geven een beschrijving van een karakter, een gevoel of de energie die je voelt. Deze keer hebben we het over het vuurteken.

Dag van de leerkracht

Het is weer maandagochtend, maar vandaag is het een andere maandag dan anders. Het is namelijk ‘Dag van de leerkracht’. Jaarlijks op 5 oktober wordt weer even benadrukt wat voor belangrijk en mooi vak het leraarschap is, maar wordt er ook bewustzijn gecreëerd rondom de problematiek van het beroep. In dit artikel kijk je even mee door de ogen van een leerkracht.

Het is zondagavond. Ik pak mijn werktas en zet deze klaar voor morgenochtend. Ik pak mijn tien-uurtje, mijn fles water met ‘juf’ erop, mijn lunch en doe het boek ‘De herfst van kleine Gans’ ook in mijn tas. Ik pak ook nog even een kastanje, een dennenappel en een eikeltje van het balkon en doe deze ook alvast in mijn tas, scheelt morgenochtend vroeg weer graaien in het donker. Morgen weer maandag, denk ik bij mezelf. ‘Yes, weer fijn bij mijn kleuters.’ Het is Kinderboekenweek, we werken in de klas aan het thema ridders en jonkvrouwen én het is herfst. Beter kan eigenlijk niet, deze onderwerpen leven zó enorm bij de kinderen en ik er ook helemaal enthousiast van.

Het is maandagochtend en stap mijn lokaal in. De knutselwerkjes van afgelopen vrijdag hangen aan de lijn te drogen, wat is er weer fijn gewerkt in de klas. De stoelen van de kinderen staan in de kring, met mijn stoel voor het bord. De boekjes liggen in een cirkel uitgestald op de tafel in het midden van de kring en de dagplanning van vandaag hangt klaar op het prikbord. Ik hang mijn jas over mijn stoel, zet mijn computer aan en haal het boek van de kleine gans en de herfstitems uit mijn tas. Ik kan niet wachten om het boek voor te lezen aan de klas.
Om kwart over acht druppelen de kleuters één voor één de klas binnen. Sommige zeggen enthousiast goedemorgen en hebben al een hoop te vertellen, sommige moeten nog even wakker worden. Als ik ze zo binnen zie wandelen, besef ik me altijd weer hoe bijzonder het is dat zij zo’n zeven uur per dag en drie dagen in de week aan mij worden overdragen en ik de verantwoordelijkheid voor hen draag. Best een grote taak als je het zo bekijkt.

Mijn leerkrachtengedrag heeft zoveel invloed op de kinderen en dat maakt het vak voor mij zo bijzonder. De manier waarop je kinderen ziet stralen als zij zich gezien en gehoord voelen. Dat je ze iedere dag weer een stukje ziet groeien, letterlijk en figuurlijk, maakt dat je iedere werkdag uit je bed komt en staat te trappelen om ze weer iets nieuws te leren, te vertellen of te laten zien. Als leerkracht maak je een verschil, als leerkracht maak je indruk en zorg je (hopelijk) voor een hele hoop positieve herinneringen voor later. Ieder woord, compliment, aai over de bol of daad is misschien datgene wat het kind nooit zal vergeten. Wat deed jouw juf of meester wat je nooit zult vergeten?

Verzamelen van positieve herinneringen

Wat ik nooit zal vergeten is dat ik naast mijn juf in de gymbus zat en dat we het hadden over de boeken die ik las en dat ik zo onder de indruk was van het boek wat zij aan het voorlezen was in de klas en dat ik ook een boek wilde schrijven. Mijn juf zei toen dat ze het knap vond dat ik zoveel boeken las en daardoor mijn woordenschat groot was en zij het wel voor zich zag dat ik een boek zou schrijven en dat zij mijn spelling wel wilde controleren.
Een mooie herinnering die mij er toe zette om te beginnen met schrijven en nooit te stoppen met lezen. Wat is jouw mooiste, beste, grappigste, waardevolste herinnering?

Afbeelding: Kindrebel – een kledingmerk met een boodschap.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

MAANdag: nieuwe maan in Leeuw

Aanstaande woensdag is het nieuwe maan in Stier. Weer een mooi moment om nieuwe intenties en wensen te maken voor de aankomende maand weten wij nu, welke invloeden en energie je kunt voelen, lees je hier.

Selfcaresunday: intimiteit

Iedere zondag delen wij een selfcare activiteit aan de stand van de maan. Handcoach Melissa Kamstra vertelt ons hoe wij de stand van de maan kunnen toepassen in ons leven door op het juiste moment de juiste dingen te ondernemen. Deze week: intimiteit.

Spotify herfst playlist

Luister nu naar de hippe huisvrouw herfst playlist ‘When life gives you leaves..’ en voel je knus op een koude, regenachtige herfstdag.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

MAANdag: laatste kwartier in Stier

We zijn in de laatste fase aangekomen van de maancyclus, het laatste kwartier oftewel afnemende maan. Na het hoogtepunt van de energieke volle maan, is het nu tijd om te ontspannen. Hoe dat zich uit met invloeden van de Stier, dat lees je hier.

Selfcaresunday: Yoga

Iedere zondag delen wij een selfcare activiteit aan de stand van de maan. Handcoach Melissa Kamstra vertelt ons hoe wij de stand van de maan kunnen toepassen in ons leven door op het juiste moment de juiste dingen te ondernemen. Deze week: yoga.

Wees teken een stapje voor

Het weer is heerlijk en we zijn veel buiten. We smeren ons goed in en drinken voldoende water, maar denk je er ook aan jezelf en anderen om je heen te controleren op teken? Download nu de app en wees teken een stapje voor.

Favoriete artikelen van september

Een lijstje met onze vijf favoriete artikelen van de maand september. Al wat oudere artikelen die nog steeds goed gelezen worden en een heerlijk lijstje met herfstfilms. Heb jij ze al gelezen?

Thuiswerken met een kind,
zo doet je dat

De grote vraag waar veel ouders op dit moment tegenaan lopen: ‘Hoe kan ik thuiswerken als mijn kind ook thuis is?’ Kan dit überhaupt? Wij zijn op onderzoek gegaan en zijn tot de volgende oplossingen gekomen, hopelijk werkt het ook voor jou.

6 x mindful voor thuis

Mindful hoeft niet alleen maar op de yogamat. Ook thuis kun je aan de slag met mindfulness, want zeg nou eerlijk soms voelen we allemaal wel eens wat onrust in ons lijf. Deze periode van veel thuis zijn is het geschikte moment om te oefenen met deze tips.

Goed voor de weerstand: op blote voeten lopen

Op blote voeten lopen is voor de één vanzelfsprekend en voor de ander een hoge uitzondering. Bij welke groep hoor jij? Wist je dat op blote voeten lopen goed is voor de weerstand en dat het daarnaast nog meer voordelen heeft?

5 x herfstfilms

Om alvast een beetje in de herfstsferen te komen; een lijstje met herfstfilms om bij op de bank te kruipen met een dekentje en een kopje kaneelthee in je handen. Steek wat kaarsjes aan en gaan. Kies een van de herfstfilms van dit lijstje op een regenachtige dag.

Uitgelegd: de eigenschappen van de planeten

Niet alleen jouw sterrenbeeld zegt iets over jou karakter en de manier waarop jij tegen het leven aankijkt, maar ook de planeten hebben invloed op gehad bij jouw geboorte. Om een inkijkje te geven welke planeet over welk sterrenbeeld en gebied gaat, hebben wij het hier een kort overzicht gemaakt.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Follow Friday: @ninapierson

Welkom bij onze Follow Friday, want sharing is caring. Een hippe huisvrouw houdt inspirerende en mooie accounts niet voor zichzelf, maar deelt deze met anderen. Iedere vrijdag delen wij een account waarvan wij vinden die het waard is om te volgen. Deze keer in Follow Friday: @ninapierson.

Een volle maan ritueel: zo doe je dat!

De maan is magisch en zodra je je begint te verbinden met die magische witte bol, zul je merken dat de cyclus van de maan invloed heeft op onze energie, emoties, herinneringen, je maandelijkse cyclus en stemming. Verbind je met de natuur, de kosmos en jezelf en maak jezelf dit volle maan ritueel eigen.

MAANdag: Volle maan in Waterman

Vanavond, vanaf 17.59 is het volle maan. Samen met de nieuwe maan, is de volle maan een hoogtepunt uit de maancyclus. Volle maan staat voor de alles-of-niets-fase en staat voor afronding, resultaat en dankbaarheid. Hoe dat tot uiting komt met invloeden van het teken Waterman, lees je hier.

MAANdag: hét antwoord op de vraag die veel vrouwen stellen.

Er komen veel vragen binnen over cyclisch leven en dan specifiek de vragen: ‘Volg ik de cyclus van de maan of mijn menstruatiecyclus? Wat nou als beide cycli niet synchroon lopen en is het mogelijk om deze gelijk te laten lopen?’ Hele goede vragen en de antwoorden geven we je hier.

De maancyclus en de menstruatiecyclus hebben veel overeenkomsten. Beide hebben een gemiddelde cyclus van 28 dagen, met daarin twee hoogtepunten. Volle maan, die gelijk staat aan de ovulatie en nieuwe maan die gelijk staat aan de periode van menstrueren. Daarnaast zijn beide cycli verdeeld in vier fasen.

Beide cycli naast elkaar

De maancyclus en de menstruatiecyclus zijn in vier fasen verdeeld. Zo heb je de nieuwe maan, wat staat voor nieuwe intenties oftewel je bent niet zwanger en de cyclus begint opnieuw, je menstrueert in deze fase. De wassende maan staat voor actie, je hebt je nieuwe intenties en nieuwe ideeën, oftewel je folliculaire fase, de rijping van de eicel. Volle maan staat voor het uitkomen van je wensen, de ovulatie en deze energie kun je al een paar dagen voor het hoogtepunt voelen, net als dat je de paar dagen vóór je ovulatie het vruchtbaarst bent. En ten slotte de afnemende maan, wat eigenlijk al begint na volle maan, na je ovulatie en is het tijd voor afronding, rust en reinheid.

Welke cyclus volg je eerst?

Vanaf het moment dat je begonnen bent met menstrueren tot het moment dat je in de menopauze terechtkomt, volg je altijd als eerst je menstruatiecyclus. Leer je lichaam kennen en voel aan wat je lichaam en geest nodig heeft. Heb je een onregelmatige cyclus, PCOS, een uitblijvende cyclus of andere hormonale problemen? Probeer deze dan op te lossen, want in veel gevallen is dat echt mogelijk. Een aanrader is het boek: ‘In the FLO’ van Alissa Vitti.
Het zou nogal tegenstrijdig zijn als je menstrueert, wat een periode van rust hoort te zijn. Een periode waarin je je meer terugtrekt en de maan zegt dat je moet pieken. Luister naar je lichaam, de maan komt later.

Is het mogelijk om je cyclus te beïnvloeden?

De vraag of je je cyclus kan beïnvloeden zodat je ‘gelijk’ loopt met de maan, is helemaal geen gekke vraag. Als je je verbonden voelt met de natuur en graag gelijk wilt lopen met moeder natuur, kun je proberen je cyclus te beïnvloeden. Dit houdt in dat je vaker naar de maan moet kijken, vaak als je thuis zit, met de gordijnen dicht, krijg je weinig mee van de energie van de maan. Wil je je cyclus beïnvloeden, kijk dan vaker naar de maan.
Een ander belangrijk punt is het wegnemen van licht en dan vooral het blauwe licht van je tablet, televisie, laptop en vooral: smartphone. Ga er niet mee naar bed en wordt er niet mee wakker. Minimaal een uur nadat je wakker wordt en voor je weer gaat slapen, laat dat ding liggen. Kijk naar buiten, zie het langzaam licht of donker worden en ga mee met het ritme van de natuur.

Heb je nog meer vragen over de maan? Stel je gerust. Dat kan hieronder het artikel of stuur ons een berichtje via de mail of Instagram. Fijne MAANdag.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Selfcaresunday: de natuur in

Iedere zondag delen wij een selfcare activiteit aan de stand van de maan. Handcoach Melissa Kamstra vertelt ons hoe wij de stand van de maan kunnen toepassen in ons leven door op het juiste moment de juiste dingen te ondernemen. Deze week: de natuur in.

Cadeautips voor een peuter

Cadeautjes zijn natuurlijk heel persoonlijk, maar op jonge leeftijd vaak nog wel leeftijdgebonden. We hebben in samenwerking met o.a. bol.com een lijstje met cadeautips gemaakt, omdat de meeste moeders (en tantes) dat wel kunnen gebruiken.

Deze vraag zou je jezelf iedere dag moeten stellen

Je hart volgen of je hoofd volgen? Keuzes maken is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Behoed jezelf voor impulsieve handelingen of gedachten. Stel jezelf daarom iedere dag en misschien wel vaker, dezelfde vraag.

Zelfzorgzondag: journalling

Iedere zondag delen wij een zelfzorg activiteit aan de stand van de maan. De maan staat deze zondag in het teken van Schorpioen. Het teken van diepe emoties, een energie die kan transformeren, maar ook een schaduwzijde heeft.

Zelfzorg zou eigenlijk een deel moeten uitmaken van je routine. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je ook beter voor anderen zorgen. Door dagelijks of wekelijks te wandelen, jezelf een massage te geven, op te laden door met vrienden te bellen of uitgebreid te koken, neem je even een stapje terug en doe je wat jij fijn vindt en wat jij op dit moment nodig hebt.

Gerelateerd artikel: Lees 'Op afstand voor je familie zorgen' 

Zelfonderzoek

Het is algemeen bekend dat de meeste vrouwen nog lang met onafgemaakte zaken rondlopen in hun hoofd. Misschien herken jij dit wel bij jezelf. Dat je een dubbel gevoel hebt bij een situatie op werk of dat je geen hoogte krijgt van een vriendin en allerlei scenario’s in je hoofd laat afspelen. Kortom: je maakt je er druk om. Te lang rondlopen met dit soort dingen kunnen je stress geven. Schrijf vandaag deze stress van je af.
Iemand met het sterrenbeeld Schorpioen laat zich niet snel misleiden en kijkt soms dwars door dingen heen. Zij hebben een soort zesde zintuig voor dit soort zaken. Profiteer vandaag van deze energie en doe wat (zelf)onderzoek, maar let op: steek je neus niet in andermans zaken.

Gerelateerd artikel: Lees 'Voorkom dat je ziek wordt met deze tips' voor wat extra zelfzorg

Maan in Schorpioen

Een rustige, verhelderende activiteit voor deze zelfzorgzondag is journalling. Pak een schriftje of een los blad en start met het antwoorden van de volgende vragen en wie weet komt er nog veel meer uit je pen. Schrijf op welke dingen je dwars zitten. Dit kunnen grote dingen zijn, maar ook de kleinste irritaties of gevoelens die je ervaart. Welke negatieve gevoelens (jaloezie, hebzucht, onmacht, woede) krijg je hierbij ? Hoe kun je het oplossen? Wat zit je precies dwars? Welke oordelen heb je?

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

MAANdag: Eerste kwartier

Vorige week maandag was het nieuwe maan in Kreeft, vandaag zijn we aangekomen bij het eerste kwartier. Als je leeft met de maan, is dit ook weer een nieuwe fase. Wat dat betekent leggen we in dit artikel uit.

Selfcaresunday: mediteren

Iedere zondag delen wij een selfcare activiteit aan de stand van de maan. Handcoach Melissa Kamstra vertelt ons hoe wij de stand van de maan kunnen toepassen in ons leven door op het juiste moment de juiste dingen te ondernemen. Deze week: mediteren.

Follow Friday: @kindrebel

Welkom bij onze follow friday, want sharing is caring. Een hippe huisvrouw houdt inspirerende en mooie accounts niet voor zichzelf, maar deelt deze met anderen. Iedere vrijdag delen wij een account waarvan wij vinden die het waard is om te volgen. Deze keer in follow friday: @kindrebel.

MAANdag: nieuwe maan in Maagd

Aanstaande donderdag 17 september om 13.00 is het nieuwe maan in Maagd. Tijd om te kijken naar de details in je leven en nieuwe intenties en wensen te maken voor de aankomende maand. Welke invloeden en energie je kunt voelen met de maan in Maagd, lees je hier.

Sinds we het boek ‘Leven met de maan’ van Yasmin Boland in huis hebben, bladeren we er iedere dag wel even in en zijn we al bezig geweest met onze nieuwe maan wensen. Dit boek zorgt voor zoveel herkenning, we zien onze persoonlijke eigenschappen terug, maar ook een bepaalde energie die we voelen deze maand. We zijn enorm nieuwsgierig geworden door deze mysterieuze lichtgevende bol en delen graag wat we al weten.

Gerelateerd artikel: Lees 'Slow living ochtendroutine' voor wat positieve verandering in je leven

Invloeden van Maagd

Een Maagd let op details en houdt van orde en heeft haar eigen specifieke manieren om dit te doen. Kijk deze maand weer eens wat scherper naar de details van je eigen leven. Maak de balans weer even op. Wat gaat goed, wat kan beter? Kijk vooral eens naar je ochtend- en avondroutine. Snoozen is zóó 2019 en bingewatchen is toch ook wel klaar? Deel je ochtend en avond eens anders in, voeg meer beweging, meditatie of persoonlijke ontwikkeling toe aan je dagelijkse routines. Invloeden van Maagd zijn daar erg geschikt voor. Je mentale en fysieke gezondheid staat centraal deze maand.
De invloeden van Maagd kun je ook voelen in behulpzaamheid. Vooral in de werksfeer kun je deze maand profijt hebben van anderen helpen. Neem eens een dienst over, haal een rondje koffie of bak eens een lekkere cake, gewoon zomaar.

Lees in mijn column 'Digitaal dieet' hoe ik mijn routines veranderde

Activiteiten deze maand:

 • Doe een nieuwe maan ritueel en schrijf je intenties voor deze maan op.
 • Neem je ochtend- en avondroutine eens onder de loep en vul deze aan met meer gezonde routines.
 • Start een nieuwe routine.
 • Schiet iemand te hulp, een bekende of onbekende.
 • Wees lief voor jezelf, Maagd kan ook kritisch zijn.
 • Zeg iedere dag tegen jezelf in de spiegel dat je van jezelf houdt en dat je trots op jezelf bent.
 • Doe een grote schoonmaak/opruimsessie in huis.
 • Betaal achterstallige rekeningen en orden paperassen.
 • Bak iets lekkers voor op werk.
 • Sta klaar voor een vriend of familielid die verhuisd of je hulp kan gebruiken met iets anders.

Weer even teruglezen waar de nieuwe maan in Leeuw over ging? En volle maan in Vissen kun je ook nog terugvinden.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Mediteren kun je leren

Wil je graag de voordelen ervaren van mediteren, maar heb je na vijf minuten al het idee dat je een uur met je ogen dicht zit? Of probeer je je gedachten één voor één weg te duwen tot het stil is en lukt het je niet om de rust te vinden? Lees dan deze how to, want mediteren kun je leren.

De kracht van kokosolie

Waar gebruik jij kokosolie voor? We twijfelden of dit een ‘food’ of een ‘beauty’ artikel zou worden, want we houden eigenlijk meer van kokosolie als beautyproduct. Valt je mond nu open van verbazing? Lees dan snel verder over de kracht van kokosolie.

Zelfzorgzondag: schilderen

Iedere zondag delen wij een zelfzorg activiteit aan de stand van de maan. De maan staat deze zondag in het teken van Leeuw, het teken wat onder andere gaat over plezier en kunstzinnigheid.

Zelfzorg zou eigenlijk een deel moeten uitmaken van je routine. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je ook beter voor anderen zorgen. Door dagelijks of wekelijks te wandelen, jezelf een massage te geven, op te laden door met vrienden te bellen of uitgebreid te koken, neem je even een stapje terug en doe je wat jij fijn vindt en wat jij op dit moment nodig hebt.

Gerelateerd artikel: Lees 'Slow living oefeningen' voor lekker langzaam aan gaan op je zondag

Iets met je handen doen

Tijd om de mouwen op te stropen en lekker buiten de lijntjes te gaan vandaag. Iets doen met je handen werkt rustgevend en ontspannend en dat is precies wat we willen bereiken op zelfzorgzondag. Laat alsjeblieft het idee los dat je kunstwerk netjes en perfect moet zijn, want dat moet het absoluut niet. Wil je helemaal los gaan vandaag, laat dan de kwasten achterwege. Dompel je vingers en handen in het verf. Voel, meng en smeer het uit. Wil je het grootser aanpakken vandaag? Verf een meubelstuk of muur die je een beetje zat bent een nieuwe kleur. Laat de leeuw los!

Gerelateerd artikel: Lees 'Sta jij al op de kop?' voor meer focus en fun 

Maan in Leeuw

Als je iets wil doen waar je zelfvertrouwen voor nodig hebt, is een dag met de maan in Leeuw een goede dag om eraan te beginnen. Speur Pinterest af naar iets wat je mooi vindt. Houd je van abstracte dingen of juist realistisch of heb je genoeg fantasie om zelf iets te bedenken? Koop een paar canvassen en verf en maak je eigen kunst. Alles kan kunst zijn, dus het is niet goed of fout. Geniet van de kunstzinnigheid van de Leeuw en maak er een creatieve zondag van. Deel je creaties hieronder of online en tag @hippehuisvrouw in je bericht.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

MAANdag: nieuwe maan in Kreeft

Vandaag, vanavond om 19.33 om precies te zijn, is het nieuwe maan in Kreeft. Weer een mooi moment om nieuwe intenties en wensen te maken voor de aankomende maand weten wij nu, want we zijn nog wel nieuw op maan-gebied.

Nieuwe maan ritueel: zo doe je dat

De maan is magisch en zodra je je begint te verbinden met die magische witte bol, zul je merken dat de cyclus van de maan invloed heeft op onze energie, emoties, herinneringen, cyclus (voor vrouwen dan) en stemmingen. Verbind je met de natuur, de kosmos en jezelf en maak jezelf dit nieuwe maan ritueel eigen.

Column: ‘New York, I love you’

New York, the city that never sleeps en de stad die voor altijd in mijn hart zit. Vandaag op 9/11 deze column. Ik ben ondersteboven van New York, van jongs af aan al. Hoe die fascinatie voor New York is ontstaan komt vertel ik je in deze column.

Vanaf groep drie riep ik al dat ik juf zou worden, een boek zou schrijven en in Amerika zou gaan wonen. Die drie dromen zijn nooit verdwenen. Eentje heb ik al waargemaakt: ik ben juf geworden. Een boek schrijven komt eraan, ik ben namelijk bijna klaar met een e-book over seksuele voorlichting op de basisschool. Niet bepaald het onderwerp waar ik over droomde, maar boodschap gaat me aan het hart. En in Amerika wonen zou ik dolgraag willen, maar mijn familie hier achterlaten wil ik eigenlijk niet. Het zal dus blijven bij reizen en er staan zeker nog een paar reizen op mijn bucketlist.

Gerelateerd artikel: Lees mijn vorige column: 'Alle ballen hooghouden doe ik niet meer'

Kleine meisjesdroom

Ik maakte kennis met New York door films. Als kind was ik al dol op films en bijna ieder weekend gingen wij naar de videotheek om films te huren. De films ‘Mathilda’ en ‘Home Alone 2: Lost in New York’ hebben de meeste indruk gemaakt. Laat mij rond kerst ook maar ronddwalen in New York, haha. Later verslond ik de serie ‘Friends’ en uiteraard ‘Sex and the City’, mijn ultieme meisjesdroom serie. Schrijfster in New York en de liefde van je leven vinden. Heerlijk Engels praten, koffie drinken en fashionable door New York lopen, zwijmel.
Hoewel ik dol ben op de natuur en rust, vind ik New York zo iconisch en prachtig. De gebouwen, de brede sidewalks, de diversiteit en als prachtig groen hart: Central Park. De stad die alles heeft en waar je alles kunt zijn. Ik heb het gevoel dat als je in Nederland sterk individualistisch bent of een uitgesproken kledingstijl hebt, je snel wordt gezien als excentriek of ‘raar’. In New York lijkt dat wel een voorwaarde te zijn om gezien te worden en ook daar werd ik verliefd op. Je kunt daar vrij en jezelf zijn, zonder als ‘gek’ of ‘raar’ te worden bestempeld.

Bijzondere reizen

De eerste keer dat ik naar New York ging, was op mijn eenentwintigste. Oud genoeg om op hoge hakken een bar in te gaan en een Cosmopolitan te drinken, net als in ‘Sex and the City’. Toen ik vanuit het vliegtuig de stad zag liggen, rolden de tranen van geluk over mijn wangen. New York, daar was en het dan en eindelijk was ik daar dan. Mijn stad. Ik herkende zoveel plekken uit films en series, het voelde als thuiskomen. De plattegrond had ik in mijn hoofd geprent en liep daar rond alsof ik er al jaren liep – alleen dan met open mond en vaak omhoog kijkend. Die week was memorabel. Er waren dagen dat we zonder jas liepen, met paraplu en er was een dag sneeuw. Ik kon mijn geluk niet op.

De tweede keer in New York was zeven jaar later, op mijn achtentwintigste. Samen met mijn liefje en onze dochter in mijn buik. We verbleven bij familie in Brooklyn en ontdekten de stad op een nieuwe manier. We voelden ons locals door boodschappen te doen als ieder ander, koffie te halen op de hoek van de straat en rondjes hard te lopen in het park in de buurt. Verliefd op New York, maar we voelde nog meer liefde voor de buurt waarin we verbleven, Brooklyn. Ik weet nog dat we hand in hand door Brooklyn Heights langs de Hudson fietsten en uitkeken op de duizenden lichtjes van Manhatten, de Brooklyn Brigde en het Statue of Liberty. Brooklyn has is all. Dus besloten we bij terugkomst onze dochter te vernoemen naar deze bijzondere reis (ook al was ik het grootste gedeelte van de reis een hormonenmonster die op tijd gevoed moest worden).

Gerelateerd artikel: Lees 'Sta jij al op de kop' voor een nieuwe kijk op het leven

Toekomstplannen

De droom om een camper roadtrip door Amerika te maken hebben hubby en ik allebei. Doordat hij vijf jaar in Amerika heeft gewoond, heeft hij ook vrienden daar, die hij graag nog eens wil bezoeken. Uiteraard willen we ook nog eens met onze Brooklyn naar Brooklyn. Het lijkt me fantastisch om een keer rond kerst daar heen te gaan, zo magisch. Schaatsen in Central Park en de grote kerstboom bij Rockefeller Center bekijken, gewoon de klassiekers ja. Heerlijk.
Tot die tijd heb ik mijn Statue of Liberty altijd bij me, getatoeëerd op mijn kuit, in Amsterdam laten zetten door een vrouw uit New York. Miss Liberty staat voor vrijheid en mensen accepteren, ongeacht hun afkomst, overtuigingen of mening. En natuurlijk mijn kleine Brooklyn, altijd aan mijn zijde.

Loads of Love,
Loes

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Selfcaresunday: de keuken in

Iedere zondag delen wij een selfcare activiteit aan de stand van de maan. Handcoach Melissa Kamstra vertelt ons hoe wij de stand van de maan kunnen toepassen in ons leven door op het juiste moment de juiste dingen te ondernemen. Deze week: de keuken in.

Follow Friday: @jenniefromtheblog

Welkom bij onze follow friday, want sharing is caring. Een hippe huisvrouw houdt inspirerende en mooie accounts niet voor zichzelf, maar deelt deze met anderen. Iedere vrijdag delen wij een account waarvan wij vinden die het waard is om te volgen. Deze keer in follow friday: @jenniefromtheblog.

Column: ‘Het zal de leeftijd zijn’

In mijn laatste jaar als twintiger heb ik een bucketlist afgewerkt, het onderste uit de kan gehaald en vooral veel genoten. Nu ik dertig ben, geniet ik wederom van de dingen die ik doe. Vooral van de dingen die vroeger echt niet ‘cool’ waren.

Uitgelegd: de eigenschappen van de planeten

Niet alleen jouw sterrenbeeld zegt iets over jou karakter en de manier waarop jij tegen het leven aankijkt, maar ook de planeten hebben invloed op gehad bij jouw geboorte. Om een inkijkje te geven welke planeet over welk sterrenbeeld en gebied gaat, hebben wij het hier een kort overzicht gemaakt.

Op het moment dat jij bent geboren stonden de planeten in een bepaalde stand, daarom is jouw geboortetijd in de astrologie zo belangrijk om jouw persoonlijke horoscoop te berekenen en af te lezen. De planeten verschuiven namelijk met de minuut. Heb je interesse in een persoonlijke horoscoop, stuur ons dan een berichtje.

Gerelateerd artikel: Lees over ' De vuurtekens in de Astrologie' 

Het lijstje met de planeten

 • De zon heerst over het dierenriemteken Leeuw en gaat over individualiteit, trots, succes en energie.
 • De maan heerst over het dierenriemteken Kreeft en gaat over je persoonlijkheid, je gevoel, je intuïtie, je cyclus, je rust en je wensen.
 • Mercurius heerst over het dierenriemteken Tweelingen en Maagd en gaat over communicatie, vaardigheden, leren en behendigheid.
 • Venus heerst over het dierenriemteken Stier en Weegschaal en gaat over vriendschap, luxe, artisticiteit, emoties en waarden en normen.
 • Mars heerst over het dierenriemteken Ram en gaat over dynamische energie, wilskracht, agressie en het libido.
 • Saturnus heerst over het dierenriemteken Steenbok en gaat over ambitie, vrijheid, beperkingen, structuur en realisme.
 • Jupiter heerst over het dierenriemteken Boogschutter en gaat over kansen, optimisme, financiën, welvaart, welzijn en gerechtigheid.
 • Neptunes heerst over het dierenriemteken Vissen en gaat over bovennatuurlijke krachten, idealisme, creativiteit, illusies en psychische energie.
 • Uranus heerst over over het dierenriemteken Waterman en gaat over toeval, spanningen, nieuws, kennis, waarzeggerij en uitvindingen.
 • Pluto heerst over het dierenriemteken Schorpioen en gaat over transformatie, hergeboorte, uitersten, seks, spiritualiteit en evolutie.
Gerelateerd artikel: Lees 'Nieuwe maan ritueel: zo doe je dat!' om het leven met de maan stap voor stap toe te passen in je leven

Wat kun je hier mee?

Aan de hand van je sterrenbeeld kun je kijken welke planeet daaraan gekoppeld is en of deze eigenschappen spelen in jouw leven. Je sterrenbeeld is hoe je van binnen bent. Je kunt ook met je geboortetijd je ascendant uitrekenen. Je ascendant is hoe je je toont aan de buitenwereld. Dan weet je al twee planeten, namelijk de zon (sterrenbeeld) en de maan (ascendant). Wil je meer weten? Stuur ons een bericht en wij berekenen en schrijven jouw persoonlijke horoscoop uit.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Zo stel je écht prioriteiten

Een hippe huisvrouw houdt veel ballen in de lucht. Je bent op de hoogte, je regelt je zaakjes en houdt ook nog eens bij wie er wanneer jarig is. Je zorgt voor het huishouden, de boodschappen en oja, vergeet je selfcare niet onderaan je lijstje niet. Prioriteiten stellen is belangrijk, lees hier hoe je écht prioriteiten stelt.

Selfcaresunday: begin, start, ga.

Iedere zondag delen wij een selfcare activiteit aan de stand van de maan. Handcoach Melissa Kamstra vertelt ons hoe wij de stand van de maan kunnen toepassen in ons leven door op het juiste moment de juiste dingen te ondernemen. Deze week: begin, start, ga.

Column: Help! Mijn kind heeft een hobby!

In het begin was het schattig, we noemden het ‘haar ding’, maar nu begin ik me toch een beetje zorgen te maken. Ik vraag mezelf af waarom zij vastloopt en zich niet verder ontwikkelt. Hoe lang zal deze fase duren? Help! Mijn kind loopt vast!

MAANdag: laatste kwartier in Tweelingen

We zijn in de laatste fase van de maancyclus aangekomen, het laatste kwartier oftewel afnemende maan. Na het hoogtepunt van de energieke volle maan, is het nu tijd om te ontspannen. Hoe dat zich uit met invloeden van de Tweelingen lees je hier.

Vorige week woensdag was volle maan in Vissen, het tweede hoogtepunt in de cyclus van de maan. De energie bouwde zich op en heeft voor afronding, resultaat en dankbaarheid gezorgd. Dat betekent dat aanstaande woensdag het laatste kwartier ingaat. Met het laatste kwartier in zicht kun je je vermoeid voelen. Je staat eigenlijk op een kruispunt. Welke weg sla je in? Wat neem je mee naar de nieuwe cyclus die over iets meer dan een week begint. Daarna is het tijd om te ontspannen en los te laten en ons voor te bereiden op de nieuwe maan (17 september). Adem maar een paar keer diep in en uit. Het laatste kwartier draait om kalmeren, zuiveren en ontspannen.

Gerelateerd artikel: Lees 'Mediteren kun je leren' voor ontspanning en diepgang

Laatste kwartier in Tweelingen

De maan neemt af en maakt zich weer kleiner voor nieuwe maan, een nieuwe cyclus waar je weer start met nieuwe intenties. Komen er de komende week conflicten op je pad, geef het dan aandacht. Rond het af en neem de lessen hieruit mee.
Door de invloeden van het sterrenbeeld Tweelingen kun je sterk voelen dat je bij anderen wil zijn, contact wil maken en graag naar de ander wil luisteren. Doe dit ook vooral. Luister en speel in op de behoeften van anderen, dit zal je gemakkelijker afgaan dan anders. Het kan je ego een boost geven, om je nodig te voelen. De planeet Mercurius, die bij het dierenriemteken hoort gaat over gedachten. Om letterlijk en figuurlijk lucht bij je gedachten te krijgen, is wandelen een goede activiteit.

De vorige keer stond het laatste kwartier in het teken van Stier, mocht je dat nog even willen teruglezen. Soms is er wat afstand nodig om te beseffen welke energieën je een bepaalde fase voelde, vooral als je het leven met de maan stap voor stap in je leven aan het toepassen bent.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Selfcaresunday: plantjes verzorgen

Iedere zondag delen wij een selfcare activiteit aan de stand van de maan. Handcoach Melissa Kamstra vertelt ons hoe wij de stand van de maan kunnen toepassen in ons leven door op het juiste moment de juiste dingen te ondernemen. Deze week: plantjes verzorgen.

Slow living ochtend routine

Je kunt je dag op verschillende manieren beginnen. En een goed begin is het halve werk en haastige spoed is zelden goed. Dat zegt al genoeg, toch? Go slow, ook in de ochtend. Neem in de ochtend de tijd en je plukt er de hele dag de vruchten van.

Selfcaresunday: Moederdag

Iedere zondag delen wij een selfcare activiteit aan de stand van de maan. Handcoach Melissa Kamstra vertelt ons hoe wij de stand van de maan kunnen toepassen in ons leven door op het juiste moment de juiste dingen te ondernemen. Deze week: Moederdag.

5 x herfstfilms

Om alvast een beetje in de herfstsferen te komen; een lijstje met herfstfilms om bij op de bank te kruipen met een dekentje en een kopje kaneelthee in je handen. Steek wat kaarsjes aan en gaan. Kies een van de herfstfilms van dit lijstje op een regenachtige dag.

Lekker naar je gevoel luisteren als je naar de tikkende regen op het raam kijkt. Het wordt al eerder donker, het is vaker nat dan droog en je hebt alweer wat truien uit de kast gehaald. We hopen natuurlijk nog op een heerlijke nazomer, maar wie weet is de herfst al stiekem begonnen. Om alvast in de herfstsferen te komen kun je deze films opzetten.

Gerelateerd artikel: Lees in de 'Maak het knus voor jezelf' in de zelfzorgzondagreeks

Autumn in New York

Pak niet alleen je trui en een dekentje, maar ook wat zakdoekjes. Deze film gaat over de 48-jarige playboy, gespeeld door Richard Gere, die een 21-jarige vrouw met een tumor, Winona Ryder, ontmoet. Hij gelooft niet in echte liefde en zij brengt daar verandering in. Zwijmel.

You’ve got mail

Een klassieker, deze film met Tom Hanks en Meg Ryan. Twee concurrerende ondernemers raken aan de praat via de mail en krijgen een band. Deze film moét je echt gezien hebben, zo romantisch.

Mona Lisa smile

Een film over een docent die lesgeeft aan een groep vrouwen die van plan is te trouwen en huisvrouw te worden. Zij hoopt haar studenten meer te bieden, maar niet iedereen is het daarmee eens.

Remember the Titans

Een film die zoveel kracht overbrengt. Een prachtige film over een coach die te maken krijgt met raciale spanningen nadat een zwarte en een witte school zijn gefuseerd. Je voelt de eenheid, het teamverband en de kracht van de coach van je beeld af spatten. De meeste mannen die wij kennen vinden deze film ook leuk om te kijken.

The Addams family

Eentje uit de oude doos en je moet ervan houden, maar Halloween hoort wel bij herfst. Een rijke, excentrieke familie, de gekke versie van het stereotype familie en daarom heerlijk vermaak.

Heb jij nog leuke tips? Sharing is caring. Deel je tips in de reacties onderaan dit artikel.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Selfcaresunday: spelletje spelen

Iedere zondag delen wij een selfcare activiteit aan de stand van de maan. Handcoach Melissa Kamstra vertelt ons hoe wij de stand van de maan kunnen toepassen in ons leven door op het juiste moment de juiste dingen te ondernemen. Deze week: spelletje spelen.

Onze favo duurzame producten voor in de keuken

Stap voor stap duurzamer worden, investeren in spullen waar je langer mee doet, kan hergebruiken en waarbij je weinig of geen afval produceert. Wij zetten onze favo duurzame producten op een rij, welke heb jij al in je keuken?

Selfcaresunday: bellen

Iedere zondag delen wij een selfcare activiteit aan de stand van de maan. Handcoach Melissa Kamstra vertelt ons hoe wij de stand van de maan kunnen toepassen in ons leven door op het juiste moment de juiste dingen te ondernemen. Deze week: bellen.

Zelfzorgzondag: maak het knus

Iedere zondag delen wij een zelfzorg activiteit aan de stand van de maan. De maan staat deze zondag in het teken van Stier, het teken wat gaat over routine, gezelligheid en aarden. Omarm de verandering van het seizoen en maak het thuis knus voor jezelf.

Zelfzorg zou eigenlijk een deel moeten uitmaken van je routine. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je ook beter voor anderen zorgen. Door dagelijks of wekelijks te wandelen, jezelf een massage te geven, op te laden door met vrienden te bellen of uitgebreid te koken, neem je even een stapje terug en doe je wat jij fijn vindt en wat jij op dit moment nodig hebt.

Gerelateerd artikel: Lees 'Onze favo duurzame producten voor in de badkamer' om met een goed gevoel voor jezelf te zorgen.

Boek, dekentje, kaarsjes

Natuurlijk hopen we nog op een Indian Summer, maar de laatste weken is het alweer wat vroeger donker en de regen en wind voelen alweer alledaags. Stiekem krijgen we best wel weer zin in de herfst. Weer lekker coconnen, mooie herfstkleuren zien, thee drinken zonder zweetaanvallen en wat denk je van sjaals om je nek en dekentjes op de bank. Misschien wil je er nog absoluut niet aan denken, maar het komt er toch echt weer aan. Wij zitten al dagen online naar plaatjes van mooie herfstbomen en winterjassen te kijken. De herfstsfeer zit er hier goed in.

Gerelateerd artikel: Lees ' 5 x herfstfilms' om het nóg knusser te maken thuis

Maan in Stier

Door de invloeden van Stier te benutten maak je het lekker knus voor jezelf deze zondag. Accepteer de donkere avond, laat het buitenleven beetje bij beetje los. Steek gezellig wat (geur)kaarsjes aan of doe bijvoorbeeld een kaneel aroma in je diffuser, pak een goed boek of kijk een herfstige of hopeloos romantische film terwijl je heerlijk onder je fleecedekentje zit met je handen om een warm kopje thee.

Meer lezen over de maan? Lees hier over volle maan in Vissen, vuurtekens of hoe je een nieuwe– of volle maan ritueel doet.

Fijne zondag, xx

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Onze favo duurzame producten voor in de badkamer

Stap voor stap duurzamer worden, investeren in spullen waar je langer mee doet, kan hergebruiken en waarbij je weinig of geen afval produceert. Wij zetten onze favo duurzame producten op een rij, welke heb jij al in huis?

Column: De laatste keer

Het is iets langer dan een maand dat we vanuit het kabinet de maatregelen te horen kregen en sindsdien ziet mijn leven er best anders uit. Ik zat naar buiten te kijken, naar de rust op straat en begon na te denken over mijn laatste keren toen alles nog ‘normaal’ was.

Selfcaresunday: wandelen

Iedere zondag delen wij een selfcare activiteit aan de stand van de maan. Handcoach Melissa Kamstra vertelt ons hoe wij de stand van de maan kunnen toepassen in ons leven door op het juiste moment de juiste dingen te ondernemen. Deze week: wandelen.

5 x prentenboeken die rijmen

Dat kinderen baat hebben bij voorgelezen worden, dat weten we allemaal. Nóg leuker zijn verhalen die rijmen. Rijmen helpt kinderen het klankbewustzijn ontwikkelen, wat hen helpt bij het leren lezen. Wij hebben een lijstje gemaakt met een top 5 van onze favoriete prentenboeken die rijmen.

Wist je dat je woorden of zinnen die rijmen makkelijker onthoud? Denk maar aan slogans van reclames of rijmpjes en versjes van vroeger. Wedden dat die altijd nog in je hoofd zitten? Kinderen zijn dol op woorden die rijmen. Opeens komt er zo’n ‘eureka-moment’ en glunderen ze als je voorleest of wanneer zij de rijmwoorden kunnen nazeggen. Dit zijn onze favoriete prentenboeken op rijm.

Gerelateerd artikel: Lees 'Podcasts voor ouders' en wordt geïnspireerd 

De Gruffalo

Dit heerlijke boek is echte must have op iedere boekenplank. Het is voorspelbaar, maar ook weer niet. Grappig en het rijmt. Heb jij deze al in huis?

Je hebt nog een deel van de Gruffalo, deze heet: ‘Het kind van de Gruffalo’. Net zo leuk!

Retteketet! We gaan nog niet naar bed!

Over een stelletje knuffeldieren die nog niet naar bed willen, maar uiteindelijk toch overstag gaan omdat er voorgelezen wordt. Perfect boekje om voor te lezen voor de kindjes naar bed toe gaan.

Leuk om cadeau te doen aan een peuter, die willen nog wel eens liever wakker blijven.

De leeuw in de muis

Een boek over een muis dat zo moedig wil zijn als een leeuw. Verrassend, heerlijk om rijm, dus de zinnen vliegen over je tong. Een boek met een mooie boodschap voor kinderen. Een aanrader als je het ons vraagt.

Hé, wie zit er op de wc?

Er staan een hoop dieren in de rij van de wc, de nood is hoog, houden de dieren het droog?

Leuk om te lezen als je begint met zindelijkheidstraining.

Boer Boris

De boeken van boer Boris zijn allemaal geschreven op rijm en echt favoriet. De verhalen zijn een leuk inkijkje in het boerenleven en kinderen identificeren zich snel met deze blonde knul. Er zijn verschillende boeken geschreven, welke is jouw favoriet?

BoekenBoeken
Dit zijn onze laatste berichten:

Slow living oefeningen

Weinig tot geen afleiding van de buitenwereld, want zo goed als alles is dicht. Misschien is het fijn om wat rustiger aan de te doen, zoals we in het artikel ‘Go with the slow’ al omschreven. Deze activiteiten passen bij deze slow living levensstijl.

Het nieuwe normaal

Het nieuwe normaal speelt zich grotendeels binnenhuis af. Sinds de maatregelen omtrent het Coronavirus werken we thuis, onderwijzen we thuis en zijn we veel thuis. Deze nieuwe situatie vraagt om een nieuwe standaard, dus leg de lat niet te hoog voor jezelf.

Goed voor de weerstand: op blote voeten lopen

Op blote voeten lopen is voor de één vanzelfsprekend en voor de ander een hoge uitzondering. Bij welke groep hoor jij? Wist je dat op blote voeten lopen goed is voor de weerstand en dat het daarnaast nog meer voordelen heeft?

MAANdag: Volle maan in Vissen

Aanstaande woensdag om 7.22 is het volle maan. Samen met de nieuwe maan, is de volle maan een hoogtepunt uit de maancyclus. Volle maan staat voor de alles-of-niets-fase en staat voor afronding, resultaat en dankbaarheid. In dit artikel lees je hoe dat tot uiting komt met invloeden van het teken Vissen.

Het boek van Yasmin Boland, ‘Leven met de maan’ is zo’n boek wat je er vaak bij pakt om weer even focus te krijgen op je intenties. Een hoogtepunt in de maancyclus is de volle maan. De maan die eigenlijk de meeste indruk maakt, door zijn grootte, het licht en zijn aantrekkingskracht. Je kunt de energie van de volle maan een paar dagen voor het hoogtepunt al voelen, de energie van het teken Vissen is een beetje nostalgisch.

Gerelateerd artikel: Lees ‘Een volle maan ritueel doe je zo!’

Volle maan in Vissen

Deze volle maan doet het vooral goed bij mensen met het sterrenbeeld Stier, Kreeft, Maagd, Schorpioen, Steenbok en Vissen. Voor alle andere sterrenbeelden kan het een uitdaging zijn. Het is een buitengewoon mystieke maan, probeer in contact te komen met je spirituele kennis. Probeer eens een volle maan ritueel of kom meer te weten over jouw persoonlijke horoscoop. Heb je hier interesse in, dan kun je ons een bericht sturen en jouw persoonlijke horoscoop bestellen, die je krijgt in een mooi pdf-document.

Je zult je de dagen rondom volle maan misschien wat vermoeid voelen. Ook je verstand kan zijn kracht wat verliezen, want er heerst een energie die gaat over verbeelding. Binnen familiere kringen kun je je gastvrij voelen en deze positieve energie kan aanstekelijk werken. Pas op met wat je naar binnen werkt (alcohol, cafeïne, medicatie), dit kan een sterker effect hebben. Vissen regeert de voeten en de tenen. Loop de dagen rondom volle maan minder en draag comfortabele schoenen.

Volle maan ritueel

Klik hier voor het volledige volle maan ritueel, maar houd je het klein, dan kun je de volgende vragen voor jezelf opschrijven:

 • Ben ik de afgelopen tijd te dromerig geweest? Heb ik hierdoor fouten gemaakt?
 • Ben ik te gevoelig of te kwetsbaar geweest?
 • Ben ik te volgzaam geweest?
 • Heb ik elke dag gemediteerd? Zo nee, waarom niet?
 • Heb ik mijn dromen en voorgevoelens gevolgd?
BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Selfcaresunday: een voetmassage

Iedere zondag delen wij een selfcare activiteit aan de stand van de maan. Handcoach Melissa Kamstra vertelt ons hoe wij de stand van de maan kunnen toepassen in ons leven door op het juiste moment de juiste dingen te ondernemen. Deze week: een voetmassage.

Podcasts voor ouders

De opvoedboeken kennen we allemaal wel. Net als de methoden van bekende opvoedgoeroe’s. Wat wij willen horen zijn verhalen van échte ouders, met échte verhalen en diverse manieren van aanpakken die misschien wél passen bij jouw kind en jouw gezin. Deze fijne podcasten stellen je gerust, zorgen voor vermaak en inspiratie, dit lijstje met podcasts zijn speciaal voor ouders.

Opvoeden op zonder oordeel

“Wat mooi zeg!”, hoe vaak zeggen wij dit wel niet tegen onze kinderen als zij een tekening hebben gemaakt of een toren van Duplo laten zien. Een zin met een oordeel, maar met weinig betekenis. Probeer wat minder te oordelen en wat meer te opvoeden.

Zelfzorgzondag: plannen maken

Iedere zondag delen wij een zelfzorg activiteit aan de stand van de maan. De maan staat deze zondag in het teken van Steenbok, het teken wat gaat over werk en doelen. Geen lazy sunday vandaag, deze zondag is geschikt om plannen te gaan maken.

Zelfzorg zou eigenlijk een deel moeten uitmaken van je routine. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je ook beter voor anderen zorgen. Door dagelijks of wekelijks te wandelen, jezelf een massage te geven, op te laden door met vrienden te bellen of uitgebreid te koken, neem je even een stapje terug en doe je wat jij fijn vindt en wat jij op dit moment nodig hebt.

Gerelateerd artikel: Lees 'Deze vraag zou je jezelf iedere dag moeten stellen' voor een betekenisvol leven

Niks geen lazy sunday

Zelfzorg gaat niet alleen om ontspanning en lui om de bank hangen. Vandaag is juist geen goede dag om lui te zijn, de invloeden van Steenbok is een verstandige houding. Niet te ernstig, maar wel serieus. Orden je gedachten, bedenk wat je wil en ga aan de slag. Door het regenachtige weertje is het eigenlijk perfect om lekker je huis op te ruimen vandaag. Te unpluggen en ga even zitten met je agenda en plan de komende maand in op het gebied van afspraken, werkdoelen, maaltijden en ontspanning.

Maan in Steenbok

Steenbok is één van de meest geordende en ambitieuze tekens. Het is vandaag een goede dag om een plan te maken, misschien zelfs wel plan voor de lange termijn, om je leven weer op de rails te krijgen. Waar wil je ook alweer naar toe? Wat zijn je doelen? Ga op zoek naar vacatures en solliciteer. Vandaag heb je de maan aan jouw kant staan.

Journal opdracht: schrijf op waar je vandaan komt, wat je successen zijn en wat je wilt bereiken. Dit kan zijn op gebied van werk, gezin, maar ook op het gebied van ontspanning of plezier (houd de nieuwe maan in Leeuw in je achterhoofd). Plan een leuke roadtrip door Nederland of bedenk manieren om vrienden en familie te zien in deze coronaperiode.


Dit zijn onze laatste artikelen:

Selfcaresunday: opruimen

Iedere zondag delen wij een selfcare activiteit aan de stand van de maan. Handcoach Melissa Kamstra vertelt ons hoe wij de stand van de maan kunnen toepassen in ons leven door op het juiste moment de juiste activiteiten te ondernemen. Deze week: orde.

Column: Een week zonder Instagram

Een week geleden ging ik op een digitaal dieet en verwijderde ik Instagram van mijn telefoon. Ik houd jullie op de hoogte van mijn ervaringen op dit avontuur, want het brengt best wel wat gevoelens teweeg. Na een week zonder Instagram een update.

Op de hoogte zónder social media

Zoek je naar het balans tussen een digitaal dieet en op de hoogte zijn van je favoriete bloggers en contact houden met je vrienden en familie? Beperk de overvloed en blijf op de hoogte van wat écht belangrijk is voor jou met deze tips.

De vuurtekens in de astrologie

Het alfabet van de astrologie, zo worden de tekens, de planeten, de huizen en de aspecten samen genoemd. Al deze factoren geven een beschrijving van een karakter, een gevoel of de energie die je voelt. Deze keer hebben we het over het vuurteken.

Er zijn vier tekens in de astrologie: vuur, water, aarde en lucht. De dierenriemen zijn hieronder verdeeld en kunnen in grote lijnen al iets over het karakter van iemand zeggen.

 • Vuur: Leeuw, Ram en Boogschutter.
 • Water: Kreeft, Schorpioen en Vissen.
 • Aarde: Steenbok, Maagd en Stier.
 • Lucht: Waterman, Weegschaal, Tweelingen.
Gerelateerd artikel: Lees ' MAANdag: nieuwe maan in Leeuw' en ontdek wat dit vuurteken kan doen voor jou deze maand.

Leeuw, Ram en Boogschutter

De drie sterrenbeelden die onder het vuurteken vallen zijn verbonden met het woord ‘passie’. Het enige teken dat licht geeft en dat zul je merken aan de energie die zij geven. Ze zijn gedreven, eerlijk en optimistisch. Ze laten zich niet makkelijk uit het veld slaan en geloven in zichzelf en de ander. Het vuurteken denkt groots en ziet mogelijkheden, maar vergeet daardoor soms de kleine, concrete dingen in het leven.
Het vuurteken houdt ook wel van aandacht en in de spotlight staan, van complimenten kun je een vuurteken letterlijk zien groeien en doen zij nog harder hun best. Wel hebben zij de ruimte nodig om zichzelf te zijn en kan het zijn dan zij zich van tijd tot tijd even terugtrekken.

Sterrenbeeld vs ascendant

Ben jij een vuurteken en herken je wel een aantal dingen, maar voelt het toch niet helemaal als jij? Dat is helemaal niet gek. We hebben allemaal ons sterrenbeeld, dit is berekend aan de hand van de dag van het jaar waarop we geboren zijn. Dat is hoe we van binnen zijn. Hoe we onszelf presenteren aan de buitenwereld en hoe we reageren, dat komt meer vanuit je ascendant, die wordt bepaald aan de hand van je geboortetijd. Dit kan dus een mix van bepaalde sterrenbeelden en tekens zijn, waardoor niet alles voor jou hoeft te gelden. Nieuwsgierig wat jouw ascendant is, bereken deze hier. Herken je jezelf of juist helemaal niet? Laat een reactie achter onder dit artikel.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

De regels van vriendschap

Het mooie van vriendschap, of zelfs een relatie in het algemeen, de regels bepaal je zelf. Wanneer heb jij voor het laatst nagedacht over waarom jullie vrienden zijn en wat jullie ‘ongeschreven’ regels zijn?

Go with the slow

In plaats van go with the flow, neem jij even een stapje terug. Go with the slow is geen momentje selfcare, maar een leven vol selfcare. Kiezen voor innerlijke balans en betekenisvolle momenten in je leven kan heel simpel. Lees snel hoe wij ‘slow leven’.

Zo ga je op een digitaal dieet

Disconnect to connect, off the grid, meer focus, minder afleiding, hoe je dat doet? Door te starten met een digitaal dieet. Volg de kleine stappen voor een groot effect.

MAANdag: nieuwe maan in Leeuw

Aanstaande woensdag is het nieuwe maan in Leeuw. Weer een mooi moment om nieuwe intenties en wensen te maken voor de aankomende maand. Welke invloeden en energie je kunt voelen met de maan in Leeuw, lees je hier.

Sinds we het boek ‘Leven met de maan’ van Yasmin Boland in huis hebben, bladeren we er iedere dag wel even in en zijn we al bezig geweest met onze nieuwe maan wensen. Dit boek zorgt voor zoveel herkenning, we zien onze persoonlijke eigenschappen terug, maar ook een bepaalde energie die we voelen deze maand. We zijn enorm nieuwsgierig geworden door deze mysterieuze lichtgevende bol en delen graag wat we al weten.

Gerelateerd artikel: Lees 'MAANdag: nieuwe maan in Kreeft' over de invloeden van vorige maand

Nieuwe maan

Het doel van de maanrituelen is het manifesteren van je dromen. De nieuwe maan kan aanvoelen als een rustige tijd, maar eigenlijk is het de start van iets nieuws. In deze fase plant je de zaden van je dromen en ben je bezig met een schone lei, potentie en dromen.
Je dromen, wensen of intenties maak je aan de hand van de dierenriem waar de maan zich in bevind, zo werk je iedere maand aan een ander aspect van je leven.

Gerelateerd artikel: Lees ' Een nieuwe maan ritueel: zo doe je dat' om je intenties waar te maken

Invloeden van het sterrenbeeld Leeuw

Een leeuw houdt van een podium en van aandacht. Het is helemaal niet gek om jezelf aankomende maand in de spotlights te zetten. Vier het leven en schroom niet om dit uitbundig te doen. Onderzoek je kwaliteiten, maak indruk op anderen, laat je zien. Een leeuw kan wel eens opscheppen, maar dit is geen arrogantie. Dit vergt juist moed, laten zien wat je in je mars hebt. Laat de leeuw in jou zien en open je hart. Geniet van de roes die in de lucht hangt, laat het serieuze, volwassen gedoe een beetje los en geniet.
Het sterrenbeeld Leeuw gaat samen met de zon, de warme, stralende zon. Deze maand draait om warmte. Dit kun je terugvertalen naar lief zijn voor anderen, goede daden verrichten en iemand in het zonnetje zetten.

Gerelateerd artikel: Lees ‘Een volle maan ritueel: zo doe je dat’ het andere hoogtepunt van de maancyclus

Activiteiten voor aankomende maand:

 • Deze tijd is ook geschikt om op vakantie te gaan. Fantaseer over waar je heen wilt gaan en ga een paar dagen weg, al is het in eigen land.
 • Zet plezier deze maand bovenaan je to do-lijstje.
 • Geef wat vaker een oprecht compliment, leeuwen groeien hiervan.
 • Trek kleding aan waar je je sexy in voelt.
 • Flirt! Laat de leeuw in je los, je bent nooit te oud en te getrouwd om te flirten.
 • Ontdek je creatieve kant of probeer iets nieuws. Wat betekent creativiteit voor jou, uit het zich in kunst maken, schrijven, organiseren of fantaseren?
 • Verricht een een goede daad en neem de lof met open armen in ontvangst.
 • Werk aan je zelfvertrouwen. Doe iets nieuws.
 • Werk aan je leiderschap. Volg een cursus, lees er een boek over en probeer nieuwe dingen uit, op werk of thuis.
 • Neem een massage, verwen jezelf.
 • Verwen een ander. Bereid een lekkere maaltijd of geef een dagje sauna cadeau.

Los van de dierenriem, hebben nog veel meer aspecten invloed op de energie die jij voelt van de maan. Het alfabet van de astrologie wordt dat genoemd en bestaat uit de tekens van de dierenriem, de planeten, huizen en aspecten, maar daarover komt later meer online. Wij doen het stap voor stap en nemen jou stap voor stap mee. Ben je zo nieuwsgierig geworden dat je niet wachten? Ontdek het dan zelf en bestel het boek via de deze link.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Column: Digitaal Dieet

Je zal er zelf ook wel al een paar keer over hebben nagedacht. Even offline, even geen social media, even minder doelloos scrollen op je telefoon. Of het nou op social media, online shoppen of whatsappen is, we kunnen ons erin verliezen. Ik ga op een ‘digitaal dieet’ en neem je mee op dit avontuur.

6 x mindful voor thuis

Mindful hoeft niet alleen maar op de yogamat. Ook thuis kun je aan de slag met mindfulness, want zeg nou eerlijk soms voelen we allemaal wel eens wat onrust in ons lijf. Deze periode van veel thuis zijn is het geschikte moment om te oefenen met deze tips.

Sta jij al op de kop?

Deed jij de handstand ook toen je kind was? Waarom nu eigenlijk niet meer? De handstand heeft namelijk veel voordelen voor je lijf en is makkelijk thuis te oefenen. Dus, waar wacht je op en sta op je kop!

Selfcaresunday: intimiteit

Iedere zondag delen wij een selfcare activiteit aan de stand van de maan. Handcoach Melissa Kamstra vertelt ons hoe wij de stand van de maan kunnen toepassen in ons leven door op het juiste moment de juiste dingen te ondernemen. Deze week: intimiteit.

Selfcare zou eigenlijk een deel moeten uitmaken van je routine. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je ook beter voor anderen zorgen. Door dagelijks of wekelijks te wandelen, jezelf een massage te geven, op te laden door met vrienden te bellen of uitgebreid te koken, neem je even een stapje terug en doe je wat jij fijn vindt en wat jij op dit moment nodig hebt.

Gerelateerd artikel: Lees 'Momlife: Ik wil andere moeders met PCOS inspireren'

Intimiteit in coronatijd

In een eerder artikel schreven we over het nieuwe normaal, er is namelijk een hoop veranderd in de omgang met elkaar. Er zijn zelfs mensen die hun familie al een half jaar of langer niet hebben gezien of hebben vastgehouden. Als vrijgezel zul je ook veel minder fysiek contact hebben gehad de afgelopen maanden, terwijl fysiek contact, intimiteit belangrijk is voor een mens. Van aanrakingen wordt je namelijk blij, ervaar je minder stress en heb je een beter afweersysteem. Knuffelen loont dus.

Gerelateerd artikel: Lees 'De regels van vriendschap' 

Maan in Kreeft

Melissa vertelt ons dat het sterrenbeeld Kreeft graag in z’n huisje kruipt en samen zijn fijn vindt. Het is een sensueel teken, ideaal om intimiteit met een partner op te zoeken vandaag. Heb je geen partner, dan kun je altijd lekker tegen een familielid aanleunen tijdens een film of knuffel je huisdier. Zoek een coronabuddy en knuffel gezellig met die ene vriend of vriendin om je stressniveau op peil te houden.

Fijne zondag, xx


Dit zijn onze laatste artikelen:

Gezonde huisgenoten

Planten zijn niet alleen leuk om naar te kijken, ze kunnen ook nog eens goed voor je gezondheid zijn. Haal deze gezonde huisgenoten in huis en pluk er de vruchten van.

Krokodillenpannenkoeken

Gezond eten is nog nooit zo leuk geweest met deze lekkernij. Zijn hartige pannenkoeken jouw favoriet of eet je kind weinig groente? Verstop de groente dan in een pannenkoek!

Thuiswerken met een kind, zo doe je dat!

De grote vraag waar veel ouders op dit moment tegenaan lopen: ‘Hoe kan ik thuiswerken als mijn kind ook thuis is?’ Kan dit überhaupt? Wij zijn op onderzoek gegaan en zijn tot de volgende oplossingen gekomen, hopelijk werkt het ook voor jou.

Column: ‘Alle ballen hoog houden doe ik dus niet meer’

Het einde van de zomervakantie komt in zicht en ik voel mijn focus al langzaam verschuiven. Voorheen zou ik alle ballen proberen hoog te houden, maar dat doe ik dus niet meer.

Deze zomer ben ik veel bezig geweest met schrijven en actief online aanwezig zijn. Ik geniet ervan en ik zou wel willen dat ik hier mijn geld mee zou kunnen verdienen, maar het heeft zeker ook een schaduwkant. Ik zit hierdoor toch meer op mijn telefoon dan ik zou willen. Naast dat het contact met volgers mij veel energie geeft, kost het mij ook energie. Ik heb een extra to do-list in mijn hoofd met wat ik nog wil delen, welke foto ik waarvoor kan gebruiken en vaak vraag ik me af of mijn boodschap wel overkomt.

Gerelateerd artikel: Lees mijn vorige column 'Het zal de leeftijd zijn'

Wat is mijn boodschap eigenlijk?

Een vraag die ik mezelf iedere dag wel stel. Wat is nou eigenlijk mijn boodschap? Bij anderen is (of lijkt) het zo duidelijk. Zij hebben hun account ingericht naar hun beroep, passie of levensstijl en het is overduidelijk waarom je haar of hem volgt. Als ik naar mijn account kijk, zie ik veel verschillende dingen en ik vraag me vaak af, waarom volgen mensen mij eigenlijk? Wat zien zij als mijn boodschap of rode draad?
Wat ik zie als mijn kracht, maar wat ook mijn valkuil kan zijn, is dat ik ook heel veel verschillende dingen leuk vind en ook veel kan. Soms te veel. Terwijl ik dit typ, heb ik er een poll op Instagram uit gegooid om hier wat antwoorden op te krijgen. Easy does it.

De focus verschuift

Zes weken lang lag mijn focus online, op het creëeren van content en naar buiten treden, terwijl de maan in Kreeft eigenlijk aangeeft dat het beter is om terug naar de basis te gaan. Het knaagde ook wel een beetje afgelopen maand. Vooral de vraag, wat wil ik nou? Ik merk nu gewoon dat mijn focus enorm verschuift. Online zijn is leuk, maar juf zijn vergt ook veel energie en ik wil mijn werk goed doen. Ik wil er zijn voor de kinderen. Niemand heeft iets aan een halve juf en halve content. Alle ballen hoog houden doe ik niet meer, ik ben dat aan niemand verschuldigd. Alles wat ik doe, doe ik voor mezelf. Het zal dus wat minder gaan worden hier, mijn juffenleven roept en de eerste weken zijn ‘gouden weken’. Doe je die eerste weken goed, dan heb je daar het hele jaar profijt van, dus dat ga ik doen.

Gerelateerd artikel: Lees 'Zo ga je op een digitaal dieet.'

Digitaal dieet

Ik deed het al eens eerder, een digitaal dieet. Wat minder online, wat meer aanwezig. Wat meer doen wat écht belangrijk is. Wandelen en yoga doen zonder het aan anderen te laten zien. Schrijven van belangrijkere dingen dan artikelen op mijn site. Moeder zijn, vrouw zijn, vriendin en juf zijn, zonder het te laten zien online. Altijd weer een spannend moment, want ik vind het delen en verbinden met anderen zo leuk, maar de Kreeft in mij roept nu heel hard: ‘Terug naar de basis’ en dat is wat ik ga doen.

Fotografie: Sandra Reeb-Gruber van Fotogenoten

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Op afstand voor je familie zorgen, hoe doe je dat?

Zorgen voor je familie is voor vele van ons vanzelfsprekend, maar soms kan de afstand of het advies omtrent het COVID-19 virus om afstand te bewaren is het soms wat lastiger om voor mensen die je lief hebt te zorgen. Hier wat tips om de afstand te verkleinen.

Voorkom dat je ziek wordt met deze tips

Alle kleine beetjes helpen en hoewel je je gezondheid niet altijd onder controle kunt houden, kan je er natuurlijk wel alles aan doen om te voorkomen dat je ziek wordt. De belangrijkste tips hebben wij even op een rijtje gezet.

Column: Heel Holland hamstert

De angst wordt steeds groter, het Coronavirus neemt de dagelijkse gang van zaken over en mensen zijn aan het hamsteren geslagen. Is dit echt nodig of is handelen uit angst?

MAANdag: laatste kwartier in Stier

We zijn in de laatste fase aangekomen van de maancyclus, het laatste kwartier oftewel afnemende maan. Na het hoogtepunt van de energieke volle maan, is het nu tijd om te ontspannen. Hoe dat zich uit met invloeden van de Stier, dat lees je hier.

Vorige week maandag was het volle maan, een hoogtepunt in de cyclus van de maan. De energie bouwde zich op en heeft voor afronding, resultaat en dankbaarheid gezorgd. Heb je een volle maan ritueel gedaan? Ook al doe je het niet volledig, het is altijd fijn om een lijstje te maken met de dingen waar je dankbaar voor bent. Nu is het tijd om te ontspannen en los te laten. Adem maar een paar keer diep in en uit.

Gerelateerd artikel: Lees 'Mediteren kun je leren' voor ontspanning en diepgang

Afnemende maan in Stier

De maan neemt af en maakt zich weer kleiner voor nieuwe maan, wanneer je weer start met nieuwe intenties en in de nieuwe cyclus. Dit is dus geen tijd om nieuwe dingen te starten, door de invloeden van het sterrenbeeld Stier kun je je vastbesloten en vol energie voelen, maar het is niet de tijd om groots uit te pakken. Het voelt fijn om tijd door te brengen met anderen in een gezellige omgeving. Richt je daarnaast op activiteiten waar je je energie in kwijt kunt. Ga opruimen en maak je weekplanning in orde. Lees hier hoe je écht prioriteiten stelt om je zaken op orde te krijgen.

BoekenBoeken


Dit zijn onze laatste berichten:

Onmisbare ingrediënten, heb jij ze al in huis?

We komen allemaal wel eens een dag (of twee) in de week tegen dat je geen zin hebt om te koken. Je kan de vriezer nog checken op restjes, maar als je zorgt dat je de volgende ingrediënten in huis hebt, maak jij in een handomdraai een maaltijd klaar.

Laat je kind los!

De kinderen van tegenwoordig hebben het goed. Denk maar aan de alle mogelijkheden en keuzes die ze hebben als je het vergelijkt met vroeger. Op alle vlakken hebben zij het beter, behalve op één vlak: de kinderen van tegenwoordig zijn nooit meer alleen.

Selfcaresunday: Yoga

Iedere zondag delen wij een selfcare activiteit aan de stand van de maan. Handcoach Melissa Kamstra vertelt ons hoe wij de stand van de maan kunnen toepassen in ons leven door op het juiste moment de juiste dingen te ondernemen. Deze week: yoga.

Selfcare zou eigenlijk een deel moeten uitmaken van je routine. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je ook beter voor anderen zorgen. Door dagelijks of wekelijks te wandelen, jezelf een massage te geven, op te laden door met vrienden te bellen of uitgebreid te koken, neem je even een stapje terug en doe je wat jij fijn vindt en wat jij op dit moment nodig hebt.

Gerelateerd artikel: Lees 'Slow living ochtendroutine' om dagelijks de mat op te gaan

Maan in Kreeft

Deze maancyclus staat in sterrenbeeld Kreeft, een gevoelig teken dat terug wil naar de basis. Doe dat vandaag een stapje meer en kom tot rust op je mat. Wij kunnen niet uitgepraat raken over de voordelen van yoga. Voor meer verdieping raden we het boek ‘Hatha Yoga’ van Raim Jain aan en leer meer over het lichaam en de chakra’s. Doe vandaag een lesje yin yoga om in contact te komen met je eigen gevoel, boek een les of rol je matje thuis uit en bekijk deze fijne les online.

Fijne zondag, xx


Wees teken een stapje voor

Het weer is heerlijk en we zijn veel buiten. We smeren ons goed in en drinken voldoende water, maar denk je er ook aan jezelf en anderen om je heen te controleren op teken?

Een teek is een klein spinachtig beestje wat zich graag hecht op een warme en vochtige plek op je lichaam. Is deze teek besmet dan kan hij jou ziek maken. Deze ziekte heet TBE en heeft twee verschillende gradaties. De eerste gradatie komt tussen 7-14 dagen tevoorschijn en uit zich in koorts, hoofdpijn en misselijkheid en dit verdwijnt vaak weer na 2 tot 4 dagen. Gradatie twee treedt op na ongeveer 8 dagen zonder symptomen en kan hersenvliesontsteking veroorzaken. Het komt zelden voor, maar is zeker mogelijk. Lees er meer over op deze website. Ook kunnen teken de ziekte van Lyme veroorzaken.

Gerelateerd artikel: Lees 'Goed voor de weerstand: op blote voeten lopen'

Wees teken een stap voor met deze app

Er is nu een app die tekenactiviteit voorspelt. Hier kun je voor iedere vierkante meter van Nederland zien waar tekenactiviteit is én is het mogelijk een alarm in te stellen die jou eraan herinnert dat je je ’s avonds controleert op teken. De app heet Nature Today en is gratis te downloaden in de Apple store of Google Play. Zo kun je naast veilig de zon in, ook goed voorbereid de natuur in.

Gerelateerd artikel: Lees ' Op de hoogte zónder social media'
BoekenBoeken


Follow Friday: @ninapierson

Welkom bij onze Follow Friday, want sharing is caring. Een hippe huisvrouw houdt inspirerende en mooie accounts niet voor zichzelf, maar deelt deze met anderen. Bij Follow Friday delen wij een account waarvan wij vinden die het waard is om te volgen. Deze keer in Follow Friday: @ninapierson.

Nina Pierson (34) is een voorbeeldvrouw op verschillende vlakken. Op haar account zien we berichten met de thema’s duurzaamheid, selfcare en Woman Empowerment Moederschap. Zij vervult zoveel verschillende rollen in haar leven en probeert daarnaast ook goed voor zichzelf te zorgen. Nina is een vrouw die onderneemt, een boek ‘Mama’en’ heeft geschreven, moeder is van twee dochters, geliefde, actief op Instagram en zorgt voor verbinding en een mooie community voor vrouwen.

Gerelateerd artikel: Lees de vorige Follow Friday met @kindrebel

Een hippe huisvrouw omdat..

Nina zoveel doet wat belangrijk is voor vrouwen, moeders en de volgende generatie. Zij draagt er mede zorg voor dat we onszelf niet vergeten, kunnen werken naast het moederschap én dat de volgende generatie vrouwen een een nog mooiere wereld heeft dan wij. Een wereld waarin we elkaar steunen, doen wat juist is om deze zo gezond en duurzaam mogelijk te houden en waarin we onze kwaliteiten benutten. Dankjewel Nina, voor je inspiratie en kracht om dit te doen.

Ben jij of ken jij iemand die het delen waard is bij onze Follow Friday? Neem contact op via de Instagram van de hippe huisvrouw.


Een volle maan ritueel: zo doe je dat!

De maan is magisch en zodra je je begint te verbinden met die magische witte bol, zul je merken dat de cyclus van de maan invloed heeft op onze energie, emoties, herinneringen, je maandelijkse cyclus en stemming. Verbind je met de natuur, de kosmos en jezelf en maak jezelf dit volle maan ritueel eigen.

Je kunt dit natuurlijk zo zweverig maken als je wilt, maar als je er kriebels van krijgt, dan start je eerst met het lezen van dit artikel en kies je de elementen uit die bij jou passen om langzaam in de flow te komen. De informatie die wij delen komt gedeeltelijk uit het boek ‘Leven met de maan’ van Yasmin Boland. Een boek wat eigenlijk standaard op je nachtkastje hoort te liggen.

Gerelateerd artikel: Lees over 'Nieuwe maan ritueel: zo doe je dat'

De volle maan fase

Volle maan wordt beschouwd als het hoogtepunt van de maancyclus. De energie stapelt en stapelt zich op tot een grote, lichtgevende bol. Als je maangevoelig bent, kan het zo zijn dat je onrustig slaapt en je opgewonden voelt. Volle maan draait om een hoogtepunt bereiken en oude zaken loslaten. Het draait om dankbaarheid, vergiffenis en met een schone lei beginnen. Als je menstruatiecyclus gelijk loopt met de maancyclus, zou je tijdens volle maan menstrueren om weer opnieuw te kunnen beginnen.
Volle maan kun je gebruiken om te werken aan negatieve gevoelens, angsten, teleurstellingen en ruzies. Aan de slag om het karma te laten gaan.

Gerelateerd artikel: Lees' Volle maan in Waterman' en kijk welke vragen je jezelf kunt stellen

Volle maan ritueel

 1. Zoek een rustig plekje, waar je comfortabel zit en niet gestoord wordt. Dit is jouw moment.
 2. Haal een paar keer diep adem, voel je aanwezig en in het moment.
 3. Denk nu aan een gewoonte, een gedachten, een idee wat je ergert of iemand waarmee het niet lekker loopt. Dit kan ook iets zijn uit je kinderjaren.
 4. Schrijf deze dingen op.
 5. Visualiseer deze dingen en personen, probeer aan de kleur van roze te denken (de kleur van liefde) en beeld je in dat de personen waar je aan denkt, naar je lacht. Creëer een goed gevoel tussen jullie.
 6. Zeg hardop dat je jezelf of diegene vergeeft en laat de visualisatie los.
 7. Je kunt het papier eventueel verbranden (op een veilige plek).
 8. Je hebt je wrok nu losgelaten en die plek gaan we nu vullen met dankbaarheid.
 9. Maak nu een lijstje met minstens drie dingen waar je dankbaar voor bent en schrijf deze op.
 10. Lees deze nog eens door en voel de dankbaarheid in je lichaam.
 11. Ook dit papier kun je verbranden, de volle maan staat voor loslaten.

Volle maan in 2020

Volle maan in Waterman 3 augustus
Volle maan in Vissen 2 september
Volle maan in Ram 2 oktober
Volle maan in Stier 31 oktober (Blauwe maan)
Volle maan in Tweelingen 30 november (gedeeltelijke maansverduistering)
Volle maan in Kreeft 30 december

BoekenBoeken


MAANdag: Volle maan in Waterman

Vanavond, vanaf 17.59 is het volle maan. Samen met de nieuwe maan, is de volle maan een hoogtepunt uit de maancyclus. Volle maan staat voor de alles-of-niets-fase en staat voor afronding, resultaat en dankbaarheid. Hoe dat tot uiting komt met invloeden van het teken Waterman, lees je hier.

Het boek van Yasmin Boland, ‘Leven met de maan’, hebben we al meerdere keren van ons nachtkastje gepakt. Het is zo’n boek wat je er vaak bij pakt om weer even terug te pakken op je intenties en kijken wat het ook alweer betekent. Een hoogtepunt in de maancyclus is de volle maan. De maan die eigenlijk de meeste indruk maakt, door zijn grootte, het licht en zijn aantrekkingskracht.

Gerelateerd artikel: Lees 'Alles over affirmaties, visualisaties, mantra's en mediteren'

Afronden, resultaat en dankbaarheid

Deze maand stond de nieuwe maan in Kreeft. Als je een nieuwe maan-ritueel hebt gedaan, heb je misschien je intenties opgeschreven en ervaren dat je je wat meer hebt teruggetrokken deze maand en meer tijd hebt doorgebracht met familie. De maan staat nu nog steeds in Kreeft, maar de volle maan heeft nu invloeden van het dierenriemteken Waterman. Dingen staan te gebeuren en dat weten we instinctief of je hebt misschien sterke aanwijzingen gekregen dat je op de goede weg bent.
Deze fase staat in het teken van resultaat en afronding. Zijn je intenties nog niet voltooid of heb je er een paar losgelaten tijdens de fase van het eerste kwartier? Voel je dankbaar voor wat je tot nu toe hebt bereikt, de drive die je voelt en alle goede dingen in je leven. Het is een goed moment om dankbaarheid en te vergeven, dit is niet de fase voor kritiek. Laat dingen los en voel je vrij.

Gerelateerd artikel: Lees ‘Een volle maan ritueel doe je zo!’

Volle maan in Waterman

Tijdens volle maan kunnen er emoties naar boven komen. Emoties waar je iets mee kunt doen. Mensen met het sterrenbeeld Ram, Tweelingen, Leeuw, Weegschaal, Boogschutter en Waterman gaan zeer goed op deze volle maan. Andere sterrenbeelden zullen meer uitdaging ervaren. De energie van Waterman is de voorbode van verandering en vooruitgang. Stel jezelf de volgende vragen:

 • Ben ik de romantiek van het leven uit het oog verloren?
 • Heb ik teveel in mijn hoofd geleefd en te weinig met mijn hart?
 • Heb ik de dingen te veel op mijn manier gedaan, alleen omdat ik dat leuk vond?
 • Heb ik mijzelf deze maand de kans gegeven om vooruit te komen?

Meer lezen? Bestel het boek ‘Leven met de maan’ van Yasmin Boland hier.

BoekenBoeken

Selfcaresunday: de natuur in

Iedere zondag delen wij een selfcare activiteit aan de stand van de maan. Handcoach Melissa Kamstra vertelt ons hoe wij de stand van de maan kunnen toepassen in ons leven door op het juiste moment de juiste dingen te ondernemen. Deze week: de natuur in.

Selfcare zou eigenlijk een deel moeten uitmaken van je routine. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je ook beter voor anderen zorgen. Door dagelijks of wekelijks te wandelen, jezelf een massage te geven, op te laden door met vrienden te bellen of uitgebreid te koken, neem je even een stapje terug en doe je wat jij fijn vindt en wat jij op dit moment nodig hebt.

De natuur roept

Vele van ons werken binnen, kijken veel naar het scherm van hun computer, telefoon of televisie en hebben misschien zelfs weinig groen in hun straat of huis. Ja, oke, vast wel een cactus of een mooie Monstera in de hoek, maar dat is niet genoeg om te aarden.
Op de website van Staatsbosbeheer lezen wij dat de natuur opzoeken bijdraagt aan een positieve gezondheid. Daar bedoelen zij mee dat het niet alleen lichamelijke ziektes kan verminderen, maar er ook voor zorgt dat je mentaal sterker in je schoenen staat. De natuur in gaan zorgt voor minder stress, het stimuleert beweging en het kan zorgen sociale contacten. Allemaal dingen die ervoor zorgen dat je happy bent.

Gerelateerd artikel: Lees 'Slow living oefeningen' om je dag wat af te remmen

Maan in Steenbok

Melissa vertelt dat de maan in Steenbok staat vandaag. Een steenbok heeft het aardse teken en houdt van de natuur. Omdat het morgen volle maan is, kan de energie die in de lucht hangt kan een gevoel van onrust geven. Het bos, het strand, maar ook het park om de hoek kan ervoor zorgen dat je je gedachten op een rijtje kunt zetten en fris aan een nieuwe week kunt beginnen. Ga wandelen, samen of alleen en zoek de natuur op.

Fijne zondag, xx


Cadeautips voor een peuter

Cadeautjes zijn natuurlijk heel persoonlijk, maar op jonge leeftijd vaak nog wel leeftijdgebonden. We hebben in samenwerking met o.a. bol.com een lijstje met cadeautips gemaakt, omdat de meeste moeders (en tantes) dat wel kunnen gebruiken.

De eerste verjaardag van een kind is vaak een grote mijlpaal in het leven van ouders, maar het échte spelen komt daarna pas. Wat vindt het kind leuk en waar is het aan toe? Is het bijvoorbeeld helemaal gek van poppen, dino’s of buiten spelen? Dan is een gericht cadeau, geschikt voor de peuterleeftijd, een perfect cadeau.

Hieronder een lijstje met cadeau’s voor peuters. Nog een tip: vind je een cadeau wat aan de dure kant? Leg met een aantal geld bij elkaar en verras de peuter met een groter cadeau.

SpeelgoedSpeelgoed

Een Wobbel €99.-

Kinderen vermaken zich vaak het best met de meest simpele dingen. Een Wobbel is daar een goed voorbeeld van. Deze kromme plank zorgt voor oneindig veel mogelijkheden. Kinderen kunnen klauteren, klimmen en oefenen met balans. Perfect voor een klimgrage peuter.

Reuzenkwartet €6.99

Langzaam komt de mogelijkheid om samen een spel te spelen tot stand. Het begint bij plaatjes zoeken, letten op kleuren en oefenen met ‘om de beurt’. Dit kwartet van Dick Bruna is speelplezier voor de komende jaren.

Magnetisch visspel €25.-

Goed voor het oefenen van de concentratie, oog-handcoördinatie en kleuren. Een mooi houten visspel met vier hengels zorgt voor urenlang speelplezier. Je hebt ook nog een kartonnen versie of als spel met dobbelsteen.

Een vlieger €10

Naar buiten als het waait was nog nooit zo leuk met deze vlieger. Ga voor deze meeuw, een regenboog of een van deze dieren.
Simpel te besturen en veel pret in de wind.

Duplo €8 – 80

Duplo is tijdloos en favoriet bij veel kinderen en van jongs af aan al prima te doen. Je hebt pakketten van kleine prijsjes, zoals babydieren of een brandweer en grote pakketten zoals een kermis, een huis of een treinbaan.

Een paraplu €10-18

Wat papa of mama heeft, wil de peuter vaak ook. Hoe leuk is het als je een eigen paraplu hebt, met poezen, waar je ook nog eens de regendruppels op kunt zien?
De keuze is reuze.

Een vogelhuisje €16,95

Creatief bezig zijn met je peuter. Schilder samen dit vogelhuisje en hang deze in de tuin of op het balkon.

Houten puzzel €23,31

Deze houten puzzel is leuk voor peuter én straks als kleuter. Je oefent hiermee de kleuren, het ruimtelijk inzicht en de volgorde van het alfabet.

Treinbaan €29.95

Deze houten treinbaan van Ikea is bij ieder kind wel een succes. Banen bouwen, treinen laten rijden (en botsen) en heerlijk spelen op de grond. Ook zijn hier losse onderdelen beschikbaar om de baan uit te breiden.

Pizza 24 delig €9.99

Heeft de peuter al een speelkeuken? Dan is deze pizza van Ikea een leuke aanvulling. De peuter kan zelf kiezen wat er op de pizza komt en deze serveren aan de visite.

Een museumjaarkaart €33.-

Geef je liever een uitje cadeau en zijn papa en mama ook van de musea? Dan is een museumjaarkaart voor kinderen een leuk idee. Vanaf 2 jaar verlenen de meeste musea namelijk niet meer gratis toegang.

Heb je zelf nog een leuke tip? Laat deze dan achter in een reactie onder dit artikel. Wij hebben wat cadeau’s uitgelicht, maar vraag of de ouders een verlanglijstje hebben of geef een boek, entreekaartje van een speeltuin/pretpark of coole zonnebril cadeau. Peuters houden van de meest simpele dingen.

BoekenBoeken

Deze vraag zou je jezelf iedere dag moeten stellen

Je hart of je hoofd volgen? Keuzes maken is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Behoed jezelf voor impulsieve, gedachten, handelingen en keuzes. Stel jezelf daarom iedere dag(en misschien wel vaker) dezelfde vraag.

Iedere dag maken we tientallen keuzes, misschien zelfs meer. Sommige keuzes, zoals hoe laat je naar werk gaat of dat je iedere dinsdag gaat sporten maak je voor een langere periode, die zitten in je routine. Maar soms worden we beïnvloed door vrienden en familie, soms door social media en reclames. Dan lijkt het gras soms groener aan de overkant en zou je ook wel iets willen doen/aanschaffen/uitproberen/hebben. Hoe behoed je jezelf nou voor deze impulsieve handelingen?

Vraag in plaats van volg

Je hart volgen klinkt natuurlijk mooi en dat is in veel gevallen ook echt waar het om gaat, maar soms neemt je hoofd een loopje met je hart. Dat overkomt iedereen wel eens. Om ervoor te zorgen dat je écht je hart volgt en je niet naar leiden door invloeden van buitenaf, kun je jezelf bevragen en er is één vraag die alles dekt. [Tromgeroffel]
Stel jezelf de vraag: ‘Voegt dit waarde toe aan mijn leven?’ In het Engels vinden wij hem mooier eigenlijk mooier: ‘Does it add value?’ The minimalists hebben hier een mooi stuk over geschreven.

Impulsen

Een nieuwe auto? Niet zomaar doen, vraag jezelf eerst af: ‘Does it add value?’
Nieuwe ketting, nieuwe hakken, nieuwe set borsten? Voegt dat waarde toe aan mijn leven of doe ik het voor een ander? Is een tropische vakantie boeken echt nodig of is het alleen maar omdat je mooie foto’s op social media zag?
Het gaat niet alleen om producten, maar het kunnen ook keuzes zijn met betrekking tot je levensstijl. Je hoeft niet te gaan boksen of vegan te gaan eten als je vriendin dat vraagt, maar het voor jou geen waarde heeft, er zijn andere manieren om gezond te blijven. Voegt het echter waarde toe aan jullie vriendschap, doordat jullie dit samen delen: doen!

Stel je jezelf dus vaker deze vraag: ‘Voegt het waarde toe?’ Eigenlijk bij alles wat je doet en iedere keuze die je maakt. Het houdt je geaard, het zorgt ervoor dat je vasthoud aan jouw waarden en normen en je daadwerkelijk je hart volgt. Het leidt tot een betekenisvol leven en dat willen we uiteindelijk toch allemaal?

Meer lezen van ‘The Minimalists? Lees hier hun boek ‘Essential’ en ‘Everything that remains’, voor een betekenisvol leven met minder.


MAANdag: Eerste kwartier

Vorige week maandag was het nieuwe maan in Kreeft, vandaag zijn we aangekomen bij het eerste kwartier. Als je leeft met de maan, is dit ook weer een nieuwe fase. Wat dat betekent leggen we in dit artikel uit.

De maancyclus bestaat uit acht fasen, met twee hoogtepunten: nieuwe maan en volle maan. De cyclus start met nieuwe maan, gevolgd door de wassende maan en het eerste kwartier. Hierbij is de maan voor de helft te zien. Hierna groeit de maan door met nog een wassende maanfase met als resultaat de volle maan. Daarna wordt de maan weer kleiner in de afnemende maanfase, laatste kwartier en tot slot nog een keer de afnemende maan, waarna de cyclus opnieuw begint met nieuwe maan. De maan doorloopt in deze cyclus (van ongeveer 30 dagen) alle tekens in de dierenriem.

Gerelateerd artikel: Lees 'Een nieuwe maan ritueel, zo doe je dat'

Eerste kwartier fase

De maan is precies voor de helft verlicht tijdens het eerste kwartier. Vanaf nieuwe maan ben je misschien wel bezig geweest met het maken van nieuwe intenties en wensen tijdens je nieuwe maan ritueel. Het is een rustige periode die draait om dromen, potentie en een schone lei. Tijdens het eerste kwartier fase is het tijd om actie te ondernemen. Lees je intenties en wensen nog eens door, visualiseer deze en kijk wat je nodig hebt om je dromen te laten uitkomen.

Grijpen of laten gaan

In deze periode kun je je onzeker voelen over je dromen of intenties of er gebeurt iets waardoor het lastiger wordt om aan je droom te werken. Laat je niet zomaar uit het veld slaan. Het kan een test zijn, een test om te kijken of je betrokkenheid nog hoog is. Komt je droom echt vanuit je hart? Dit is ook het punt om je droom te laten gaan als dat niet zo is. Ook dat is oké. Laat je niet te erg beïnvloeden door je ego of andere mensen. Maak de keuze, ga je deze droom grijpen of laat je hem gaan?

Volle maan

Na de halve maan werkt de maan nogmaals wassend naar de volle maan toe. Jij hebt nog tijd om actie te ondernemen en je dromen waar te maken, want bij volle maan is het tijd om te evalueren, te reflecteren en langzaam los te laten. Ook hier komt een artikel over, een ritueel om tijdens volle maan uit te voeren. Heb je ondertussen moeite om tot actie te komen? Lees dan hier hoe je écht prioriteiten stelt. Wil je dagelijks bijhouden hoe de maan staat? Download deze app of kijk op deze website. Wij hebben het boek ‘Leven met de maan’ van Yasmin Boland op ons nachtkastje.

BoekenBoeken


Selfcaresunday: mediteren

Iedere zondag delen wij een selfcare activiteit aan de stand van de maan. Handcoach Melissa Kamstra vertelt ons hoe wij de stand van de maan kunnen toepassen in ons leven door op het juiste moment de juiste dingen te ondernemen. Deze week: mediteren.

Selfcare zou eigenlijk een deel moeten uitmaken van je routine. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je ook beter voor anderen zorgen. Door dagelijks of wekelijks te wandelen, jezelf een massage te geven, op te laden door met vrienden te bellen of uitgebreid te koken, neem je even een stapje terug en doe je wat jij fijn vindt en wat jij op dit moment nodig hebt.

Gerelateerd artikel: Lees 'Go with the slow', waarom langzaam leven zo fijn is.

Mediteren

Wij hebben een haat-liefde relatie met mediteren. De wil is er, maar de uitvoering wat minder. We fantaseren over een staat van zijn, van rust en als we onze ogen sluiten en onze natuurlijke ademhaling in en uit volgen, hebben we al snel het idee dat we een uur met onze ogen dicht zitten en dan blijkt het nog maar 5 minuten te zijn als we stiekem naar de tijd spieken. Herkenbaar?
Mediteren moet je leren, in dit artikel leggen we uit hoe je jezelf traint in deze oefening, want als je eenmaal in de flow zit, brengt het je wel wat het belooft te doen. Op deze blog lees je 14 wetenschappelijke bewijzen dat mediteren gezond is. Positievere emoties, een beter immuumsysteem en een betere concentratie zijn daar drie voorbeelden van. Daar pluk je wel pas de vruchten van als je het een langere periode aan mediteren doet, even doorzetten dus.

Maan in Weegschaal

Melissa vertelt dat de maan deze zondag in Weegschaal staat. De Weegschaal is een luchtteken en die kan nog wel eens met het hoofd in de wolken belanden. Meditatie kan een goede oefening zijn op deze selfcaresunday om weer even te aarden. Het gaat een met een weegschaal nou eenmaal allemaal om balans.

Fijne zondag, xx


Follow Friday: @kindrebel

Welkom bij onze Follow Friday, want sharing is caring. Een hippe huisvrouw houdt inspirerende en mooie accounts niet voor zichzelf, maar deelt deze met anderen. Bij Follow Friday delen wij een account waarvan wij vinden die het waard is om te volgen. Deze keer in Follow Friday: @kindrebel.

Anne (30) is een vrouw met een missie: een kindness revolutie starten. Zij wordt gelukkig van liefdevolle verhalen vertellen over een mooie wereld. Dit doet zij door middel van haar merk: Kindrebel. Een merk voor kinderen, onze toekomst.

Gerelateerd artikel: Lees de vorige Follow Friday met @jenniefromtheblog

Drie helden. Drie shirts.

Bij Kindrebel kies je een shirt op basis van een verhaal. Bij ieder shirt is ook een boek te bestellen, waar alledrie de verhalen in beschreven staan. De prints komen overheen met de verhalen in het boek en zo dragen de kinderen een belangrijke boodschap met zich mee. De verhalen zijn geïnspireerd door door Frida Kahlo, Martin Luther King en Gandhi, met de thema’s jezelf mogen zijn, respect en vriendelijkheid. Belangrijke waarden om door te geven aan de kinderen van de toekomst.

Een hippe huisvrouw omdat..

Anne onderneemt met net zo veel vriendelijkheid als Gandhi. Ze is een mooi mens en heeft goed over de boodschap, de prints en de verhalen nagedacht. Ze heeft respect voor het proces van het product en werkt met Nederlandse bedrijven om de shirts te bedrukken en te maken. En nog leuker: van alle reststoffen maken zij knuffels.
Daarnaast is zij moeder van een zoon (2), geliefde van een fijne vent en is ze echt om te knuffelen. What not to like en zeker someone to follow.

Ben jij of ken jij iemand die het delen waard is bij onze Follow Friday? Neem contact op via de Instagram van de hippe huisvrouw.


Mediteren kun je leren

Wil je graag de voordelen van mediteren ervaren, maar heb je na vijf minuten al het idee dat je een uur met je ogen dicht zit? Of probeer je je gedachten één voor één weg te duwen tot het stil is en lukt het je niet om de rust te vinden? Lees dan deze how to, want mediteren kun je leren.

Iedereen die begint met mediteren loopt tegen dezelfde dingen aan, bij de één gaat het wat makkelijker dan de anders, maar met een beetje oefenen kom je al een heel eind. Deze how to zorgt ervoor dat je langzaam tot die staat van ‘zijn in het moment’ komt en steeds langer kunt volhouden. Hieronder staat stapsgewijs hoe je kunt starten met het leren mediteren.

Gerelateerd artikel: Lees over mediteren bij 'Een nieuwe maan ritueel doe je zo'

Voel je op je gemak

Belangrijk is dat je er op verschillende manieren voor zorgt dat je je op je gemak voelt. Creëer een plek in huis waar je comfortabel zit, niet gestoord kunt worden en omgevingsgeluiden kunt dempen. Zorg dat ook de kleding die je aan hebt tijdens het mediteren comfortabel zijn. Een broek die te strak zit of een shirt je telkens naar beneden moet trekken is niet gemakkelijk. Ga even naar het toilet bijvoorbeeld, snuit je neus en doe je haar in een knot. Zorg ervoor dat je tijdens je meditatie niet afgeleid wordt door deze kleine dingen.

Sluit je af

Letterlijk je telefoon op stil, in een ruimte waar je niet gestoord kunt worden en kies ervoor dit moment voor jezelf te nemen. Om te beginnen met mediteren kun je ervoor kiezen om het mediteren op een vast moment van de dag te doen. Bijvoorbeeld als je wakker wordt of voor je naar bed gaat. Werkt een ander moment beter voor jou, gewoon doen. Je kunt iedere dag oefenen, maar je kunt ook beginnen met één of een paar keer in de week. Dit is jouw moment.

Gerelateerd artikel: Lees 'Alles over affirmaties, visualisaties, mantra's en mediteren'

Begin klein

Grote dingen bereiken, begint met kleine stapjes. Probeer dus niet direct een half uur te mediteren, want de kans is groot dat dat mislukt. Start eens met 5 minuten.
5 minuten mediatie met begeleiding (Engels).
– 5 minuten meditatie met geluiden.

Mocht je het niet fijn vinden om iets op te zetten, zet dan de wekker op je telefoon op 5 minuten of doe het zonder en kijk hoe lang je het volhoud.

Ademhaling en gedachten

Gedachten zullen je hoofd in schieten en misschien heb je van mediteren begrepen dat het juist de bedoeling is dat je helemaal niks denkt. Vooral als je begint, is dat heel lastig en ook als gevorderde zul je altijd gedachten hebben. Het gaat er juist om wat je met die gedachten doet. Observeer je gedachten en laat ze gaan. Vorm geen oordeel. Accepteer dat ze er zijn en laat ze weer gaan. In het begin zul je jezelf misschien vaak moeten ‘herpakken’, maar dit zal steeds minder worden.
Vind je het echt lastig om met je gedachten om te gaan, houd je dan bezig met je ademhaling. Volg je natuurlijke ademhaling rustig in en uit.

Wat je ook kunt doen is een adem-meditatie, waarbij je in 4 tellen inademt, je adem 4 tellen inhoud en weer in 4 tellen uitademt, vasthoud en weer opnieuw. Kleine kans dat je dan nog veel andere gedachten hebt, omdat de focus op het tellen ligt.
Je kunt je ook focussen op een woord of een zin en dit chanten (actieve vorm van meditatie). Hierbij herhaal je dus klanken of woorden voor focus en om in meditatieve staat te komen.

Tip: dit vinden wij een hele fijne video, met pianomuziek, vogelgeluiden en meer. Te gebruiken bij meditaties, yoga en meer.

Heb je vragen? Stel ze gerust, lees er meer over online, er is genoeg te vinden en ga het vooral doen. Probeer dingen uit, kijk wat bij je past en probeer het steeds langer en vaker te doen en pluk de vruchten van de voordelen van mediteren.

BoekenBoeken


De kracht van kokosolie

Waar gebruik jij kokosolie voor? We twijfelden of dit een food of een beauty artikel zou worden, want we houden eigenlijk meer van kokosolie als beautyproduct. Valt je mond nu open van verbazing? Lees dan snel verder over de kracht van kokosolie.

De kokosnoot staat voor ons gelijk aan een tropische vakantie. Die harde, harige vrucht met z’n helder witte binnenkant is een veelzijdig product. Je kan er mee koken en bakken, maar ook in de badkamer (en slaapkamer) is dit een fijn product. Lees gauw verder en voor je het weet heb je straks overal in huis een potje staan.

Gerelateerd artikel: Lees over onze favo natuurlijke producten in de keuken.

Kokosolie als beautyproduct

Misschien ben je nog niet helemaal gewend aan het idee om kokosolie buiten de keuken te gebruiken, maar het kan echt. Kokosolie is een samengeperste substantie en wordt al zo zacht als een olie als het je huid raakt. Het is hierdoor makkelijk om uit te smeren. Probeer kokosolie eens voor de volgende dingen:

 • Als dag- en nachtcrème. Droge of vette huid, het kan allebei. Kokosolie trekt snel in, is voedend en maakt je huid lekker zacht.
 • Als bodylotion. Smeer na het douchen (of uitgebreid badderen) je lichaam lekker in met de olie. Je ruikt lekker en je voelt heerlijk zacht aan. Het is een natuurlijk product dus geen parfums en andere stofjes toegevoegd. Ook dus te gebruiken voor je kindje.
 • Als massageolie. Verras je partner of jezelf met een massage en gebruik hier gewoon kokosolie voor, zorg dat je altijd een potje naast je bed hebt staan.
 • Als glijmiddel. Waarom eigenlijk niet? Het is glad, glijdt lekker én is een natuurlijk product.
 • Als haarmasker. Masseer het op je hoofdhuid en in je punten. Laat het een uurtje intrekken en was daarna je haar.

Tip: Bewaar een lege potjes en vul deze met kokosolie, zo heb je er eentje in de keuken, badkamer én slaapkamer.

Gerelateerd artikel: Lees over onze favo natuurlijke producten in de badkamer.

Gebruik jij kokosolie ergens anders voor? Wij zijn erg benieuwd en vullen ons lijstje graag aan met jouw tip. Laat een reactie achter onder dit bericht.


Momlife: “Ik wil andere vrouwen met de diagnose PCOS inspireren”

In gesprek met moeders, want je verhaal kwijt kunnen en merken dat je niet de enige bent, kan heel veel met je doen. In ‘Momlife’ lees je een gesprek van moeder tot moeder. Deze keer praten we met Charlotte over PCOS.

Charlotte (31) kreeg begin 2015 de diagnose PCOS (Polycysteus Ovarium Syndroom), een hormonale afwijking waarbij de eisprong vaak uitblijft en je niet, of zeer onregelmatig, ongesteld bent. Het is een syndroom waarbij er cysten op de eierstokken groeien en het komt voor bij 5 tot 10 procent van alle vrouwen.

De taboe doorbreken

Het moeilijk zwanger kunnen worden is nog steeds iets waar weinig over gesproken wordt en toen Charlotte haar diagnose kreeg, stortte haar wereld in. De huisarts gaf aan dat het een lastig traject zou worden. ‘De cysten vormden bij mij een kralenketting en het zou een onmogelijke kwestie worden‘, legt ze uit. Toen zij online de reacties las onder zwangerschapsaankondiging van een Nederlands topmodel, die ook PCOS heeft, besloot zij haar verhaal ook te doen. ‘Ik wil mijn verhaal doen en andere vrouwen met de diagnose PCOS inspireren, zodat ze niet bij de pakken neer gaan zitten.’

Gerelateerd artikel: Lees slow living oefeningen voor meer rust.

Levensstijl aanpassen

Net als het topmodel, heeft Charlotte het roer omgegooid in haar leven. Toen zij op een beurs liep, kwam zij in gesprek met een gynaecoloog die haar motiveerde haar levensstijl te veranderen. Gezond eten en alle P’s laten staan; pasta, pizza, patat en pannenkoeken. Daarnaast krachttraining gaan doen, momenten van rust inplannen en thuis te zijn en niet alsmaar doorgaan met het sociale leven buiten de deur.
‘Ik heb mijn stinkende best gedaan om mijn levensstijl aan te passen. De vraag van de dokter ‘of ik een kinderwens had’, bleef maar door mijn hoofd gaan. Na een tijdje ben ik voor een tweede keer gestopt met de pil om te kijken of er een menstruatie zou komen en er een regelmaat in mijn cyclus zou komen.’
Charlotte geeft aan dat het voor iedere vrouw verschilt, de één heeft baat bij minder werkdruk of stress in haar leven en de ander heeft baat bij beter voor je gezondheid zorgen, maar je hebt het dus voor een groot gedeelte zelf in de hand.

Zwanger

Charlotte en haar vriend woonden net samen en hadden afgesproken om na een jaar of twee te kijken of het ook zou lukken om zwanger te worden. Inmiddels was zij drie weken gestopt met de pil om te kijken of haar cyclus terug zou komen. Op een vakantie waren zij onvoorzichtig geweest, maar met de gedachten dat het toch moeizaam zou gaan, hadden zij er niet op gerekend dat zij zwanger zou worden. Charlotte: ‘Ik vond het niet vreemd dat ik niet ongesteld werd, want dat gebeurde wel vaker natuurlijk. Na twee maanden deed ik toch maar voor de zekerheid een test en ik kon mijn ogen niet geloven: zwanger!’

Bewust bezig zijn met haar lichaam, gezonde voeding en sporten heeft ervoor gezorgd dat Charlotte zwanger is geworden. Ze wil via deze manier andere vrouwen steunen en aanmoedigen om niet op te geven en het roer om durven te gooien, want haar dochter is al twee jaar het mooiste geschenk in haar leven.

Wil je ook je verhaal kwijt in momlife en in gesprek gaan over jouw zwangerschap, bevallingsverhaal of leven met kind? Stuur ons een berichtje en we gaan in gesprek. Samen doorbreken we taboes en laten we andere moeders weten dat ze niet alleen zijn.


MAANdag: nieuwe maan in Kreeft

Vandaag, vanavond om 19.33 om precies te zijn, is het nieuwe maan in Kreeft. Weer een mooi moment om nieuwe intenties en wensen te maken voor de aankomende maand weten wij nu, want we zijn nog wel nieuw op maan-gebied.

Sinds we het boek ‘Leven met de maan’ van Yasmin Boland in huis hebben, bladeren we er iedere dag wel even in en zijn we al bezig geweest met onze nieuwe maan wensen. Dit boek zorgt voor zoveel herkenning, we zien onze persoonlijke eigenschappen terug, maar ook een bepaalde energie die we voelen deze maand. We zijn enorm nieuwsgierig geworden door deze mysterieuze lichtgevende bol en delen graag wat we al weten.

Dubbele maan in Kreeft

Wat een toeval (of niet) dat we deze maand starten met het leren begrijpen van de cyclus van de maan. Vorige maand stond de maan ook in Kreeft, een dubbele maan noemen ze dat. Tijdens het lezen over het sterrenbeeld Kreeft en de onderwerpen die deze maan spelen, kwamen er zoveel dingen overeen. Het voelt echt alsof het klopt. De magische werking van de maan, het is echt waar. We zijn afgelopen maand niet bezig geweest met de maan, maar hebben onbewust toch bepaalde energie gevoeld. Bizar! Aankomende maand gaan wij dus verder in Kreeft en bewust letten op wat we voelen.

Kenmerken van de Kreeft

Ook al is je sterrenbeeld geen Kreeft, iedereen voelt de energie van de maan (vooral vrouwen, omdat wij ook een eigen cyclus hebben). Dit stukje hebben we uit het boek van Yasmin gehaald: “De kreeft is een klein dier met een heel hard schild ter bescherming van een zachte en kwetsbare binnenkant. Dat gevoel kennen we allemaal wel, we zijn beschermend.” De kreeft is een waterdier en heeft een huisje bij zich waar hij zich in kan terugtrekken. Als de maan in Kreeft staat, kun je dat gevoel van tijd tot tijd zelf ook ervaren. Je voelt misschien de behoefte om je terug te trekken, om bij familie te zijn of je broer of zus te bellen.

Ook omdat nieuwe maan in Kreeft ongeveer in het midden van het jaar is, is het ook een goede periode om eens terug te kijken: wat heb je tot nu toe bereikt en hoe voel je je over het afgelopen half jaar? En het is ook een mooi moment om even vooruit te kijken: wat wil je het komende half jaar nog bereiken en wat heb je nodig om zo door te blijven gaan of om weer van start te gaan?

Activiteiten voor aankomende maand

 • Bel je vader, moeder, broer of zus. Loopt het niet zo lekker tussen jullie? Dit is het moment om de relatie te verbeteren.
 • Zorg voor jezelf. De energie van Kreeft is warm en knus.Trek je van tijd tot tijd even terug.
 • Kreeft is een waterteken, dus iets met water doen is goed deze maand. Duik de zee in of neem een bad.
 • Maak nieuwe plannen en doelen voor jezelf. Kreeft is één van de meest dynamische tekens.
 • Probeer angsten en onzekerheden los te laten. Wees niet zo hard voor jezelf (en anderen).
 • Doe een nieuwe maan ritueel, hoe dat in z’n werking gaat lees je hier.

Los van de dierenriem, hebben nog veel meer aspecten invloed op de energie die jij voelt van de maan. Het alfabet van de astrologie wordt dat genoemd en bestaat uit de tekens van de dierenriem, de planeten, huizen en aspecten, maar daarover komt later meer online. Wij doen het stap voor stap en nemen jou stap voor stap mee. Ben je zo nieuwsgierig geworden dat je niet wachten? Ontdek het dan zelf en bestel het boek via de deze link.


Zomer 2020Zomer 2020

Nieuwe maan ritueel: zo doe je dat

De maan is magisch en zodra je je begint te verbinden met die magische witte bol, zul je merken dat de cyclus van de maan invloed heeft op onze energie, emoties, herinneringen, je maandelijkse cyclus en stemming. Verbind je met de natuur, de kosmos en jezelf en maak jezelf dit nieuwe maan ritueel eigen.

Je kunt dit natuurlijk zo zweverig maken als je wilt, maar als je er kriebels van krijgt, dan start je eerst met het lezen van dit artikel en kies je de elementen uit die bij jou passen om langzaam in de flow te komen. De informatie die wij delen komt gedeeltelijk uit het boek ‘Leven met de maan’ van Yasmin Boland. Een boek die standaard op je nachtkastje hoort.

Gerelateerd artikel: Lees over focus in het stuk 'Zo stel je écht prioriteiten'.

De nieuwemaanfase

Het doel van de maanrituelen is het manifesteren van je dromen. De nieuwe maan kan aanvoelen als een rustige tijd, maar eigenlijk is het de start van iets nieuws. In deze fase plant je de zaden van je dromen en ben je bezig met een schone lei, potentie en dromen.
Je dromen, wensen of intenties maak je aan de hand van de dierenriem waar de maan zich in bevind, zo werk je iedere maand aan een ander aspect van je leven. Hierbij kun je ook nog rekening houden met je eigen sterrenbeeld, je ascendant en de huizen en tekens (maar daarover later meer, laten we simpel beginnen).

Het ritueel van nieuwe maan

 1. Maak een lijstje met (minimaal) vijf mensen of dingen waarvoor je dankbaar bent. Schrijf deze op, denk aan deze mensen en dingen en zend hen liefde.
 2. Zet spirituele muziek op waar je je prettig bij voelt (is dit nog too much, dan laat je dat). Steek een kaarsje aan of je diffuser met een fijne geur.
 3. Bepaal je wensen voor de komende vier weken en schrijf deze op. Ze hoeven niet SMART-geformuleerd te worden, ze mogen lekker vaag zijn – heerlijk gevoel hé.
 4. Lees je wensen door en visualiseer dat deze wens uitkomt. Probeer je in te beelden dat je wens is uitgekomen, want dit stukje is heel belangrijk. Voel de vreugde, voel het resultaat en houd dit gevoel vast.
 5. Bedenk een affirmatie bij je wens en schrijf deze erbij.
 6. Ga je wensen na en bedenk in kleine stapjes wat je moet doen om je wens te laten uitkomen. Schrijf deze eventueel op.
 7. Mediteer ten slotte minimaal 15 minuten. Ben je een beginner dan doe je minimaal 5 minuten.
 8. Beëindig je meditatie door je gehechtheid aan je wensen los te laten. Dit kun je doen door letterlijk te zeggen: ‘Ik laat mijn gehechtheid aan mijn wensen los’ of door drie keer de mantra: ‘Om Namo Narayani’ te herhalen.
 9. De rest van de week denk je terug aan je affirmaties en doe je er alles aan om je wensen uit te laten komen.
 10. Kijk bij de volgende nieuwe maan terug naar je wensen, maak bijvoorbeeld een speciaal maanschriftje en bedank het universum. Ga na hoe je je voelt en welke wensen je meeneemt bij de huidige nieuwe maan.

Hier leggen wij uit wat visualiseren, affirmaties, mantra’s en meditaties zijn.

Nieuwe maan in 2020

Nieuwe maan in Kreeft 20 juli 2020.
Nieuwe maan in Leeuw 19 augustus.
Nieuwe maan in Maagd 17 september.
Nieuwe maan in Weegschaal 16 oktober.
Nieuwe maan in Schorpioen 15 november.
Nieuwe maan in Boogschutter 14 december.

Meer weten over de maan? Nadi heeft een leuke en informatieve website genaamd ‘Volle Maan Kalender’ en Melissa Kamstra (bekend van de selfcaresundayartikelen), schrijft echt killer nieuwsbrieven, dus we raden je aan je in te schrijven voor fijne updates over de maan. En nogmaals, het boek van Yasmin Boland ‘Leven met de maan’ is echt een aanrader als je meer te weten wilt komen over jezelf en anderen.

BoekenBoeken


Alles over affirmaties, visualisaties, mantra’s en meditaties.

Laten we maar gelijk eerlijk zijn, natuurlijk lees je in dit artikel niet álles over affirmaties, visualisaties, mantra’s en meditaties, maar de belangrijkste dingen om ermee te starten.

Grote kans dat je het stuk over nieuwe maan rituelen hebt gelezen en hier terecht bent gekomen. Je zag de woorden affirmatie, visualisatie staan en dacht, wat bedoelen ze daar nou precies mee en toen je mantra’s en mediteren zag, toen wilde je vast wel weer even weten hoe dat ook alweer ging. Dit artikel is dus voor de beginners onder ons. Zonder verdere poespas, hier de uitleg simpel op een rij.

Visualiseren

Als je bijvoorbeeld een nieuwe maan wens hebt gemaakt, dan kan dit bijvoorbeeld zijn: ‘Ik wens dat ik een nieuwe baan krijg’. Als je deze wens gaat visualiseren dan zie je jezelf vol zelfvertrouwen bij een sollicitatiegesprek zitten of je ziet jezelf het goede nieuws aan je beste vriendin vertellen. Je visualisatie is altijd positief en in de toekomst.

Nog een voorbeeld: ‘Ik wens dat ik dit jaar ga trouwen’. Je visualiseert dan dat je een trouwjurk aan het uitzoeken bent of je visualiseert dat je geliefde een aanzoek doet of je visualiseert dat je op straat iemand tegenkomt en dat het liefde op het eerste gezicht is.

Affirmaties

Een affirmatie is een zin die hoort bij jouw wens en visualisatie. Een zin in de voltooid toekomstige tijd. Een affirmatie zeg je hardop, soms meerdere keren of op vaste momenten op de dag. Het kan ook voor of na een meditatie, als een soort mantra.
Als we de bovenstaande voorbeelden nemen, kunnen de volgende zinnen geschikte affirmaties zijn: ‘Ik ben zo blij dat ik een nieuwe baan gevonden heb’ of ‘Ik ben dol op mijn werk’. Bij het tweede voorbeeld: ‘Ik ben zo ontzettend verliefd’ of ‘Ik ben blij dat ik zo’n knappe partner heb gevonden’.

Mantra

Een mantra is een woord of een zin die je meerdere keren herhaald en is ter bescherming van de ziel. Dit komt uit het Sankriet en kun je gebruiken voor of tijdens de mediatie en om een meditatie af te sluiten zoals bij het het nieuwe naam ritueel staat omschreven.
Als je je verder verdiept in het leven met de maan, kom je erachter dat er iedere keer een mantra centraal staat. Dit kunnen klanken als ‘Hum’, ‘Om’, ‘Lam’ of ‘Vam’ zijn, maar ook zinnen als ‘Om Namo Narayani’ of ‘Om Namah Shivaya’. Kijk hier voor meerdere mantra’s en de betekenis ervan.

Mediteren

Mediteren is het zijn in het hier en nu. Je let op je ademhaling die in en uit gaat of je herhaalt een mantra. Mediteren is niet het ‘niet denken’, maar je gedachten laten komen, accepteren en zonder oordeel weer laten gaan. Om met mediteren te oefenen kun je een meditatie onder begeleiding kiezen. Zoek op youtube of download een app. Of oefen zelf met de volgende tips:

 • Zoek een rustige plek waar je je fijn voelt.
 • Zet je telefoon op stil of buiten de ruimte.
 • Zet, als je je daar prettig bij voelt, spirituele muziek aan.
 • Kies een meditatie van 5 of 10 minuten om te oefenen zodat je niet telkens op de klok wil spieken.
 • Ga comfortabel zitten of liggen met je ogen dicht. Ontspan.
 • Volg je ademhaling die in en uit gaat of herhaal een mantra.
 • Komt er een gedachten binnen, laat die dan ook weer gaan.
 • Open je ogen, bedank jezelf en ga verder met je dag.

Heb je een vraag of wil je even wat kwijt? Laat dan een reactie achter. Succes!

BoekenBoeken


Selfcaresunday: de keuken in

Iedere zondag delen wij een selfcare activiteit aan de stand van de maan. Handcoach Melissa Kamstra vertelt ons hoe wij de stand van de maan kunnen toepassen in ons leven door op het juiste moment de juiste dingen te ondernemen. Deze week: de keuken in.

Bij selfcare denk je misschien aan een maskertje en een warm bad of een bezoek aan de sauna, maar selfcare is meer dan dat. Selfcare zou je niet pas moeten toepassen op het moment dat je je gestresst voelt. Dan is het eigenlijk te laat. Selfcare zou eigenlijk iets moeten zijn wat je dagelijks of wekelijks doet, het zou een deel moeten uitmaken van je routine. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je ook beter voor anderen zorgen.

Gerelateerd artikel: Lees in de selfcaresundayreeks 'Een spelletje spelen'.

Liefde gaat door de maag

Houd jij een beetje van eten of van koken? Op de redactie kunnen we al watertanden als we een lekker recept zien en fantaseren over mooi gedekte tafels, vooral veel eten en gezelligheid. Dat vinden wij toch wel de ultieme vorm van zorgen voor een ander: zorgen dat de ander genoeg heeft, voldaan is en blij wordt van de lekkere maaltijd die je hebt bereid. Heb jij dat ook, dat je je voldaan en tevreden voelt als iemand aan het genieten is van het eten wat jij hebt bereid? Het gezegde ‘Liefde gaat door de maag’, heeft vast een kern van waarheid.

Maan in Kreeft

Deze maand is het een dubbele maan in het dierenriemteken Kreeft. Dit gebeurt ongeveer één keer in de 32 maanden en is dus best uniek. De kreeft staat voor gevoel, voor huiselijk en je terugtrekken. Dit leent zich perfect voor selfcare.
Kijk online of blader door een kookboek op zoek naar een fijn recept voor jouw favoriete comfortfood. Bereid alleen of samen een maaltijd voor, dek de tafel zodanig dat je niet kunt wachten om lekker lang te tafelen. Geniet van de maaltijd met je gezin, alleen of met vrienden. Maak gebruik van een lange zomeravond en ga pas naar binnen als het écht helemaal donker is.


Follow Friday: @jenniefromtheblog

Welkom bij onze Follow Friday, want sharing is caring. Een hippe huisvrouw houdt inspirerende en mooie accounts niet voor zichzelf, maar deelt deze met anderen. Bij Follow Friday delen wij een account waarvan wij vinden dat die het waard is om te volgen. Deze keer in Follow Friday: @jenniefromtheblog.

Jennie (26) is living the dream als je het ons vraagt. Ze weet heel duidelijk wat ze wil: wonen in de natuur. Die droom is werkelijkheid geworden, sinds kort woont ze in een houten boshuisje in het zuiden van Nederland. Dan woont ze ook nog eens samen met haar prachtige hond Cody. Op haar account zie je haar leven in het bos, haar houten huisje en het opknappen daarvan en wij genieten met haar mee.

Wat doet ze nog meer?

Haar naam op Instagram ‘Jennie from the blog’ (love de woordspeling) zegt het al, ze blogt. Al tien jaar schrijft zij over haar leven, houdt ze een fotodagboek bij en heeft zij sinds kort ook een eigen podcast die ze opneemt tussen de fluitende vogels. Hoe heerlijk. Daarnaast heeft zij het forum ‘Natuurdromers’ opgezet, waar natuurliefhebbers gelijkgestemden kunnen vinden, afspreken voor activiteiten in de natuur en tips delen over bijvoorbeeld het vinden van een eigen boshuisje en zelf groente kweken. Een aanrader als je ook groene vingers hebt of graag in de natuur bent.

Een hippe huisvrouw omdat..

Huisvrouw zijn is meer dan het huishouden alleen. Huisvrouw zijn betekent je droom waarmaken en in een houten boshuisje gaan wonen. Huisvrouw zijn betekent je huisje zelf opknappen, zorgen voor je hond, genieten van slow living, veganistisch eten en jouw manier van leven delen met anderen, die misschien precies zoeken wat jij doet.
Jennie is een voorbeeld voor jonge vrouwen. Zij laat zien dat een groen, langzaam leven in de natuur ook een mooi leven kan zijn, als dat is wat je hart je ingeeft.